ΡΙΚ: Δεν υπήρξε κακοδιαχείριση στο Ταμείο Συντάξεως

Το ΡΙΚ δίνει με ανακοίνωσή του απάντηση στο ζήτημα που προέκυψε από την συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, την Πέμπτη, αναφορικά με το Ταμείο Συντάξεως του, σημειώνοντας ότι το έλλειμμα είναι αναλογιστικό και ότι από εσωτερική έρευνα που διενεργήθηκε για αυτό, δεν προέκυψε οποιαδήποτε κακοδιαχείριση.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του ΡΙΚ «το έλλειμμα που αναφέρεται είναι αναλογιστικό».

«Το κυριότερο πρόβλημα του ταμείου ήταν η ανεπαρκής χρηματοδότηση του κυρίως την περίοδο προ του 2013, αφού τα ποσά που εγκρίνονταν στους ετήσιους προϋπολογισμούς του Ιδρύματος ήταν κατά μέσον όρο, πολύ χαμηλότερα από τις πραγματικές οφειλές», διευκρινίζεται.
 
Προστίθεται ότι «ο Εσωτερικός ΄Ελεγχος του ΡΙΚ μετά από οδηγίες του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ έκανε σχετική έρευνα για το έλλειμμα στο Ταμείο Συντάξεων του ΡΙΚ, η οποία δεν κατέδειξε οποιαδήποτε κακοδιαχείριση».
 
Από το 2016 και εντεύθεν, σημειώνεται, «οι ετήσιες ανάγκες για συνταξιοδοτικά ωφελήματα καλύπτονται πλήρως από την χορηγία του κράτους και τις εισφορές των υπαλλήλων».
 
Αναφέρεται επίσης ότι από τα €28 εκατομμύρια κρατικής χορηγίας για το 2018, ποσό €7.5 εκατομμυρίων περίπου, αφορά την καταβολή συνταξιοδοτικών ωφελημάτων.

Δειτε Επισης

Εξέφρασε την επιθυμία να μεταβεί στο Άγιο Όρος ο Τυχικός-Αναμένει ενημέρωση από τον Αρχιεπίσκοπο
Υπό κράτηση τα τρία πρόσωπα για υπόθεση κλοπής ζώων στη Ξυλοφάγου
Στην Κύπρο τυχερό πεντάρι του Τζόκερ-Το ποσό που κέρδισε
Έβαλαν φωτιά σε σχολικό εξοπλισμό σε αυλή Γυμνασίου
Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς θερμοκρασία-Επιστρέφει η σκόνη από την Κυριακή
Συνελήφθη μετά από καταδίωξη 34χρονος που οδηγούσε 110 χιλιόμετρα αντί 50
Χειροπέδες σε 38χρονο που εντοπίστηκαν χρυσαφικά στις αποσκευές του στο αεροδρόμιο
Συνελήφθη 39χρονος στο αεροδρόμιο που καταζητείτο από την Interpol
Μετρούν ώρες για παραλαβή των αφαλατώσεων-Τοποθετούνται στη Λεμεσό για να ενισχύσουν το παγκύπριο
Πρωτοφανής για την Εκκλησία η απόφαση για Τυχικό-Έθεσε όρο η Σύνοδος για να αναλάβει θέση Επισκόπου