50.000 μετανάστες είναι έτοιμοι να σαλπάρουν από τη Λιβύη προς την Ιταλία

H κρίση στην Λιβύη έχει άμεσες συνέπειες στα μεταναστευτικά ρεύματα, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.
 
Ειδικότερα η εφημερίδα Corriere della Sera αποκαλύπτει ότι πληροφορίες από την Λιβύη αναφέρουν ότι 50.000 μετανάστες και πρόσφυγες είναι έτοιμοι να σαλπάρουν με προορισμό την Ιταλία.
 
Η σύγκρουση των διαφόρων φατριών κινδυνεύει να αποδυναμώσει ή και να ακυρώσει την συμφωνία της κυβέρνησης της Ρώμης με εκείνη της Τρίπολης και τον ρόλο της λιβυκής ακτοφυλακής στον έλεγχο των μεταναστευτικών ρευμάτων.
 
Παράλληλα η Corriere γράφει ότι τις ημέρες αυτές, μετά τη μαζική δραπέτευση κρατουμένων από της λιβυκές φυλακές, ουδείς είναι σε θέση να αποκλείσει ότι μπορεί να φτάσουν στην Ιταλία και φονταμενταλιστές ισλαμιστές.
 
Το πρόβλημα, σύμφωνα με την Corriere della Sera, είναι ότι η Ιταλία πολύ δύσκολα θα καταφέρει να αντιμετωπίσει κύμα μαζικών αφίξεων, μετά τα πρόσφατα προβλήματα που δημιουργήθηκαν για την κατανομή μεταναστών και προσφύγων του πλοίου Diciotti και την απροθυμία που έδειξαν οι μεγαλύτερες χώρες μέλη της Ένωσης.
 
Σήμερα το απόγευμα πρόκειται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε με κύριο θέμα το μεταναστευτικό και τις τελευταίες εξελίξεις στην Λιβύη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Τέσσερις νεκροί σε συντριβή αεροσκάφους στις Φιλιππίνες που είχε ναυλωθεί από τον αμερικανικό στρατό
Συνελήφθη οδηγός στη Γαλλία με 380 κιλά κοκαΐνης στο αυτοκίνητό του
Πυκνό μυστήριο με την υγεία του Ντεβλέτ Μπαχτσελί-Πληροφορίες ότι έκανε εγχείρηση καρδιάς
Ποινή επτά μηνών σε Ισραηλινό στρατιώτη για «κακομεταχείριση» Παλαιστινίων κρατουμένων
Η Ρωσία απορρίπτει το σχέδιο Τραμπ για τη Γάζα-Τα λαϊκίστικα σχόλια αυξάνουν περαιτέρω τις εντάσεις
Χαμάς εναντίον Τραμπ-«Δεν δεχόμαστε την αντικατάσταση μιας κατοχής με μια άλλη»
Επιμένει στην πρόταση του ο Τραμπ-«Η Γάζα θα παραδοθεί στις ΗΠΑ μετά το τέλος των μαχών»
Οικογένειες αναζητούν τα αγνοούμενα παιδιά, δύο χρόνια μετά τον σεισμό στην Τουρκία με τους 53.000 νεκρούς
Πανικός μετά το πάγωμα της βοήθειας από τις ΗΠΑ στην Αφρική-«Θα πεθάνει πολύς κόσμος»
Δύο χρόνια από τα 7,8 Ρίχτερ στη Χατάι-Πασχίζουν, ζουν σε κοντέινερ, δεν ξαναπήγαν τουρίστες