Στη Νέα Υόρκη για τη ΓΣ του ΟΗΕ μεταβαίνει ο Τσίπρας

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για να συμμετάσχει στις διαδικασίες της 73ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Κατά την επίσκεψη του στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία στη Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη «Νέλσον Μαντέλα», στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και στο «Concordia». Θα συμμετάσχει στη Γενική Συζήτηση της 73ης ΓΣ του ΟΗΕ με αντικείμενο: «Παγκόσμια ηγεσία και κοινές ευθύνες για ειρηνικές, δίκαιες και βιώσιμες κοινωνίες».

Την Τρίτη ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα έχει διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την Πέμπτη θα συναντηθεί με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει συναντήσεις εργασίας με στελέχη της Bank of America Merrill Lynch και της Morgan Stanley.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα παραστεί στο Ετήσιο Δείπνο της Global Hope Coalition, όπου θα γίνει βράβευση του Έλληνα Πρωθυπουργού για τη στάση της χώρας στην προσφυγική κρίση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Δειτε Επισης

Δεν μπορεί να θυμηθεί λέει η Ειρήνη Μουρτζούκου τι ακριβώς έγινε με τα παιδιά-«Με κυριεύουν δαίμονες»
Τι οδήγησε στη σύλληψη της Μουρτζούκου-Οι 80 καταθέσεις και ο ασφυκτικός θάνατος των βρεφών
Η Ειρήνη Μουρτζούκου κυκλοφορούσε εδώ και μέρες στην Ομόνοια-Πώς έγινε η σύλληψή της στο ξενοδοχείο
Πέθανε η 62χρονη που νοσηλευόταν στο Τζάνειο μετά από λάθος μετάγγιση αίματος
Πώς οδηγήθηκαν οι Αρχές στη σύλληψη της Μουρτζούκου-Το εύρημα και οι καταθέσεις που την έκαψαν
Φάκελος με λευκή σκόνη από Ρωσία και παραλήπτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ελληνική Βουλή (pics)
Πάνω από 1.500 μετανάστες σε τρεις μέρες στην Κρήτη, σε κρίσιμο σταυροδρόμι η ΕΕ
Στον εισαγγελέα η Μουρτζούκου για τις δολοφονίες τριών παιδιών-Τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψή της
Εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο στην Αθήνα η Μουρτζούκου-Δεν γνώριζε για το ένταλμα σύλληψης
Τραγωδία με δύο νεκρούς 16χρονους στην Ελλάδα-Είχαν εξαφανιστεί, εντοπίστηκαν σε κοίτη ποταμού