Πρόδρομος Προδρόμου: Δεν ωφελεί η εμφάνιση άλλων μεσολαβητικών προτάσεων

Δεν ωφελεί η εμφάνιση νέων διαμεσολαβητικών προτάσεων και πρωτοβουλιών αφού η Κυβέρνηση έχει υπόψη της την πρόταση της ΣΕΚ και αναμένει απάντηση για τη σχετική πρόταση από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, τόνισε σε γραπτή ανακοίνωσή του ο Κυβερνηρνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Αυτή είναι η πρόταση των οργανωμένων γονέων για άρση του αδιεξόδου στην παιδεία
 
Προσθέτοντας πως, «η Κυβέρνηση παραμένει διατεθειμένη να θέσει σε εφαρμογή παραχωρήσεις που έκανε προς την πλευρά των συνδικαλιστικών οργανώσεων, προκειμένου να τερματισθεί η έκρυθμη κατάσταση και, κυρίως, να ξεκινήσει ο εφ’όλης της ύλης διάλογος».

Αυτούσια η ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου:

Σε σχέση με δηλώσεις, ανακοινώσεις και παρεμβάσεις που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες, επιθυμούμε να υπενθυμίσουμε ότι η θέση της Κυβέρνησης είναι ότι αποδέχεται, σέβεται και είναι έτοιμη να εφαρμόσει τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν μετά από εντατικές διαβουλεύσεις οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών με τη Διυπουργική Επιτροπή, στις 6 Σεπτεμβρίου.
 
Σχετικά με προτάσεις για διαμεσολάβηση και ένα κάποιο συμβιβασμό, προκειμένου να τερματισθούν τα μέτρα που λαμβάνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, η Κυβέρνηση έχει υπόψη της την πρόταση που κατέθεσε η Σ.Ε.Κ. Αναμένοντας τη θέση των συνδικαλιστικών οργανώσεων για την πρόταση εκείνη, πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι δεν ωφελεί η εμφάνιση διαφόρων άλλων μεσολαβητικών προτάσεων και πρωτοβουλιών. Η παράλληλη συζήτηση διαφορετικών προτάσεων δεν μπορεί να είναι παραγωγική.
 
Η Κυβέρνηση παραμένει διατεθειμένη να θέσει σε εφαρμογή παραχωρήσεις που έκανε προς την πλευρά των συνδικαλιστικών οργανώσεων, προκειμένου να τερματισθεί η έκρυθμη κατάσταση και, κυρίως, να ξεκινήσει ο εφ’όλης της ύλης διάλογος που θα ασχοληθεί συνολικά με τα μεγάλα θέματα, με στόχο την ποιότητα στην εκπαίδευση και την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Αύριο οι τελικές αποφάσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων
 

Δειτε Επισης

Ανοικτή επιστολή μοναχών της Μονής Αββακούμ με πυρά προς τον Μητροπολίτη Ταμασού-Καταγγέλλουν παράνομη εισβολή
ΤΟΜ: Εξαντλήθηκαν σε λίγα λεπτά οι διαθέσιμες χορηγίες για ηλεκτροκίνηση
Εντός των ημερών το πόρισμα της πειθαρχικής εναντίον του Εκτελεστικού Διευθυντή Λάρνακας-Αμμοχώστου
Ανησυχία βουλευτών για τις συνθήκες διαβίωσης σε δομές φροντίδας
Ενίσχυση συνεργασίας Κύπρου-Ισραήλ σε θέματα μεταφορών συζήτησαν Βαφεάδης με Ρέγκεβ
Ανέγερση νέων σχολείων και κλιματιστικά, οι στόχοι της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας
Υποβλήθηκαν 2.841 αιτήσεις στο πλαίσιο του σχεδίου Πολεοδομικής Αμνηστίας
Προανήγγειλε δημιουργία Εθνικού Κέντρου Κλινικής Tεκμηρίωσης ο Δαμιανός-Βρίσκεται στο τελικό στάδιο
Τυχόν αλλαγές στο δρόμο Λευκωσίας Τρόοδους θα οδηγήσουν σε καθυστέρηση 10 χρόνων-Προειδοποιεί ο Βαφέαδης
Πάνω από δύο χιλιάδες πολίτες επισκέφθηκαν το Ιατρείο Ταχείας Διακίνησης του Νοσοκομείου Λευκωσίας,