Εγκρίθηκαν 54 νέες θέσεις σχολικών βοηθών συνοδών ειδικής εκπαίδευσης

Το Υπουργικό Συμβούλιο, σε έκτακτη του συνεδρία, υπό τον Προεδρεύοντα της Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, ενέκρινε 54 νέες θέσεις σχολικών βοηθών συνοδών ειδικής εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα, υπό την Προεδρία του Πρόεδρου της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, αποφάσισε όπως, υλοποιώντας τον εκσυγχρονιστικό προγραμματισμό ενίσχυσης του Συστήματος  Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης ενέκρινε  54 νέες θέσεις σχολικών βοηθών συνοδών  Ειδικής Εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρεται "οι θέσεις αυτές είναι επιπλέον των 60 θέσεων που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο της 21ης Αυγούστου, στο Τρόοδος, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό για τη φετινή σχολική χρονιά σε 974 συνοδούς".

Εξάλλου όπως αναφέρεται στον Προϋπολογισμό  του Υπουργείου Παιδείας  για το 2019 υπάρχει πρόνοια για 20 νέες θέσεις εκπαιδευτικών ψυχολόγων και "αυτό αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα επιτάχυνσης των διαδικασιών αξιολόγησης των αιτήσεων που υποβάλλονται και επιπλέον στήριξης της Υπηρεσίας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας".

Επίσης ο Υπουργός Παιδείας  και Πολιτισμού ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για την πορεία υλοποίησης της μελέτης εκσυγχρονισμού του συστήματος Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, που ανέλαβε η ομάδα Ειδικών Εμπειρογνωμόνων, βάσει της συμφωνίας που υπέγραψε το Υπουργείο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Μάρτιο 2018. Τα αποτελέσματα της μελέτης αναμένονται μέχρι το τέλος του χρόνου.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 10,2 εκατ. ευρώ
Εκατοντάδες πολίτες σε διαμαρτυρία έξω από τη Νομική-Κατηγόρησε τον Αγγελίδη για αλαζονεία και ζήτησε παραίτηση η ΠΟΓΟ
Δεν μπορεί να αξιοποιηθεί το νερό της λίμνης Μεμί για άρδευση-«Δεν μπορούν να δοθούν άλλες ποσότητες»
Ανοικτή επιστολή μοναχών της Μονής Αββακούμ με πυρά προς τον Μητροπολίτη Ταμασού-Καταγγέλλουν παράνομη εισβολή
ΤΟΜ: Εξαντλήθηκαν σε λίγα λεπτά οι διαθέσιμες χορηγίες για ηλεκτροκίνηση
Εντός των ημερών το πόρισμα της πειθαρχικής εναντίον του Εκτελεστικού Διευθυντή Λάρνακας-Αμμοχώστου
Ανησυχία βουλευτών για τις συνθήκες διαβίωσης σε δομές φροντίδας
Ενίσχυση συνεργασίας Κύπρου-Ισραήλ σε θέματα μεταφορών συζήτησαν Βαφεάδης με Ρέγκεβ
Ανέγερση νέων σχολείων και κλιματιστικά, οι στόχοι της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας
Υποβλήθηκαν 2.841 αιτήσεις στο πλαίσιο του σχεδίου Πολεοδομικής Αμνηστίας