Θα συνεχίσουν και το απόγευμα οι βροχές και οι καταιγίδες

Δυνατοί άνεμοι, μεμονωμένες βροχές, καταιγίδες και έντονη χαλαζόπτωση έπληξαν την Κυριακή περιοχές της Κύπρου κυρίως στο εσωτερικό και τα βόρεια, λόγω ασθενούς χαμηλής πίεσης και αστάθειας που επηρεάζει το νησί.

Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων,  ο Μετεωρολογικός Λειτουργός Α’ στο Αεροδρόμιο Λάρνακας Ματθαίος Παπαδάκης, υπάρχει αστάθεια στην περιοχή της Κύπρου που είναι συνυφασμένη με την ασθενή χαμηλή πίεση. Τα φαινόμενα, όπως είπε, είναι πιο έντονα στην Τουρκία και στην Ελλάδα που είναι πιο κοντά στο χαμηλό βαρομετρικό που επηρεάζει την περιοχή, με αποτέλεσμα να εκδηλώνονται διαφορετικοί τύποι βροχών και καταιγίδων.

Τις απογευματινές ώρες της Κυριακής και αύριο Δευτέρα, πρόσθεσε, θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις και πιθανόν να υπάρξουν μεμονωμένες βροχές και καταιγίδα κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό.

Είπε επίσης ότι υπήρξαν αναφορές για χαλάζι, ενώ αύριο αυτά τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία αναμένεται αύριο να σημειώσει μικρή πτώση και περαιτέρω μικρή πτώση την Τρίτη για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά επίπεδα για την εποχή. Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα υπάρξει μικρή άνοδος και η θερμοκρασία θα κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Τα επίπεδα υγρασίας, σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη, βρίσκονται σε κανονικά επίπεδα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 10,2 εκατ. ευρώ
Εκατοντάδες πολίτες σε διαμαρτυρία έξω από τη Νομική-Κατηγόρησε τον Αγγελίδη για αλαζονεία και ζήτησε παραίτηση η ΠΟΓΟ
Δεν μπορεί να αξιοποιηθεί το νερό της λίμνης Μεμί για άρδευση-«Δεν μπορούν να δοθούν άλλες ποσότητες»
Ανοικτή επιστολή μοναχών της Μονής Αββακούμ με πυρά προς τον Μητροπολίτη Ταμασού-Καταγγέλλουν παράνομη εισβολή
ΤΟΜ: Εξαντλήθηκαν σε λίγα λεπτά οι διαθέσιμες χορηγίες για ηλεκτροκίνηση
Εντός των ημερών το πόρισμα της πειθαρχικής εναντίον του Εκτελεστικού Διευθυντή Λάρνακας-Αμμοχώστου
Ανησυχία βουλευτών για τις συνθήκες διαβίωσης σε δομές φροντίδας
Ενίσχυση συνεργασίας Κύπρου-Ισραήλ σε θέματα μεταφορών συζήτησαν Βαφεάδης με Ρέγκεβ
Ανέγερση νέων σχολείων και κλιματιστικά, οι στόχοι της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας
Υποβλήθηκαν 2.841 αιτήσεις στο πλαίσιο του σχεδίου Πολεοδομικής Αμνηστίας