Καλεί τους εκπαιδευτικούς να αντικρίσουν με θετικό πνεύμα τις αποφάσεις του Υπουργικού το Υπ. Παιδείας
19:20 - 04 Σεπτεμβρίου 2018

Έκκληση προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις να αντικρίσουν με εποικοδομητικό πνεύμα τις νέες αποφάσεις που έλαβε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, απευθύνει με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το απόγευμα, το Υπουργείο Παιδείας.
Στην ίδια ανακοίνωση το Υπουργείο Παιδείας, εκφράζει την ετοιμότητα του αρμόδιου Υπουργού, Κώστα Χαμπιαούρη, για εποικοδομητικό διάλογό.
Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας:
Στο πλαίσιο της προσπάθειας άρσης της κρίσης που εκδηλώθηκε στον χώρο της εκπαίδευσης, με εποικοδομητικές ενέργειες και όχι με περαιτέρω όξυνση του κλίματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλοντας εκ νέου να αποστείλει μήνυμα καλής θέλησης και να τείνει χείρα συνεργασίας στις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις και στο σύνολο των εκπαιδευτικών, συγκάλεσε σήμερα, 4 Σεπτεμβρίου 2018, εκτάκτως Υπουργικό Συμβούλιο. Κατά τη συνεδρία λήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις, οι οποίες και επισυνάπτονται.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Άνοιξε διάπλατα την πόρτα στους εκπαιδευτικούς για επιστροφή στο διάλογο
Οι αποφάσεις αυτές διαφοροποιούν ουσιαστικά την προηγούμενη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου 2018, λαμβάνοντας υπόψη ευαισθησίες που διατυπώθηκαν και αιτήματα που υποβλήθηκαν. Είναι αποτέλεσμα του εντατικού διαλόγου που έγινε το τελευταίο διάστημα μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και των Εκπαιδευτικών Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, στις 27 Ιουλίου 2018 και στις 23 Αυγούστου 2018, υιοθετώντας τις προτάσεις που συνδιαμορφώθηκαν στη συνάντηση της 23ης Αυγούστου 2018 και όπως αυτές περαιτέρω βελτιώθηκαν με την πρόταση που έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 30 Αυγούστου 2018.Αναγνωρίζοντας το πολυσχιδές έργο, μόχθο και προσφορά των εκπαιδευτικών στον τομέα της Παιδείας και το ανιδιοτελές ενδιαφέρον που επιδεικνύουν για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος, ως επίσης, την αγωνία και την έγνοια τους για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς 2018-19, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού δηλώνει εκ νέου την ετοιμότητα όπως, σε κλίμα συναίνεσης, συνεργαστεί με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις για τον ποιοτικό εκσυγχρονισμό του Δημόσιου Σχολείου.
Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ευελπιστεί ότι οι σημερινές αποφάσεις θα ιδωθούν με ανάλογο πνεύμα καλής θέλησης και θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για δημιουργικό διάλογο, που όχι μόνο θα προωθήσει περαιτέρω την Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση, αλλά θα επιτρέψει να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά και σωρεία άλλων θεμάτων που άπτονται της λειτουργίας του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Με τον τρόπο αυτό, η Πολιτεία θα μπορέσει να ανταποκριθεί και στην επιθυμία δεκάδων χιλιάδων γονέων και μαθητών/μαθητριών να τυγχάνουν ποιοτικής εκπαίδευσης και να επιτυγχάνουν μαθησιακά αποτελέσματα, που θα τους επιτρέπουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.