Βυθίστηκε πλοιάριο με 39 πρόσφυγες που κατευθυνόταν προς την Κύπρο

Ένα πλοιάριο με 39 Σύρους πρόσφυγες βυθίστηκε το Σάββατο στα ανοιχτά των ακτών του Λιβάνου ενώ κατευθυνόταν προς την Κύπρο και οι περισσότεροι επιβάτες του διασώθηκαν από άνδρες του λιβανικού στρατού όμως ένα πεντάχρονο αγόρι πνίγηκε, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας.
 
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι φαίνεται πώς είναι η πρώτη φορά εδώ και σχεδόν έναν χρόνο που μια ομάδα προσφύγων επιχειρεί να περάσει μέσω θαλάσσης στην Ευρώπη από τον Λίβανο, όπου οι Σύροι πρόσφυγες αναλογούν περίπου στο ένα τέταρτο του πληθυσμού.
 
Η Κύπρος απέχει περίπου 180 χλμ από τις ακτές του βόρειου Λιβάνου. Οι πηγές είπαν ότι τρεις ακόμη από τους επιβάτες του πλοιαρίου νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.
 
Η Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, η UNHCR, αναφέρει ότι υπάρχουν σχεδόν ένα εκατομμύριο καταγεγραμμένοι σύροι πρόσφυγες στον Λίβανο, ενώ η κυβέρνηση του Λιβάνου κάνει λόγο για ενάμιση εκατομμύριο.
 
Καθώς οι συριακές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους έχουν επανακτήσει περισσότερα εδάφη στη Συρία, ο πρόεδρος του Λιβάνου και άλλοι πολιτικοί έχουν καλέσει τους πρόσφυγες να επιστρέψουν σε περιοχές όπου έχουν τερματιστεί οι εχθροπραξίες προτού συναφθεί μια συμφωνία για τον τερματισμό του εμφυλίου.
 
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
 

Δειτε Επισης

Διαμαρτυρία από τους ιδιοκτήτες skip με 57 φορτηγά-Από το Υπουργείο Γεωργίας πάνε έξω από το Προεδρικό
Καταθέτει απόψεις και συμπεράσματα για το συντονισμό της φονικής πυρκαγιάς το Τμήμα Δασών
Έκαναν περιπολίες για εμπρηστές και συνέλαβαν τέσσερις για ναρκωτικά, αεροβόλο και διαρρηκτικά εργαλεία
Καταγγελίες Αλεξάνδρου για το ρόλο ΓΔ Υπ. Γεωργίας στις πυρκαγιές-Η εκτίμηση Τράγκολα για την απόφαση
Καταγγελίες για Δήμους που χρησιμοποιούν διπλοκάμπινα με πυροσβεστικό υλικό για άλλες εργασίες
Άδειασε το αφήγημα των υπουργών του ο Πρόεδρος-Διαφορετική στάση, παραδοχή παραλείψεων και εκτεθειμένοι Χαρτσιώτης-Παναγιώτου
Ακμάζουν οι απάτες μέσω διαδικτύου-Τρεις καταγγελίες ενώπιον των Αρχών, απέσπασαν 37 χιλιάδες οι επιτήδειοι
Η τραγική ιστορία της οικογένειας Γερολέμου που έχασε το σπίτι της από την πυρκαγιά-«Δουλέψαμε, δεν έμεινε τίποτα»
Ανακοινώνει μέτρα για τους πυρόπληκτους ο Πρόεδρος, αποζημιώνονται πλήρως-Τα παράπονα και τι συμφωνήθηκε
Τα πρόσωπα της τραγωδίας έχουν ονοματεπώνυμο... Επαναπατρίστηκαν τα τελευταία χρόνια στον τόπο που γεννήθηκαν οι άτυχοι Δημήτρης και Μάρω