Η Νέα Υόρκη θα κρίνει το μέλλον της διάνοιξης οδοφραγμάτων

Στη Νέα Υόρκη θα κριθεί το τί μέλλει γενέσθαι με το θέμα της διάνοιξης των οδοφραγμάτων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ καλά ενημερωμένη πηγή, προσθέτοντας πως στη Δερύνεια δεν έχει μετακινηθεί το τουρκικό στρατιωτικό φυλάκιο – το οποίο μάλιστα είναι επανδρωμένο – ενώ στη Λεύκα η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν έχει ολοκληρώσει τις εργασίες που απαιτούνται για διάνοιξη του οδοφράγματος.
 
Το θέμα των οδοφραγμάτων αναμένεται να τεθεί κατά τη συνάντηση στις 28 Σεπτεμβρίου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, και κατά τη συνάντηση του κ. Γκουτέρες με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στις 29 Σεπτεμβρίου.
 
«Όλα θα εξαρτηθούν από αυτές τις συναντήσεις», είπε στο ΚΥΠΕ η ίδια πηγή, κληθείσα να σχολιάσει πληροφορίες περί ανοίγματος του οδοφράγματος Δερύνειας στις αρχές Οκτωβρίου, σημειώνοντας παράλληλα πως τα Ηνωμένα ‘Εθνη είναι ενήμερα για τη θέση της Λευκωσίας επί του θέματος.
 
"Η κατάσταση επί του εδάφους δεν έχει αλλάξει, το τουρκικό στρατιωτικό φυλάκιο παραμένει εκεί επανδρωμένο και οι δικές μας πληροφορίες κατά τις τελευταίες 48 ώρες είναι πως δεν θα το φύγουν, είπε στο ΚΥΠΕ η ίδια πηγή, εκφράζοντας παράλληλα ελπίδα να βγει άσπρος καπνός από τις συζητήσεις για το θέμα αυτό στη Νέα Υόρκη.
 
Πρόσθεσε πως είναι οι δυο ηγέτες που θα αποφασίσουν για το πότε θα γίνει η διάνοιξη και πως εφόσον υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη τα πράγματα θα προχωρήσουν και στο επίπεδο της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για τη Διάνοιξη των Οδοφραγμάτων.
 
Επανέλαβε πως η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη για διάνοιξη του οδοφράγματος στη Δερύνεια, ενώ σε ό,τι αφορά το οδόφραγμα στη Λεύκα τα έργα στις ελεύθερες περιοχές βρίσκονται προς το τέλος τους. Αντίθετα, σημείωσε, η τ/κ πλευρά δεν είναι έτοιμη από τεχνικής απόψεως για διάνοιξη του οδοφράγματος στη Λεύκα.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες μετά τις πλημμύρες στο Τέξας-Νεκρά 15 παιδιά
Σκηνές πανικού σε αεροσκάφος της Ryanair-Επιβάτες πηδούν από τα φτερά, 18 τραυματίες
Προσβασιμότητα για λίγους-Τα καθημερινά εμπόδια των ατόμων με αναπηρίες στους χώρους εστίασης
Νέα διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τη δολοφονία του Θανάση-«Δεν ήταν το μόνο θύμα συγκάλυψης και διαφθοράς»
Επανήλθαν οι Οικολόγοι, ζητούν παραίτηση ή παύση Αγγελίδη-«Πρέπει να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη»
Τους ζήτησαν να φύγουν από νυχτερινό κέντρο και τους επιτέθηκαν ληστεύοντάς τους-Χειροπέδες σε 46χρονο
Επενδύει στην πρωτοβουλία Γκουτέρες για πολυμερή η Κυβέρνηση-«Η τουρκική πλευρά δεν δημιουργούνται ρεαλιστικές προσδοκίες»
Απόπειρα φόνου διερευνούν οι Αρχές-Ανήλικος επιτέθηκε σε 23χρονο προκαλώντας του εγκεφαλική αιμορραγία
Πληροφορίες για καυγά πριν την απόπειρα φόνου στην Πάφο-Γείτονες θύμα και φερόμενος θύτης
Βλέπει Ολγκίν τη Δευτέρα ο Χριστοδουλίδης-Ενημερώνει τα ΗΕ ο Στιούαρτ για τελευταία φορά