Χάκερ με έδρα την Κύπρο κτύπησε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στο εξωτερικό

Στις φυλακές της Βρετανίας θα περάσει τα επόμενα τρία χρόνια ο Daniel Kaye, τριάντα ετών, ο οποίος χάκαρε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στη Λιβερία, ενώ ζούσε στην Κύπρο.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, ο χάκερ, είχε προχωρήσει σε κυβερνοεπιθέσεις τον Οκτώβριο του 2015 στον λιβεριανό φορέα κινητής τηλεφωνίας Lonestar
 
Ο Kaye είχε προσληφθεί για να πραγματοποιήσει τις επιθέσεις από έναν ανώτερο υπάλληλο της ανταγωνιστικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Cellcom, σύμφωνα με την Εθνική Εγκληματολογική Υπηρεσία της Βρετανίας, αν και δεν υπήρξε καμία υπόνοια ότι η Cellcom γνώριζε για την συγκεκριμένη δραστηριότητα.
Ο ίδιος παραδέχθηκε την ενοχή του ενώπιον του Δικαστηρίυο για τη δημιουργία και τη χρήση ενός botnet, δηλαδή μιας σειράς υπολογιστών συνδεδεμένων οι οποίοι επιτέθηκαν σε συστήματα της εταιρείας.
 
Σύμφωνα με το CNN, ο Κaye που προκάλεσε ζημιά η οποία για να επιδιορθωθεί κόστισε περίπου 600 χιλιάδες ευρώ στην εταιρεία Lonestar, ζούσε στην Κύπρο, κατά τη διάρκεια των επιθέσεων.
 
Επίσης προκληθηκαν ζημιές δεκάδων εκατομμυρίων στην εταιρεία από την απώλεια πελατών της.
Ο Κaye, είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2017 και εκδόθηκε στη Γερμανία, αφού είχε επιτεθεί και στην Deutsche Telekom. Κατά την επίθεση στη γερμανική εταιρεία πλήγηκαν συνολικά ένα εκατομμύριο πελάτες.
 
«Ο Daniel Kaye λειτουργούσε ως εξειδικευμένος και ικανός χάκερ-για-μίσθωση», δήλωσε ο Mike Hulett, Επικεφαλής Επιχειρήσεων στην Εθνική Μονάδα Εγκλήματος Πληροφορικής της NCA.
«Οι δραστηριότητές του προκάλεσαν σημαντικές ζημίες σε πολλές επιχειρήσεις χωρών σε όλο τον κόσμο, αποδεικνύοντας τη φύση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο χωρίς σύνορα», πρόσθεσε ο Hulett. «Τα θύματα σε αυτή την περίπτωση υπέστησαν απώλειες δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων και έπρεπε να ξοδέψουν ένα μεγάλο ποσό για να διορθώσουν αυτές τις ενέργειες».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Άφησαν ελεύθερο υπό όρους τον 36χρονο που παραπέμφθηκε σε δίκη για ναρκωτικά και οπλισμό-Υπόδικος ο υπάλληλός του
Σταμάτησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 35χρονου τουρίστα που χάθηκε στη θάλασσα στην Πάφο
Πλήρωσε πάνω από 29,000 ευρώ για να εισάξει δύο ρολόγια πολυτελείας που έφερε μαζί του από την Ελβετία
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από τον τόπο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)
Πάνω από 50 κιλά κάνναβης στο όχημα του 41χρονου που ξέφυγε της Αστυνομίας μετά από καταδίωξη (pics)
Ξύπνησε από θόρυβο και εντόπισε άγνωστη στην οικία του-Χειροπέδες σε 36χρονου, εμπλέκεται σε διαρρήξεις
Βύρας: Τα επεισόδια δεν έχουν σχέση με έθιμο λαμπρατζιών, δεν λύνεται το θέμα με ένα νομοσχέδιο
Ανήλικοι περιφέρονταν με βενζίνη και αναπτήρα στις τσέπες-Συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση ο ένας
Ξέσπασμα Πυροσβεστών για τα φαινόμενα νεανικής παραβατικότητας-«Αγγίζουν τα όρια της εγκληματικότητας»
Απουσιάζει 16χρονος από το χώρο διαμονής του στη Λευκωσία