Έστειλαν κανονικά τα παιδιά τους σχολείο σήμερα οι γονείς

Δεν επηρέασε την προσέλευση των μαθητών στα σχολεία σήμερα το χθεσινό περιστατικό απαγωγής δύο εντεκάχρονων αγοριών από δημοτικό σχολείο στις Καμάρες, το οποίο συγκλόνισε το παγκύπριο και έθεσε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο το θέμα της ασφάλειας των σχολικών μονάδων.
 
Μιλώντας στον REPORTER, ο προεδρεύων της Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης Σωτήρης Χριστοφή, ερωτηθείς κατά πόσο παρατηρήθηκε το φαινόμενο οι γονείς να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο λόγω της ανησυχίας που δημιουργήθηκε για την ασφάλεια τους, απάντησε αρνητικά.
 
Όπως ανέφερε, βάσει της ενημέρωσης της οποίας έτυχε από τις Σχολικές Εφορείες, η  προσέλευση των μαθητών στα σχολεία κινήθηκε στους φυσιολογικούς ρυθμούς της καθημερινότητας, παρά τα όσα διαδραματίστηκαν χθες.
 
«Παράκλησή μου», σημείωσε, «είναι πως δεν πρέπει να ενσπείρουμε περισσότερες ανησυχίες στον κόσμο. Σε γενικές γραμμές, υπάρχει ασφάλεια στα σχολεία μας.
 
«Μάλιστα», υπογράμμισε, «όταν κλείσουν οι πόρτες των σχολικών κτηρίων, τα παιδία δεν διατρέχουν οποιοδήποτε κίνδυνο. Στα διαλείμματα υπάρχει η επιτήρηση από τους εκπαιδευτικούς».
 
Την ίδια ώρα πάντως, η Συνομοσπονδία Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια και εκφράζει την ετοιμότητά της να συμβάλει ενεργά στις όποιες προσπάθειες ενίσχυσης της ασφάλειας στα σχολεία.
 
Όπως ανέφερε στον REPORTER ο κ. Χριστοφή, από την Συνομοσπονδία ζητήθηκε συνάντηση με τις Σχολικές Εφορίες προς συζήτηση προτάσεων και ιδεών για την ασφάλεια των σχολείων.
 
«Για να δούμε», υπέδειξε, «πώς μπορούμε να συμβάλουμε κι’ εμείς ως οργανωμένοι γονείς στο θέμα της ασφάλειας στα σχολεία».
 
«Υπάρχουν σκέψεις», συνέχισε, «και πρέπει να τις δούμε και ανάλογα θα πράξουμε.
 
Πρέπει να γίνει μια οργανωμένη προσπάθεια ανάμεσα σε Εφορίες, οργανωμένους γονείς, εκπαιδευτικούς και Υπουργείο Παιδείας, να συμβάλουμε όλοι για να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις».
 
Όσον αφορά την κρίση που καλά κρατεί στον τομέα της εκπαίδευσης ο κ. Χριστοφή εξέφρασε την ανησυχία των οργανωμένων γονιών. «Έχουμε πολλά ζητήματα που πρέπει να δούμε. Ευελπιστούμε σύντομα να έχουμε τη λύση για να μπούμε στο διάλογο για τα σημαντικά προβλήματα της εκπαίδευσης», υπογράμμισε ο προεδρεύων της Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Δειτε Επισης

Καταγγέλλει SHEIN στην Κομισιόν ο Σύνδεσμος Καταναλωτών για dark patterns-«Προϊόντα περιείχαν επικίνδυνες χημικές ουσίες»
«Ευθύνη των εκπαιδευτικών η ασφάλεια παιδιών στον σχολικό χώρο»
Πάνω από επτά εκατ. για πρώτη εγκατάσταση νέων γεωργών-Χρηματοδοτική διευκόλυνση για φωτοβολταϊκά
Περίπου 8 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών απορριμμάτων ετησίως καταλήγουν στους ωκεανούς
Η ανακοίνωση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης για τον σεισμό-Ελαφρά αισθητός στην Κύπρο
Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας
Διάκριση σχολείων σε διαγωνισμό παραγωγής βίντεο για Κύπρο στην ΕΕ
Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής
Εκτιμήσεις για υποβολή λιβέλου πίστεως χωρίς αναφορά στη Σύνοδο της Κρήτης από Τυχικό-Εκπνέει το χρονοδιάγραμμα
Μικρό καλάθι κρατούν οι γονείς για την απόφαση για φοίτηση στα ειδικά σχολεία-«Δεν είναι η λύση»