«Το ποδόσφαιρο δεν είναι θέατρο γιατί…»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στο ραδιόφωνο Sports 1, ο προπονητής της ΑΕΛ, Ντούσαν Κέρκεζ.

Ο Βόσνιος τεχνικός, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα στη φετινή σεζόν, αλλά και για τη ζωή του στην Κύπρο τα τελευταία δέκα χρόνια.

Αναλυτικά όσα είπε:

Το αρχικό του σχόλιο: «Εγώ είμαι ξένος, αλλά πλέον έχω κυπριακό διαβατήριο και με την οικογένεια μου είμαστε εδώ 10 χρόνια. Στην Κύπρο άλλαξαν, κάνουν διπλές προπονήσεις και υπάρχει ταλέντο και μέχρι την ηλικία των 17 υπάρχουν ταλέντα στις ακαδημίες, η ΚΟΠ και ο ΠΑΣΠ κάνουν κάτι να αλλάξουν τα πράγματα, αλλά εγώ δεν βλέπω αν είναι κάποιος ξένος ή όχι. Για να έρθει κάποιος ξένος θα πρέπει να κουβαλάει κάτι πίσω του. Εμείς φέραμε κάποιους νεαρούς αλλά είχαν παρουσία στην εθνική τους. Εμείς φέραμε 2 παίκτες από την U19 τους Γερολέμου και Μιχαηλίδης και είναι έτοιμοι, καθώς μπορούν να κάνουν προπόνηση και να παίζουν. Για να βάλεις έναν νέο παίκτη πρέπει να έχεις άλλους 10 έμπειρους κοντά, δεν μπορείς να βάλεις 10 νέους και να περιμένεις κάτι. Αν καταφέρεις κάθε χρόνο να φέρνεις έναν παίκτη νεαρό τότε είναι μεγάλη επιτυχία».

Για την ομάδα: «Οι παίκτες πρέπει να έχουν σεβασμό ο ένας στον άλλον, μπορεί να παίζει κάποιος ή να μην παίζει αλλά πρέπει να βλέπει το καλό της ομάδας. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί».

Για το ρόστερ της ομάδας είπε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τους παίκτες που ήρθαν αλλά και με αυτούς που έμειναν. Ο στόχος μου δεν ήταν να φέρω νέους παίκτες και να παίζουν όλοι, πίστευα σε παίκτες που είχαμε και βλέπετε ότι οι περισσότεροι που παίζουν είναι από πέρυσι και κάναμε ένα πολύ καλό γκρουπ με έμπειρους και νέους και νομίζω ότι έχουμε ομάδα που μπορεί να κάνει κάτι αυτή τη χρονιά».

Για τον Ντα Σίλβα: «Γνώριζα τον ποδοσφαιριστή γιατί τον αντιμετωπίσαμε σαν αντίπαλο, πήρα τις πληροφορίες που χρειαζόμασταν και γι’ αυτό τον αποκτήσαμε».

Στην ερώτηση αν θα πάει με λίγους παίκτες στο πρωτάθλημα: «Πέρσι έκανα κάποιες αλλαγές, αλλά φέτος στα δύο πρώτα παιχνίδια δεν έκανα αλλαγές, γιατί ήθελα να δώσω εμπιστοσύνη και να δουν οι παίκτες ότι ο κόουτς πιστεύει στους παίκτες. Στην προετοιμασία έδωσα σε όλους την ευκαιρία, αλλά δε σημαίνει κάτι αν κάποιος παίκτης δεν παίζει τώρα ότι δεν είναι καλός, αλλά αυτή τη στιγμή κάποιοι είναι καλύτεροι από κάποιους άλλους».

Για τα δύο πρώτα ματς: «Είναι αρχή ακόμα αλλά το καλό είναι ότι κάνουμε ευκαιρίες και θα έρθουν τα γκολ. Αυτή τη στιγμή κανένας παίκτης δεν είναι έτοιμος, αλλά μετά τη διακοπή θα υπάρχει διαφορά. Αλλά έχουμε ποιότητα και σίγουρα σε κάθε παιχνίδι θα κάνουμε ευκαιρίες».

Για τους παίκτες του ρόστερ: «Κάποιοι παίκτες αν είναι στον πάγκο σταματούν να δουλεύουν ενώ κάποιοι συνεχίζουν, έτσι είναι το ποδόσφαιρο και αν θέλεις κάτι να κάνεις, εγώ θα δώσω ευκαιρία. Αν κάποιος δεν θέλει, συγνώμη αλλά πιο σημαντικό είναι η ομάδα. Εντάξει είναι δύσκολο να κάνεις προπόνηση κάθε μέρα και να περιμένεις το Σάββατο να παίξεις και να μην παίζεις, αλλά αυτό είναι ο επαγγελματισμός, γιατί δεν ξέρεις πότε θα έρθει η ευκαιρία. Σίγουρα παίκτες απογοητεύονται, αλλά παίζει ρόλο να είσαι δυνατός και να μην ψάχνεις δικαιολογίες»

Για τους συνεργάτες: «Είναι σημαντικό να ξέρεις ότι έχεις ανθρώπους στο τιμ που είναι καλοί στη δουλειά τους».

