Οζερσάι: Σε κρίσιμη καμπή το Κυπριακό

Το Κυπριακό περνά από κρίσιμη καμπή, σύμφωνα με τον «αναπληρωτή πρωθυπουργό» και «υπουργό εξωτερικών» στα κατεχόμενα, Κουντρέτ Οζερσάι, σημειώνοντας ότι, με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η Κύπρος διέρχεται μία περίοδο στρατηγικής σημασίας.
 
Σε δηλώσεις με αφορμή την επικείμενη επίσκεψή του στην Άγκυρα, ο Οζερσάι είπε ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες περιμένει απάντηση για το τί θα γίνει στην Κύπρο και σημείωσε ότι είναι σημαντικό ο Γκουτέρες να αναζητεί ακόμα απάντηση.
 
Πρόσθεσε ότι το σκηνικό θα ξεκαθαρίσει μετά τη συνάντηση του Γκουτέρες με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων στη Νέα Υόρκη.
 
Αναφερόμενος στην επίσκεψη του στην Άγκυρα, ο Οζερσάι είπε ότι θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, το Κυπριακό, επισημαίνοντας ότι είναι σημαντικός ο συντονισμός με την Τουρκία.
 
Όπως είπε, θα συζητηθεί και το θέμα των υδρογονανθράκων. Ο Οζερσάι ανέφερε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά παραγνωρίζει τη βούληση της τουρκοκυπριακής πλευράς και προχωρεί μονομερώς.
 
Ο Οζερσάι σημείωσε ότι και οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώματα και θα πρέπει να έχουν λόγο στις οποιεσδήποτε ενέργειες.
 
Πρόσθεσε ότι, εάν η ελληνοκυπριακή πλευρά αρχίσει εξορύξεις, τότε και η τουρκοκυπριακή πλευρά θα κάνει το ίδιο.
 
Ο Οζερσάι είπε, επίσης, ότι με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η Κύπρος διέρχεται μία περίοδο στρατηγικής σημασίας.
 
Μίλησε και για «νέα εποχή», ιδιαίτερα τώρα που αμφισβητείται η ανάγκη παρουσίας της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο, προσθέτοντας ότι τα πράγματα αλλάζουν.
 

Δειτε Επισης

Λύπη εκφράζει ο εισηγητής της έκθεσης για την Τουρκία για τις αναφορές σε «δύο κράτη»-Οι αναγνώσεις των κομμάτων
Μητσοτάκης: Δεν είναι αποδεκτές θέσεις περί δύο κρατών στην Κύπρο
Προσπαθεί να αυξήσει τη διαφάνεια μέσω δημοσιεύσεων σε πλατφόρμα η Βουλή-Αμφιβολίες εκφράζουν οι φορείς
Πρώτη επίσημη επίσκεψη Τασούλα στην Κύπρο-« Άρρηκτη σχέση η οποία συνδέει τις δύο χώρες» (pics)
Επανήλθε με βίντεο και παρασκήνιο το ΕΛΑΜ-«Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης»
Διαμαρτυρία Τουρκοκυπρίων για τις «συλλήψεις» κατά την παράνομη επίσκεψη Ερντογάν-Καταγγέλλουν βία
Ενέκρινε προφορική τροποποίηση καταδίκης της παράνομης επίσκεψης του Ερντογάν στα κατεχόμενα το Ευρωκοινοβούλιο
Άμεσα στην Ολομέλεια της Βουλής κατατίθεται η πρόταση για ρύθμιση για εγκλωβισμένους αγοραστές
Ζητά από τον Πρόεδρο απόσυρση των καταγγελιών κατά Τάττη-Καραχάν ο Χρίστος Οφανίδης
Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας των Υπουργείων Άμυνας Κύπρου και Ελλάδας