Ο Μακρόν θα εμπλακεί άμεσα στην προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωεκλογές

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προτίθεται να εμπλακεί άμεσα στην προεκλογική εκστρατεία για τις Ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν στα μέσα του 2019, για τις οποίες ελπίζει να φτιαχτεί "το μεγαλύτερο δυνατό ψηφοδέλτιο στη Γαλλία" προοδευτικών και δημοκρατών, όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε και δημοσιεύεται σήμερα.
 
"Για τις Ευρωεκλογές, θα κάνω κάθε τι δυνατό ώστε να ακουστεί η φωνή των προοδευτικών, των δημοκρατών, αυτών που εγώ εκπροσωπώ --οι οποίοι ελπίζω ότι θα ενσαρκωθούν στο μεγαλύτερο δυνατό ψηφοδέλτιο στη Γαλλία", δήλωσε ο Μακρόν στην εφημερίδα Journal du Dimanche σε συνέντευξη που παραχώρησε κατά το ταξίδι που πραγματοποιεί στις Αντίλλες.
 
"Εμπλέκομαι διαρκώς στο τραπέζι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου", πρόσθεσε: "Και θα συνεχίσω να εμπλέκομαι γιατί πιστεύω σε μια εκστρατεία για μια Ευρώπη της φιλοδοξίας και του μέλλοντος, των δημοκρατών και των προοδευτικών".
 
Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους, ο οποίος αντιτάσσεται συχνά με τις δηλώσεις του στο εχθρικό όραμα για την ΕΕ που έχουν κυρίως ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι και η πρώην αντίπαλός του για την γαλλική προεδρία Μαρίν Λεπέν, σκιαγραφεί στην συνέντευξη αυτή το περίγραμμα μιας κεντρώας πλατφόρμας για τους Ευρωπαίους.
 
"Είναι μια μάχη πολιτισμού, μια ιστορική μάχη, και δεν θα παραχωρήσω τίποτα στους ακραίους", εξηγεί. "Πιστεύω στην επάνοδο των λαών. Δεν είμαι ευρωπαϊστής, ούτε διεθνιστής. Πιστεύω στην ισχυρή ταυτότητα κάθε λαού, πιστεύω στην ιστορία και στη φιλοδοξία του λαού μας. Θέλω να τον πείσω ότι η Ευρώπη είναι αυτή που τον συνοδεύει, τον προστατεύει. Είμαι υπέρ του να γυρίσουμε σελίδα από μια υπερφιλελεύθερη Ευρώπη, αλλά και να αποφύγουμε τη σελίδα μιας Ευρώπης των εθνικισμών. Η Ευρώπη είναι η δική μας καλή προστασία. Θα πρέπει να την ξανασκεφτούμε και να την ξαναχτίσουμε", κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Λύθηκε υπόθεση βιασμού και φόνου 57 χρόνια μετά στη Βρετανία-Ένοχος ένας 92χρονος
Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα μετά από σύγκρουση μοτοσικλέτας και δύο οχημάτων στη Λάρνακα
Σπάνιο να μην μονιμοποιείται δικαστής μετά από διετή θητεία-Δικαιούται να προσφύγει στα εσωτερικά ένδικα μέσα η Βαρωσιώτου
Συνεχίζει το ίδιο τροπάριο ο Τατάρ-«Οι Ε/κ προκαλούν εντάσεις με τις συλλήψεις για σφετερισμό»
ΒΙΝΤΕΟ: Σύγκρουση αεροσκαφών σε διάδρομο-Το φτερό Boeing διέλυσε το πηδάλιο ενός Airbus
Χάθηκαν από την Κυριακή τα ίχνη του 64χρονου Χριστάκη Χριστοδούλου (pic)
Να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα ζητά η αντιπολίτευση στο Ισραήλ-Στους 58 οι νεκροί από νέες επιθέσεις
Ο Ζελένσκι εμφανίστηκε με κάτι σαν… κοστούμι και αναστάτωσε τις αγορές στοιχημάτων
ΒΙΝΤΕΟ: Επίθεση από τους «Στρατιώτες του Θεού» στον ελληνορθόδοξο ναό του Ευαγγελισμού στη Ναζαρέτ
Πέραν των 80 έργων για τη Λευκωσία κόστους άνω του ενός δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο ΠτΔ