Για τον Ντόσα: «Εγώ ξέρω πόσο πολύ εργάζεται ο Ντόσα, ήταν έτοιμος για την βασική ενδεκάδα καθώς δούλευε πολύ, αλλά σε ένα ρεπό της ομάδας αυτός πήγε να κάνει προπόνηση μόνος του και απέκτησε ένα μικρό μυϊκό πρόβλημα, μιλώ μαζί του και θα επιστρέψει πιο έτοιμος».

Για τον Χουράδο και Μυτίδη: «Είναι πολύ δυνατός μπορεί να κρατήσει μπάλα και είναι γρήγορος, ο Μυτίδης είναι άλλο στυλ, αλλά είναι πολύ σημαντικό να έχεις ένα παίκτη που να μπορεί να σκοράρει. Ο Μυτίδης στο δεύτερο παιχνίδι ήταν καλύτερος από το πρώτο παιχνίδι, δεν σκόραρε αλλά ήταν εκεί και είναι πολύ σημαντικό. Πάντως με τον Χουράδο είμαι χαρούμενος γιατί έχει έρθει, σκοράρει».

Για τα οικονομικά: «Ο πρόεδρος έχει βάλει το budget το οποίο μπορεί να πληρώσει, αλλά υπάρχει θέμα με τα εισιτήρια διαρκείας και με τον κόσμο για να έρθει περισσότερος και να έχουμε περισσότερα χρήματα, αλλά δεν ξέρω τι να πω για αυτά τα πράγματα. Το ποδόσφαιρο δεν είναι θέατρο και χρειαζόμαστε την υποστήριξη και το σπρώξιμο του κόσμου και οι παίκτες θα νιώθουν διαφορετικά και θα δίνουν το κάτι παραπάνω».

Για τον Ανδρέα Σοφοκλέους και αν ήταν στο γήπεδο: «Δεν ήταν στο γήπεδο αλλά έχουμε συνεργασία μαζί του είναι συνεχώς εκεί, μιλάμε συνεχώς για την ομάδα, εξάλλου η δουλειά του είναι να φέρνει χρήματα στην ομάδα και είναι άρρωστος με το ποδόσφαιρο, το γιατί δεν ήρθε πρέπει να ρωτήσετε αυτόν, αλλά επειδή είμαι χρόνια στην Κύπρο και βλέπουν κάποιοι ότι όλα πάνε καλά στην ΑΕΛ, αναρωτιούνται γιατί όλα πάνε καλά».

Για την συνέχεια: «Στο πρώτο παιχνίδι υπήρχε άγχος, αλλά κερδίσαμε δύο παιχνίδια που έπρεπε να κερδίσουμε. Τώρα στο Αντώνης Παπαδόπουλος δεν μπορείς να λες ότι πρέπει να κερδίσουμε, αλλά εγώ λέω και στις προπονήσεις ότι ομάδα πρέπει να πάει κάθε παιχνίδι να το κερδίζει. Θέλουμε να κερδίσουμε».

Για τους δανεικούς: «Θα μιλήσω για τον Μάριο Ηλία, ένα πολύ καλό ταλέντο, αλλά το ταλέντο δεν παίζει μπάλα. Πρέπει να του δώσουμε ένα σοκ για να ξυπνήσει, είναι καλό ταλέντο και καλό παιδί αλλά πρέπει να αλλάξει κάποια πράγματα. Για μένα μπορεί να παίξει σε υψηλό επίπεδο αλλά πρέπει να αλλάξει κάποια πράγματα».

Για τον στόχο: «Η Ευρώπη, αυτός είναι ο στόχος μας».

Δειτε Επισης

Έρευνες από την Αστυνομία για εντοπισμό της μοτοσικλέτας που οδηγούσε ο άτυχος 16χρονος
Κλήτευσαν δικό τους εμπειρογνώμονα οι μοναχοί για τα επίμαχα βίντεο-Βάζουν στην εξίσωση επιπλέον στοιχεία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Στρωμένο πλέον το χαλί για τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις-Τα δεδομένα υπέρ της Κυβέρνησης για ολικό λίφτινγκ
Άναψε φωτιές και φούντωσε πρόωρη προεδρολογία η παύση Οδυσσέα-Σεναριολογία με φόντο το 2028
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