Πώς θα διεξαχθεί το νέο UEFA Nations League

Τo Πρωτάθλημα των Εθνών είναι μια νέα διοργάνωση Εθνικών Ομάδων της UEFA, με σύνθημα "Ο  κάθε αγώνας μετρά - every match counts"

Θα διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, αντικαθιστώντας τους φιλικούς αγώνες με ανταγωνιστικούς αγώνες. Ο στόχος είναι να διεξάγονται ισοδύναμοι αγώνες μεταξύ ομάδων της ίδιας περίπου δυναμικότητας.

Οι 55 χώρες μέλη της UEFA έχουν χωριστεί σε τέσσερις κατηγορίες, ανάλογα με τη δυναμικότητα τους.

Σε κάθε κατηγορία, οι ομάδες έχουν χωριστεί σε τέσσερις ομίλους των τεσσάρων ή των τριών ομάδων. Η Κύπρος συμμετέχει στον τρίτο όμιλο της τρίτη κατηγορίας με αντιπάλους τη Νορβηγία, τη Σλοβενία και τη Βουλγαρία.

Οι ομάδες του κάθε ομίλου θα αγωνιστούν μεταξύ τους εντός και εκτός έδρας το Σεπτέμβρη, τον Οκτωβρη και το Νοέμβρη του 2018.

Οι τέσσερις πρώτοι των ομίλων σε κάθε κατηγορία, θα αγωνιστούν σε final four το Μάρτιο του 2020 και μια ομάδα από κάθε κατηγορία θα προκριθεί στην τελική φάση του EURO 2020.

Από το Μάρτιο του 2019 μέχρι το Νοέμβριου του 2019 θα γίνουν οι αγώνες των προκριματικών του EURO 2020. Αν μια ομάδα που εξασφάλισε συμμετοχή στο final four του Πρωταθλήματος των Εθνών εξασφαλίσει την πρόκριση της στην τελική φάση του EURO 2020 μέσω των προκριματικών, τότε στο final four θα αντικαθίσταται από την αμέσως επόμενη της κατηγορίας της.

Επίσης, οι νικήτριες ομάδες του κάθε ομίλου, από το 2η την 3η και την 4η κατηγορία θα ανεβούν στην πιο πάνω κατηγορία για την επόμενη διοργάνωση.

Οι τέσσερις τελευταίες ομάδες από την 1η, 2η και 3η κατηγορία, θα υποβιβαστούν στην αμέσως επόμενη.

Οι τέσσερις πρώτες ομάδες των ομίλων της 1η κατηγορίας θα αγωνιστούν στα τελικά του πρωταθλήματος των εθνών τον Ιούνιο του 2019 για να αναδειχθεί η νικήτρια ομάδα της διοργάνωσης.

Από την ιστοσελίδα της ΚΟΠ

Δειτε Επισης

Κυνηγούν τον... κανένα για να κερδίσουν τους πολίτες τα κόμματα-Πλήρης η απογοήτευση της κοινωνίας
Οι προεκτάσεις από το χαστούκι του ΕΔΑΔ, το ζήτημα του ανέλεγκτου του Εισαγγελέα και η πολιτική ευθύνη
Με ίσες αποστάσεις και αόριστες συστάσεις τα προσχέδια των εκθέσεων του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο
Υπό πίεση η Δικαιοσύνη... Παρενέργειες λόγω Βαρωσιώτου και ΕΔΑΔ, νομικά σφάλματα με διαφορετικό απόηχο
Η Χαμάς απάντησε θετικά στην πρόταση ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός 60 ημερών, με ανταλλαγή ομήρων
Σε αστυνομικούς σταθμούς οι έξι ανήλικοι για τα επεισόδια σε δομή-Αναζητούν χώρους διαμονής οι ΥΚΕ
Αναλαμβάνει την ευθύνη ο Αγγελίδης για το χαστούκι του ΕΔΑΔ αλλά... «Η έμπρακτη ανάληψη ευθύνης δεν συνάδει με την αποχώρησή μου»
Nordic Monitor: Η Τουρκία έστησε δίκτυο κατασκοπείας στην Ευρώπη με κονδύλια της ΕΕ
Νεκρός με τρεις σφαίρες στον λαιμό άνδρας στην Αγία Παρασκευή-«Κλειδί» για την υπόθεση η ταυτότητα του
Προκαλεί ξανά ο Καπηλιώτης για Βαρωσιώτου-«Καλά της είπε και αν της είπε να ακυρώσει το πόρισμα»