Ροχανί: Οι ΗΠΑ θέλουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Ιράν

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί κατηγόρησε απόψε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι θέλουν να ανατρέψουν την κυβέρνησή του, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτή την πόρτα του διαλόγου με την Ουάσινγκτον.

Στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο Ροχανί χαρακτήρισε "παράλογη" τη θέση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που λίγο νωρίτερα, από το ίδιο βήμα, είχε καλέσει τη διεθνή κοινότητα να "απομονώσει" το "διεφθαρμένο" ιρανικό καθεστώς. Η ασφάλεια δεν μπορεί να είναι "έρμαιο" της αμερικανικής εσωτερικής πολιτικής, τόνισε.

Ο Ιρανός πρόεδρος επέκρινε την Ουάσινγκτον για την εχθρική της στάση και προέβλεψε ότι η προσέγγιση των ΗΠΑ είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

"Η πρότασή μας είναι σαφής: δέσμευση έναντι δέσμευσης· παραβίαση έναντι παραβίασης· απειλή στις απειλές· και βήμα προς βήμα, αντί για συνομιλίες για τις συνομιλίες... Αυτό που λέει το Ιράν είναι σαφές: όχι στον πόλεμο, όχι κυρώσεις, όχι στις απειλές, όχι μπούλινγκ. Απλώς να ενεργούμε με βάση τον νόμο και την εκπλήρωση των υποχρεώσεων", είπε.

Ο Ροχανί τόνισε επίσης ότι καμία χώρα δεν γίνεται να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δια της βίας, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει καλύτερη οδός από αυτή του διαλόγου.

Δειτε Επισης

Βλέπει άνοιγμα νέας σελίδας για την Τουρκία με τον αφοπλισμό του PKK ο Ερντογάν
«Μεθυσμένος» πιλότος της United αναγκάστηκε να πάει σε κέντρο αποτοξίνωσης, ενώ είχε απλά διάσειση
Αμερικανός πολίτης παλαιστινιακής καταγωγής ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στη Δυτική Όχθη
Διακόπηκε η ροή καυσίμων από ένα εκ των πιλότων στο μοιραίο boeing της Air India-Τι δείχνει το πόρισμα
Ένας νεκρός και 20 τραυματίες σε συγκρούσεις παράτυπων μεταλλωρύχων και αστυνομικών στο Περού
Στις ΗΠΑ θα εκδοθεί ο «Φίτο», ο κυριότερος διακινητής ναρκωτικών στον Ισημερινό
Kαταδικάζει τις πρόσφατες επιθέσεις των Χούθι κατά πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα o OHE
Στο Τέξας ο Τραμπ επτά ημέρες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες
Στις 28 και 29 Ιουλίου θα διεξαχθεί η διεθνής διάσκεψη για το Μεσανατολικό
Φυλάκιση έξι μηνών σε κρατούμενο επειδή αρνήθηκε να παρακολουθήσει τον πρόεδρο της Τυνησίας στην τηλεόραση