Άγριος καυγάς Κυβέρνησης-ΑΚΕΛ λίγο πριν τη συνάντηση Αναστασιάδη με Γκουτέρες

Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ Κυβέρνησης-ΑΚΕΛ με αφορμή δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου, που επέκρινε την θέση Αναστασιάδη  για ανάγκη προετοιμασίας, διερωτώμενος  μάλιστα τι έκανε τόσους μήνες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
 
Σε γραπτή απάντηση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, ανέφερε ότι "είναι καιρός ο κ. Κυπριανού να κατανοήσει ότι θα πρέπει να σταματήσει να δημιουργεί την εντύπωση ότι είτε η επανέναρξη του διαλόγου, είτε η πρόοδος, είτε και η κατάληξη σε λύση του Κυπριακού, εξαρτάται από την ελληνοκυπριακή πλευρά".
 
Αν έτσι συνέβαινε, συμπλήρωσε, "τότε θα έπρεπε να είχε βρεθεί λύση εδώ και 44 χρόνια γιατί κανένας από τους προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν υστερούσε σε βούληση για την επίλυση του προβλήματος, κάτω βέβαια από συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θα διασφάλιζαν τα απολύτως απαραίτητα έτσι ώστε μέσα από μια συμφωνία να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο, λειτουργικό και βιώσιμο κράτος που θα είναι απολύτως εναρμονισμένο με τις αρχές και τους κανόνες της Ε.Ε". 
 
Στην απάντησή του ο κ. Προδρόμου είπε ακόμη ότι "οι συνεχείς αναφορές του ΓΓ του ΑΚΕΛ σε υποχρεώσεις που θεωρεί ότι έχει η ελληνοκυπριακή πλευρά ως προς την έναρξη του διαλόγου για επίλυση του Κυπριακού, παραγνωρίζοντας συστηματικά τη θέση της τουρκοκυπριακής πλευράς και της τουρκικής κυβέρνησης, δεν προσφέρουν καμία υπηρεσία σε αυτά που και το ΑΚΕΛ επιζητεί για μια δίκαιη, βιώσιμη και διαρκή λύση του Κυπριακού".
 
"Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έθεσε και δεν θέτει καμία προϋπόθεση για επανέναρξη του διαλόγου. Αυτό που επαναλαμβάνει είναι η ανάγκη επανέναρξης του διαλόγου με βάση το Πλαίσιο Γκουτέρες, αρκεί να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία, όπως εξάλλου ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας των Η.Ε. φροντίζει και όπως ζητά και η ελληνική κυβέρνηση, ούτως ώστε ένας νέος κύκλος διαπραγματεύσεων να έχει πραγματικές δυνατότητες επιτυχίας", σημείωσε ο κ. Προδρόμου.
 
"Για υστάτη φορά καλούμε τον ΓΓ του ΑΚΕΛ να συνειδητοποιήσει πως με τις εμμονές του σε θέσεις που εν τη ουσία αποδίδουν την ευθύνη για πρόοδο στην ελληνοκυπριακή πλευρά, παραγνωρίζοντας τις απαράδεκτες τουρκοκυπριακές και τουρκικές αξιώσεις, το μόνο που επιτυγχάνει είναι την ενίσχυση των τουρκοκυπριακών θέσεων και της αδιαλλαξίας της Άγκυρας, που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε παράταση του αδιεξόδου εις βάρος της λύσης του προβλήματος", κατέληξε.

Δειτε Επισης

Επί τάπητος αλλαγές για την αδειοδότηση ξενοδοχειακών μονάδων-Αναζητούνται λύσεις για τα Airbnb
Οι κινητές μονάδες αφαλάτωσης έρχονται αλλά κανείς δεν εφησυχάζεται-Παραμένουν τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου
Θετική η πρώτη αποτίμηση για τη διεύρυνση του επιδόματος τέκνου-Ζητούν ολιστική στήριξη οι οργανώσεις
Έρχονται αλλαγές στη διαδικασία για έκδοση άδειας πώλησης οινοπνευματωδών ποτών-Η πρόταση που προωθείται
Παραδόθηκε το νέο κτήριο του Κέντρου Αίματος στο Γέρι-Μειώνεται η ταλαιπωρία, περισσότερες αιμοδοσίες
Σκότωσε τη μητέρα του και προσπάθησε να κρύψει το πτώμα με τη βοήθεια του ξαδέλφου του ο 21χρονος
«Έφοδος» Προέδρου στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου-Μήνυμα στήριξης προς τα νοσοκομεία
Ν. Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας του δημοκρατικού μας οικοδομήματος τα ΜΜΕ
Οικογενειακή τραγωδία στη Λάρισα-Εικοσιενάχρονος σκότωσε τη μητέρα του (pics)
Τι προβλέπει η εκεχειρία για τους δασμούς μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας