Γκουρού καταδικάστηκε για βιασμό και δολοφόνησε δημοσιογράφο που αποκάλυψε τη δράση του

Ένας γκουρού που έχει καταδικαστεί για βιασμό κρίθηκε ένοχος και για τη δολοφονία του δημοσιογράφου που αποκάλυψε τη δράση του.

Δικαστήριο της Ινδίας έκρινε ένοχο έναν γκουρού –ο οποίος εξακολουθεί να ασκεί ισχυρή επιρροή στους οπαδούς του μολονότι έχει καταδικαστεί για βιασμό– για τον φόνο ενός δημοσιογράφου που αποκάλυψε τη δράση του.

Ο Γκουρμίτ Ραμ Ραχίμ Σινγκ, 51 ετών, ο πνευματικός ηγέτης της πανίσχυρης αίρεσης Ντέρα Σάσα Σάουντα, η οποία έχει περισσότερους από 50 εκατομμύρια πιστούς σε όλον τον κόσμο, καταδικάστηκε τον Αύγουστο του 2017 σε κάθειρξη 20 ετών για τον βιασμό δύο γυναικών. Λίγες ημέρες νωρίτερα, σε ταραχές μεταξύ των υποστηρικτών του και αστυνομικών, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 38 άνθρωποι.

Ο Σινγκ και τρία άλλα μέλη της αίρεσης κρίθηκαν ένοχοι για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Ραμ Τσάντερ Σατραπάτι. Η ποινή που θα τους επιβληθεί θα ανακοινωθεί την επόμενη Πέμπτη και κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε θάνατο.

Οι δράστες πυροβόλησαν και σκότωσαν τον δημοσιογράφο μπροστά στο σπίτι του, αφού η εφημερίδα του δημοσίευσε μια ανώνυμη επιστολή που αναφερόταν στις σεξουαλικές επιθέσεις του γκουρού.

Για να αποφευχθούν τα βίαια επεισόδια του 2017 ο Σινγκ παρακολούθησε τη δίκη του μέσω βίντεο, από τη φυλακή όπου κρατείται στο κρατίδιο Χαριάνα, ενώ αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων είχαν περικυκλώσει το δικαστήριο της πόλης Πανσκούλα.

Σε μια άλλη υπόθεση, ο Σινγκ κατηγορείται επίσης ότι ενθάρρυνε 400 πιστούς να ευνουχιστούν για να «προσεγγίσουν τον Θεό».

Δειτε Επισης

Απειλεί την Google με μηνύσεις η Πρόεδρος του Μεξικού για τον... «Κόλπο της Αμερικής»
«Μοναχικός λύκος», είχε λευκό ποινικό μητρώο-Το προφίλ του Αφγανού που έπεσε σε πεζούς στο Μόναχο
Κλιμακώνεται ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ-Ανακοινώνει νέο πακέτο δασμών σε παγκόσμιο επίπεδο
Το αεροπλανοφόρο Harry Truman συγκρούστηκε με εμπορικό πλοίο στην Αίγυπτο
Αυτό είναι το πόρισμα για το τρένο στα Τέμπη-«Έμφορτες με λαμαρίνες οι φορτάμαξες»
«Το έκανα για να ησυχάσουμε»-Το ιδιόχειρο σημείωμα του 59χρονου για την τραγωδία στις Σέρρες
Απειλές κατά ζωής για την υπόθεση των Τεμπών δέχθηκαν η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Προσέκρουσε σε τοίχο η Ντι Κάρλο-Άκουσε «το όραμα της λύσης δύο κρατών» από τους Τούρκους
Πλαστογραφούσαν συμβόλαια εργοδότησης ποδοσφαιριστών-Χειροπέδες σε παράγοντες και ατζέντη
Δεν προέκυψε κάτι μεμπτό κατά της εταιρείας που ενοικίασε το μοιραίο όχημα που επέβαινε η άτυχη Ειρήνη