50.000 μετανάστες είναι έτοιμοι να σαλπάρουν από τη Λιβύη προς την Ιταλία

H κρίση στην Λιβύη έχει άμεσες συνέπειες στα μεταναστευτικά ρεύματα, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.
 
Ειδικότερα η εφημερίδα Corriere della Sera αποκαλύπτει ότι πληροφορίες από την Λιβύη αναφέρουν ότι 50.000 μετανάστες και πρόσφυγες είναι έτοιμοι να σαλπάρουν με προορισμό την Ιταλία.
 
Η σύγκρουση των διαφόρων φατριών κινδυνεύει να αποδυναμώσει ή και να ακυρώσει την συμφωνία της κυβέρνησης της Ρώμης με εκείνη της Τρίπολης και τον ρόλο της λιβυκής ακτοφυλακής στον έλεγχο των μεταναστευτικών ρευμάτων.
 
Παράλληλα η Corriere γράφει ότι τις ημέρες αυτές, μετά τη μαζική δραπέτευση κρατουμένων από της λιβυκές φυλακές, ουδείς είναι σε θέση να αποκλείσει ότι μπορεί να φτάσουν στην Ιταλία και φονταμενταλιστές ισλαμιστές.
 
Το πρόβλημα, σύμφωνα με την Corriere della Sera, είναι ότι η Ιταλία πολύ δύσκολα θα καταφέρει να αντιμετωπίσει κύμα μαζικών αφίξεων, μετά τα πρόσφατα προβλήματα που δημιουργήθηκαν για την κατανομή μεταναστών και προσφύγων του πλοίου Diciotti και την απροθυμία που έδειξαν οι μεγαλύτερες χώρες μέλη της Ένωσης.
 
Σήμερα το απόγευμα πρόκειται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε με κύριο θέμα το μεταναστευτικό και τις τελευταίες εξελίξεις στην Λιβύη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Η Χαμάς απάντησε θετικά στην πρόταση ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός 60 ημερών, με ανταλλαγή ομήρων
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που αστυνομικοί στη Γαλλία σκίζουν με μαχαίρια φουσκωτή βάρκα με μετανάστες
Σε αστυνομικούς σταθμούς οι έξι ανήλικοι για τα επεισόδια σε δομή-Αναζητούν χώρους διαμονής οι ΥΚΕ
Αναλαμβάνει την ευθύνη ο Αγγελίδης για το χαστούκι του ΕΔΑΔ αλλά... «Η έμπρακτη ανάληψη ευθύνης δεν συνάδει με την αποχώρησή μου»
Nordic Monitor: Η Τουρκία έστησε δίκτυο κατασκοπείας στην Ευρώπη με κονδύλια της ΕΕ
Νεκρός με τρεις σφαίρες στον λαιμό άνδρας στην Αγία Παρασκευή-«Κλειδί» για την υπόθεση η ταυτότητα του
Προκαλεί ξανά ο Καπηλιώτης για Βαρωσιώτου-«Καλά της είπε και αν της είπε να ακυρώσει το πόρισμα»
Τον Κωνσταντίνο Πετρίδη ως μάρτυρα υπεράσπισης κάλεσε η πλευρά Συλλούρη-Τζιοβάνη στη δίκη Al Jazeera
Εθνικός στόχος το Σένγκεν, όχι «σκληρό σύνορο» η Πράσινη Γραμμή-Τα οφέλη για τους πολίτες και την οικονομία
Επανέλαβε την απόφαση αλλά δεν τοποθετείται η Εισαγγελία για το χαστούκι του ΕΔΑΔ-«Θα μελετηθεί»