Ερντογάν: Ελάτε να λύσουμε τα δυνητικά προβλήματα στην Ανατολική Μεσόγειο

Περισσότερο ειλικρινείς προσπάθειες για την επίλυση των δυνητικών προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο χρειάζεται σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος προσφώνησε την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

“Ελάτε να καταβάλουμε περισσότερες ειλικρινείς προσπάθειες για την λύση των προβλημάτων στη Συρία, το Ιράκ, την Υεμένη, το Αφγανιστάν, την Ουκρανία, τη Λιβυή αλλά και τα δυνητικά προβλήματα στα Βαλκάνια, τον Καύκασο και την Ανατολική Μεσόγειο”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Στην ομιλία του ο Τούρκος Πρόεδρος επέκρινε τα Ηνωμένα Έθνη λέγοντας ότι έχει απομακρυνθεί από τις προσδοκίες της ανθρωπότητας, λέγοντας ότι ακόμη και όλος ο κόσμος γυρίσει την πλάτη του στους Παλαιστινίους η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι δίπλα τους. Ανέφερε ότι χρειάζεται μια περιεκτική μεταρρύθμιση στη δομή του ΟΗΕ, προσθέτοντας ότι ο κόσμος αποτελείται περισσότερο από πέντε χώρες. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι για την ευτυχία του κόσμου αυτό που πρέπει να διασφαλιστεί είναι η δικαιοσύνη, προσθέτοντας ότι ο λόγος για την αστάθεια στην πολιτική, κοινωνία και οικονομία στον κόσμο είναι η αδικία.

Για τη Συρία είπε ότι η Τουρκία φιλοξενεί 4 εκατομμύρια πρόσφυγες και πως μόνο για τους Σύριους ξόδεψε 32 εκατομμύρια δολάριο, ενώ ανέφερε ότι η Τουρκία αναμένει πιο αποτελεσματική βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα. Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η χώρα του έχει ενεργή στάση απέναντι στις εξελίξεις στη Συρία λέγοντας ότι με τη διαδικασία στη Γενεύη και στην Αστάνα αλλά και με την παρουσία τους στη Συρία προσπαθούν να δημιουργήσουν κατάσταση ευημερίας.

Ο Τούρκος Πρόεδρος κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να κινηθεί εναντίον της οργάνωσης FETO (κίνημα Γκιουλέν) λέγοντας ότι είναι έτοιμη η Τουρκία να δώσει πληροφορίες σε αυτό το θέμα σε κάθε χώρα.

Αφήνοντας αιχμές εναντίον των ΗΠΑ, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι δεν μπορεί κανείς να μένει χωρίς να αντιδρά απέναντι στις οικονομικές κυρώσεις οι οποίες χρησιμοποιούνται ως όπλο, προσθέτοντας ότι πρέπει όλοι μαζί να εργαστούν ενάντια στη μονομερή διάλυση του διεθνούς εμπορίου. “Είναι εύκολο να προκληθεί χάος, δύσκολο να διασφαλιστεί η τάξη”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι σήμερα κάποιες χώρες προσπαθούν επιμόνως να προκαλέσουν χάος. Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία στηρίζει την επίλυση των προβλημάτων με εποικοδομητικό διάλογο και πως βρίσκονται σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και την ΕΕ.

Τέλος ο Τούρκος Πρόεδρος πρότεινε την δημιουργία ενός οργανισμού για τους νέους με κέντρο την Κωνσταντινούπολη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Μεθυσμένος» πιλότος της United αναγκάστηκε να πάει σε κέντρο αποτοξίνωσης, ενώ είχε απλά διάσειση
Αμερικανός πολίτης παλαιστινιακής καταγωγής ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στη Δυτική Όχθη
Διακόπηκε η ροή καυσίμων από ένα εκ των πιλότων στο μοιραίο boeing της Air India-Τι δείχνει το πόρισμα
Ένας νεκρός και 20 τραυματίες σε συγκρούσεις παράτυπων μεταλλωρύχων και αστυνομικών στο Περού
Στις ΗΠΑ θα εκδοθεί ο «Φίτο», ο κυριότερος διακινητής ναρκωτικών στον Ισημερινό
Kαταδικάζει τις πρόσφατες επιθέσεις των Χούθι κατά πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα o OHE
Στο Τέξας ο Τραμπ επτά ημέρες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες
Στις 28 και 29 Ιουλίου θα διεξαχθεί η διεθνής διάσκεψη για το Μεσανατολικό
Φυλάκιση έξι μηνών σε κρατούμενο επειδή αρνήθηκε να παρακολουθήσει τον πρόεδρο της Τυνησίας στην τηλεόραση
Ουκρανικά drones έπληξαν εργοστάσιο αεροσκαφών και μονάδα παραγωγής πυραύλων στη Ρωσία