BINTEO: Η ΚΟΠ στηρίζει και φέτος την Παγκόσμια Μέρα Καρδιάς!

Η 29η Σεπτεμβρίου έχει καθοριστεί ως η Παγκόσμια Μέρα Καρδιάς και η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ενισχύει τις προσπάθειες του Παγκόσμιου Οργανισμού Καρδιάς αλλά και τις Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου για τους τρόπους πρόληψης των καρδιοπαθειών.

Στις 29 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ο αγώνας Super Cup μεταξύ το ΑΠΟΕΛ και της AEK στις 19:00 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων θα μεταφέρουν πανό με το μήνυμα «Αγάπησε την Καρδιά σου». Οι καρδιαγγειακές παθήσεις και τα εμφράγματα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως και πρόκειται για παθήσεις που σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να προληφθούν.

Το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ, η κακή διατροφή και η έλλειψη άσκησης είναι οι παράγοντες που αυξάνουν τις πιθανότητες για καρδιοπάθειες και η Παγκόσμια Μέρα Καρδιάς σκοπό έχει να ενημερώσει τον κόσμο για τις ευεργετικές συνέπειες της υγιεινής ζωής και διατροφής.

Για αυτό λοιπόν, από σήμερα, αλλάξτε τον τρόπο ζωής σας. Σταματήστε τα κάπνισμα, μειώστε την κατανάλωση αλκοόλ, και βάλτε την άθληση στη ζωή σας για να μειώσετε τις πιθανότητες να υποστείτε κάποια πάθηση που σχετίζεται με την καρδιά σας. Η UEFA στηρίζει την Παγκόσμια Μέρα Καρδιάς από το 2004 ενώ έχει άμεση συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Καρδιάς από το 2007.

Δείτε το video που ετοίμασε η Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου σε συνεργασία με την ΚΟΠ για προώθηση των μηνυμάτων της Παγκόσμιας Μέρας Καρδιάς.

Στο video συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι ποδοσφαιρίστριες Rachel Lynne και Δανάη Σιδηρά και οι ποδοσφαιριστές Άλεξ Ντα Σίλβα, Ανδρέας Μακρής, Βασίλης Παπαφώτης, Γιώργος Οικονομίδης, Γκόρντον Σίντελφελντ, Κωνσταντίνος Μιντίκκης, Ιβάν Τρισκόφσκι, Ματ Ντάρμπισαϊρ, Κωνσταντίνος Παναγή, Ντουγκλάο, Μάριος Αντωνιάδης και Νεκτάριος Αλεξάνδρου.

Δειτε Επισης

Νέο ισραηλινό κύμα επιθέσεων κατά στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
Εξηγεί στον Γκουτέρες τους λόγους που είπε όχι σε μία τριμερή συνάντηση ο Τατάρ
Πάνω από 150 νέες καταγγελίες γυναικών εναντίον του Αλ Φαγιέντ-«25 χρόνια σεξουαλικών επιθέσεων»
Μπήκαν σε κοσμηματοπωλείο από τρύπα στο ταβάνι και έφυγαν με χρυσαφικά αξίας 15,000 ευρώ
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά μετά από επίθεση στην περιφέρεια Κρασνοντάρ-Εκκένωσαν πάνω από 1.000 κατοίκους
«Σχεδίαζαν εισβολή στη Γαλιλαία»-Ο IDF ανακοίνωσε τους διοικητές της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν
Νέα πρόκληση Ερντογάν-Θα ζητήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να αναγνωριστούν τα κατεχόμενα
Καταγγελία Ισραηλινών σε βάρος Ελληνοκύπριου για απάτη με αγοραπωλησίες διαμερισμάτων
«Το Ισραήλ ήθελε να κόψει το κεφάλι της Χεζμπολάχ, δεν το πέτυχε»-Η άγνωστη επιχείρηση της Μοσάντ το 1996
Έπεσαν οι υπογραφές για τη διακρατική συμφωνία Κύπρου-Ελλάδας για την ηλεκτρική διασύνδεση