Στη Νέα Υόρκη για τη ΓΣ του ΟΗΕ μεταβαίνει ο Τσίπρας

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για να συμμετάσχει στις διαδικασίες της 73ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Κατά την επίσκεψη του στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία στη Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη «Νέλσον Μαντέλα», στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και στο «Concordia». Θα συμμετάσχει στη Γενική Συζήτηση της 73ης ΓΣ του ΟΗΕ με αντικείμενο: «Παγκόσμια ηγεσία και κοινές ευθύνες για ειρηνικές, δίκαιες και βιώσιμες κοινωνίες».

Την Τρίτη ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα έχει διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την Πέμπτη θα συναντηθεί με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει συναντήσεις εργασίας με στελέχη της Bank of America Merrill Lynch και της Morgan Stanley.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα παραστεί στο Ετήσιο Δείπνο της Global Hope Coalition, όπου θα γίνει βράβευση του Έλληνα Πρωθυπουργού για τη στάση της χώρας στην προσφυγική κρίση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Δειτε Επισης

Η τραγική κραυγή του ιερέα που κήδεψε την δολοφονημένη κόρη του στη Λάρισα-«Γιατί παιδί μου;»
Ικανοποίηση Προέδρου για τον διορισμό Γιοχάνες Χαν-«Aποτελεί καρπό συντονισμένων διπλωματικών προσπαθειών»
Παρανόησε με τις διώξεις σφετεριστών ο Τατάρ, απειλεί με αντίποινα-«Οι επιθέσεις έχουν μετατραπεί σε τρομοκρατικές ενέργειες»
ΒΙΝΤΕΟ: Καταιγίδες και χαλάζι σε διάφορες περιοχές- Καλεί τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί η Αστυνομία
Ανακοινώθηκε ο Γιοχάνες Χαν ως ειδικός απεσταλμένος της προεδρίας της ΕE για το Κυπριακό-Ικανοποίηση Προέδρου
Έκκληση βουλευτών προς Υπουργείο Παιδείας για άμεση εγκατάσταση κλιματιστικών σε χώρους εξετάσεων
Άνισο πεδίο ανταγωνισμού εις βάρος των ξενοδοχείων οι αυστηροί κανονισμοί με τα Airbnb
Έγραψαν... απουσία οι βουλευτές στην Επ. Νομικών-Διακόπηκε η συζήτηση για τη νομοθεσία περί δημόσιων συγκεντρώσεων
Το φυσούν και δεν κρυώνει στα κατεχόμενα μετά την πρώτη καταδίκη για σφετερισμό-Βλέπουν πολιτικό πόλεμο
Δικαστική απόφαση εναντίον Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης για καταχρηστικές ρήτρες