Η καλύτερη πορεία του κυπριακού «ζεύγους»

Την αντίθετη πορεία των αθλητών μας στο τραπ ανδρών και γυναικών, ακολούθησαν οι πρωταθλητές μας Ανδρέας Μακρής και Γεωργία Κωνσταντινίδου στον αγώνα των «ζευγαριών» (Trap Mixed Team) που ολοκληρώθηκε χθες στο διεθνές σκοπευτήριο της Σιαγκβόν στη Νότια Κορέα. Οι δυο διεθνείς μας μπήκαν δυναμικά από την πρώτη πούλα όπου ξεκίνησαν τον αγώνα με 48/50 (25/25 ο Μακρής και 23/25 η Γεωργία) και παρά το γεγονός ότι έχασαν έδαφος στη δεύτερη πούλα (45/50) κυνήγησαν και πέτυχαν το «θαύμα» στην τρίτη πούλα, όπου και οι δυο αθλητές «κτύπησαν» από 24/25 και με σύνολο 141/150, βρέθηκαν ισόβαθμοι με άλλα τρία «ζευγάρια» (της Αυστραλίας, της Μεγάλης Βρετανίας και της Νέας Ζηλανδίας), στην έκτη θέση. Εκεί τα πράγματα οδηγήθηκαν σε αγώνα «ξαφνικού θανάτου» όπου επικράτησε το «ζεύγος» από τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ η Αυστραλία κατέλαβε την έβδομη θέση, η Κύπρος την όγδοη και η Νέα Ζηλανδία την ένατη.
 
Αυτή ήταν η καλύτερη πορεία που πραγματοποίησαν οι δυο διεθνείς σκοπευτές μας και η όγδοη θέση, η καλύτερη που εξασφάλισαν σε αγώνα Trap Mixed Team! Αν μάλιστα ληφθεί υπ’ όψιν και το γεγονός ότι αυτό επιτεύχθηκε στη μεγαλύτερη σκοπευτική διοργάνωση της τετραετίας, τους Παγκόσμιους Αγώνες, ανάμεσα σε 52 «ζεύγη» απ’ όλο τον κόσμο, τότε μπορούμε να εκτιμήσουμε και το μέγεθος της επιτυχίας του Ανδρέα Μακρή και της Γεωργίας Κωνσταντινίδου.
 
Το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα εξασφάλισε το «ζεύγος» από τη Σλοβακία, Σουζάνα Στεφεσέκοβα («χρυσή» νικήτρια του τραπ γυναικών) και Έρικ Βάρκα (αργυρός νικητής στο τραπ ανδρών), ενώ το αργυρό μετάλλιο πήγε στη Ρωσία με τους Εκατερίνα Ραμπάγια και Αλεξέι Αλίποβ. Το ζεύγος από τη Μεγάλη Βρετανία (Κρίστι Μπαρ και Ααρών Χέτιγκ) που πέρασε στον τελικό μετά τον αγώνα «ξαφνικού θανάτου» εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο.
 
Τα «ζεύγη» από τη Σλοβακία και τη Ρωσία, πέρα από τις δυο πρώτες θέσεις στο βάθρο, εξασφάλισαν και τις Ολυμπιακές «κάρτες» (Quota Places) για τους αγώνες του Τόκιο το 2020. Αυτές είναι και οι μοναδικές κάρτες που εξασφαλίστηκαν μέσω αγώνων. Τα υπόλοιπα «ζεύγη» στους Ολυμπιακούς θα σχηματιστούν από τις συμμετοχές στο τραπ ανδρών και γυναικών.
 
Τέταρτος ο Κορακάκης στο αεροβόλο πιστόλι εφήβων
Ο μικρότερος αδελφός της Ελληνίδας «χρυσής» νικήτριας των αγώνων Άννας Κορακάκη, ο νεαρός Διονύσιος εξασφάλισε την τέταρτη θέση στο αεροβόλο πιστόλι εφήβων. Ο Έλληνας σκοπευτής πέρασε τέταρτος από τον προκριματικό αγώνα με 577/600 και έχασε το μετάλλιο στις λεπτομέρειες, αφού στην τελευταία του βολή έριξε 8.2 έναντι 9.4 του Ινδού σκοπευτή που εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο. Ινδός ήταν και ο «χρυσός» νικητής, ενώ «σφήνα» μεταξύ των Ινδών πλασαρίστηκε ο Νοτιοκορεάτης Χότζιν Λιν, που πήρε το αργυρό μετάλλιο.
 
Η Άννα Κορακάκη χθες αγωνίστηκε στο πιστόλι 22mm ακριβείας όπου πέρασε από τον προκριματικό με 291/300 και βρίσκεται στη 13η θέση, ενώ σήμερα θα συνεχίσει με το πιστόλι ταχείας βολής 22mm και με βάση το σύνολο των δυο αγώνων οι 8 πρώτες αθλήτριες θα αγωνιστούν στον τελικό.
 
Σήμερα το απόγευμα, οι αθλήτριες μας στο σκητ γυναικών θα έχουν μια πρώτη ευκαιρία για «γνωριμία» με τις αθλητικές εγκαταστάσεις του σκοπευτηρίου αφού θα ρίξουν τις δυο πρώτες πούλες σε ανεπίσημη προπόνηση, ενώ αύριο θα έχουν μαζί με τους έφηβους την επίσημη προπόνηση πριν από τον κανονικό αγώνα που θα αρχίσει τη Δευτέρα. 
 
Του Ανδρέα Λαζανίτη
Απεσταλμένου της ΕΑΚ

Δειτε Επισης

Διαβουλεύσεις με ΗΑΕ για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο στο GSI εξήγγειλε ο ΠτΔ
Έκρηξη κροτίδας έξω από γκαράζ κατοικίας 48χρονου-Καταζητείται ένας 57χρονος
Έρευνες από την Αστυνομία για εντοπισμό της μοτοσικλέτας που οδηγούσε ο άτυχος 16χρονος
Κλήτευσαν δικό τους εμπειρογνώμονα οι μοναχοί για τα επίμαχα βίντεο-Βάζουν στην εξίσωση επιπλέον στοιχεία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Στρωμένο πλέον το χαλί για τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις-Τα δεδομένα υπέρ της Κυβέρνησης για ολικό λίφτινγκ
Άναψε φωτιές και φούντωσε πρόωρη προεδρολογία η παύση Οδυσσέα-Σεναριολογία με φόντο το 2028
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»