Αιματηρές συγκρούσεις στο Πακιστάν

Επτά πακιστανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε ανταλλαγές πυρών με αντάρτες σε μια από τις ημιαυτόνομες περιοχές των φυλών στο βορειοδυτικό Πακιστάν, που γειτονεύουν με το Αφγανιστάν, ανακοίνωσε το Σάββατο το επιτελείο.

Εννιά «τρομοκράτες», οι οποίοι «κρύβονταν» σε χωριό στο Βόρειο Ουαζιριστάν, μια από τις επτά ημιαυτόνομες περιοχές των φυλών, μετά την «παρείσφρησή τους» στο Πακιστάν, επίσης σκοτώθηκαν, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του στρατού του Πακιστάν.

Οι περιοχές των φυλών, που γειτονεύουν με το Αφγανιστάν, αποτελούν μια ζώνη όπου οι Ταλιμπάν και η Αλ Κάιντα δρουν απρόσκοπτα και ατιμώρητα εδώ και χρόνια. Μετατράπηκαν σε ένα από τα πεδία του λεγόμενου «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ.

Στα μέσα του 2014, ο πακιστανικός στρατός άρχισε μια επιχείρηση ευρείας κλίμακας εναντίον ένοπλων εξτρεμιστικών οργανώσεων που είχαν βάση τους την περιοχή έπειτα από μια επίθεση σε σχολείο, στο οποίο φοιτούσαν κυρίως παιδιά στελεχών των ένοπλων δυνάμεων, στην Πεσάβαρ, με 150 νεκρούς, μεγάλο μέρος των οποίων ήταν μαθητές. Την ευθύνη είχαν αναλάβει οι πακιστανοί Ταλιμπάν.

Δύο χρόνια αργότερα, το επιτελείο διαβεβαίωσε ότι εκκαθάρισε τα τελευταία οχυρά των ανταρτών, έπειτα από μια τελευταία επιχείρηση τρίμηνης διάρκειας.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατηγορεί συχνά το Πακιστάν ότι ανέχεται την παρουσία ασφαλών καταφυγίων των εξτρεμιστών στις περιοχές αυτές, κάτι που το Ισλαμαμπάντ αρνείται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Πτώση μικρού αεροσκάφους σε πολυσύχναστη λεωφόρο στο Σάο Πάολο-Δύο νεκροί
Το Ισραήλ ετοιμάζει σχέδιο για «εθελούσια» φυγή των Παλαιστινίων από τη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Χαμός σε εκκλησία στις ΗΠΑ-Πιστός επιτέθηκε σε ιερέα
Δεκαεπτάχρονη influencer μαχαίρωσε 15 φορές την σύντροφο του πρώην της
Θανατοποινίτης εκτελείται στην Αλαμπάμα με εισπνοή αζώτου-Έντονες επικρίσεις για τη μέθοδο
Υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα που προβλέπει κυρώσεις σε βάρος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ο Τραμπ
Τραγωδία στη Λιβύη-Εντοπίστηκαν 29 πτώματα σε ομαδικούς τάφους, εκτιμάται πως είναι θύματα trafficking
Έσπασε την εκεχειρία και βομβάρδισε αποθήκες στο Λίβανο το Ισραήλ-Υποστηρίζει ότι περιείχαν όπλα της Χεσμπολάχ
Στα κάγκελα αξιωματούχοι στις ΗΠΑ για το «νοικοκύρεμα» Μασκ-«Παραβιάζει τον νόμο»
Τέσσερις νεκροί σε συντριβή αεροσκάφους στις Φιλιππίνες που είχε ναυλωθεί από τον αμερικανικό στρατό