Χτύπησε η καμπάνα στην κατεχόμενη εκκλησία της Παναγίας του Τράχωνα

Μέσα σε κλίμα χαρμολύπης τελέστηκε ο όρθρος και Θεία Λειτουργία στην εκκλησία της Παναγίας στον κατεχόμενο Τράχωνα, το πρωί του Σαββάτου.
 
Ανακοίνωση από την Ιερά Αρχιεπισκοπή, για την Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας του Τράχωνα, αναφέρει ότι «οι πιστοί αισθάνθηκαν τη χαρά και την ευλογία που εκπηγάζει από την Δέσποινα του κόσμου την Θεοτόκο, την Παναγία του Τράχωνα, με τις τόσες θαυμαστές θεοσημείες, τόσο για τους ιδίους όσο και για τους οικείους τους».
 
Προσθέτει ότι «οι πιστοί βίωσαν τη θλίψη για τα λάθη και τις αναβολές που πολλές φορές οδηγούν τα πράγματα σε δοκιμασίας και καταστροφές ενώ πήραν και κόλλυβα, με ευχές και προσευχές για τους ζώντες και τους κεκοιμημένους, κληρικούς, διδασκάλους, κοινοτάρχες, εκκλησιαστικούς επιτρόπους και όλους τους Τραχωνίτες».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «όλοι αισθανόντουσαν τον ίδιο πόθο και τον ψέλλιζαν στην προσευχή τους: να αξιωθούμε να ζήσουμε την απελευθέρωση της κατεχόμενης πατρίδας μας».
 
Στην εκκλησία της Παναγίας του Τράχωνα τελέστηκε μεθεόρτια η εορτή της Παναγίας, του Αγίου Ιερομάρτυρα Φωκά επισκόπου Σινώπης και του Αγίου Φωκά του Κηπουρού.
 
Της Ακολουθίας προέστη ο Επίσκοπος Μεσαορίας  Γρηγόριος, συμπαραστατούμενος από άλλους κληρικούς.
 
Στην ομιλία του, ο Επίσκοπος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην αξία του εκκλησιασμού και της συμμετοχής των πιστών στη Θεία Μετάληψη.

Δειτε Επισης

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις αφαλατώσεις στην Πάφο-«Σοβαρό κενό»
Απαντά σε Οικολόγους ο ΟΚΥπΥ-«Οι φωτογραφίες δεν αποδίδουν την πραγματική εικόνα, δεν υπάρχει κίνδυνος»
Καλεί την Κυβέρνηση να εξεύρει λύσεις για υδατικό ο ΠΑΣΥΞΕ Πάφου
Σεισμική δόνηση στην Κύπρο το βράδυ της Παρασκευής
Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός, παραμένει η σκόνη-Στους 35 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Αχρησιμοποίητες τουλάχιστον 80 κλίνες λόγω έλλειψης νοσηλευτών-Προκαταρκτική συμφωνία ΟΚΥπΥ με συντεχνίες
Μετά τα κρούσματα ιλαράς στην Κύπρο αυξήθηκαν οι εμβολιασμοί παιδιών-Ανησυχία για την κατάσταση στην ΕΕ
Ξεπέρασαν τις 1500 οι αιτήσεις για το Σχέδιο Πολεοδομικής Αμνηστίας-Σε ισχύ μέχρι 23 Ιουνίου
Νέος «νόμος» στα κατεχόμενα αυξάνει τις ακίνητες περιουσίες που μπορούν να αγοράσουν πολίτες της Τουρκίας
Απαντά ο Προύντζος για τη διαφωνία του με το άνοιγμα της Μακαρίου-«Προσπάθησα να καταθέσω γεφυρωτική πρόταση»