Έβαλαν στο μάτι και τον Συλλούρη οι εκπαιδευτικοί

Στο στόχαστρο των εκπαιδευτικών βρίσκεται ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης στη σκιά της άνευ προηγουμένου κρίσης που ταλανίζει τον τομέα της εκπαίδευσης και με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις να έχουν ήδη ανακοινώσει επίσημα μέτρα αντίδρασης και να ετοιμάζονται-όπως όλα δείχνουν- και για απεργιακές κινητοποιήσεις.
 
Σε χθεσινή γραπτή του δήλωση, ο Πρόεδρος της Βουλής, καλώντας τους εκπαιδευτικούς να αξιοποιήσουν τη νέα πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για άρση του αδιεξόδου που έχει προκύψει, σημείωνε πως όσοι  τις τελευταίες ώρες τον βρίζουν και διαδίδουν κακοήθειες για τον ίδιο, απλά αποκαλύπτουν και σε αυτούς που δεν τους ξέρουν το ήθος και τον χαρακτήρα τους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παίρνει θέση υπέρ της πρότασης του Προέδρου για την παιδεία ο Συλλούρης

«Όσοι τις τελευταίες ώρες με βρίζουν και διαδίδουν κακοήθειες για μένα απλά αποκαλύπτουν και σε αυτούς που δεν τους ξέρουν το ήθος και τον χαρακτήρα τους», έγραψε-μεταξύ άλλων-ο Δημήτρης Συλλούρης.

 
Στήριξη στον Πρόεδρο της Βουλής έδωσε σήμερα ο ΔΗΣΥ, υποδεικνύοντας πως «η ανήθικη επίθεση που δέχεται τις τελευταίες μέρες ο Πρόεδρος της Βουλής από μια ισχνή μερίδα εκπαιδευτικών δεν τιμά ούτε το σύνολο των εκπαιδευτικών, ούτε τον τόπο μας αλλά ούτε και τη δημοκρατία ως πολίτευμα».
 
Αναλυτικά, σε γραπτή του δηλώσει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου αναφέρει τα εξής:
 
«Στη δημοκρατία χρειάζεται να συμπεριφερόμαστε όλοι με σεβασμό προς τους θεσμούς. Αυτός ο σεβασμός αντικατοπτρίζει και το ήθος ενός εκάστου.
 
Στο διάλογο θα πρέπει να επικρατούν τα επιχειρήματα που στηρίζονται πάντοτε σε θέσεις αρχών.
 
Η ανήθικη επίθεση που δέχεται τις τελευταίες μέρες ο Πρόεδρος της Βουλής από μια ισχνή μερίδα εκπαιδευτικών δεν τιμά ούτε το σύνολο των εκπαιδευτικών, ούτε τον τόπο μας αλλά ούτε και τη δημοκρατία ως πολίτευμα».

Ανακοίνωση στήριξης του Δημήτρη Συλλούρη εξέδωσε και το Κίνημα Αλληλεγγύη, στην οποία αναφέρει τα εξής:  
 
«Το Κίνημα Αλληλεγγύη με λύπη του διαπιστώνει ότι κάποιοι επιχείρησαν να θολώσουν τα νερά για την καλόπιστη πρωτοβουλία του Προέδρου της Βουλής να συμβάλει στο ξεπέρασμα της κρίσης που δημιουργήθηκε στα της Παιδείας.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι χαρακτηρισμοί που εκτοξεύτηκαν ενάντια στον Πρόεδρο της Βουλής δεν περιποιούν τιμή σε κανένα, αντίθετα υποβιβάζουν τα επίπεδα και δημιουργούν λαθεμένες εντυπώσεις. 

Έχουμε τη γνώμη ότι πρέπει, ασχέτως του φορέα, να τιμούνται οι θεσμοί και να εκτιμώνται, ασχέτως αποτελέσματος, οι προσπάθειες που καταβάλλονται.

Έτσι κτίζονται και θωρακίζονται οι θεσμοί και έτσι προστατεύονται. 

Η Πρόεδρος και το Κίνημα Αλληλεγγύη στηρίζει όπως πάντοτε έκανε τον Πρόεδρο της Βουλής όποτε δεχόταν άδικες επιθέσεις, είτε ο ίδιος τις ελάμβανε υπόψιν είτε όχι». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με το αριστερό η νέα σχολική χρονιά και στο βάθος απεργίες  

Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες ημέρες ο Πρόεδρος της Βουλής ανέλαβε προσωπική πρωτοβουλία με στόχο την άρση της κρίσης στην εκπαίδευση, έχοντας συναντήσεις τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, κάποιες από αυτές στην παρουσία και του Υπουργού Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη, ενώ προήδρευσε και των κοινών συνεδριάσεων των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Παιδείας και Εργασίας, κατά τις οποίες συζητήθηκε η κρίση στην εκπαίδευση.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κατήγγειλαν στην αστυνομία τον Χαμπιαούρη για τον συνδικαλιστικό χρόνο οι δάσκαλοι  
 

Δειτε Επισης

Νεκρός με τρεις σφαίρες στον λαιμό άνδρας στην Αγία Παρασκευή-«Κλειδί» για την υπόθεση η ταυτότητα του
Απαγόρευση από 1η Σεπτεμβρίου ουσίας σε βερνίκια νυχιών, καλλυντικά
Ξεκινά η αποδοχή αιτήσεων για έκδοση μπλε κάρτας της ΕΕ-Όλες οι λεπτομέρειες
​​​​​​ Παραδόθηκε στην κυκλοφορία τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Σαΐττά
Προκαλεί ξανά ο Καπηλιώτης για Βαρωσιώτου-«Καλά της είπε και αν της είπε να ακυρώσει το πόρισμα»
Τον Κωνσταντίνο Πετρίδη ως μάρτυρα υπεράσπισης κάλεσε η πλευρά Συλλούρη-Τζιοβάνη στη δίκη Al Jazeera
Εκκαθάρισε τις δηλώσεις εισοδήματς για το 2023 πριν την υποβολή νέων για το 2024 ο Έφορος Φορολογίας
Εθνικός στόχος το Σένγκεν, όχι «σκληρό σύνορο» η Πράσινη Γραμμή-Τα οφέλη για τους πολίτες και την οικονομία
Επανέλαβε την απόφαση αλλά δεν τοποθετείται η Εισαγγελία για το χαστούκι του ΕΔΑΔ-«Θα μελετηθεί»
Κατεβαίνει σε διαμαρτυρία την Τρίτη η ΠΟΓΟ έξω από τη Νομική μετά την καταδίκη του ΕΔΑΔ