Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στους Καπέδες-Μάχη για την τελική κατάσβεση

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί σε περιοχή της κοινότητας Καπέδων. 
 
Όπως δήλωσε στον REPORTER ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών Χαράλαμπος Αλεξάνδρου η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, όμως οι δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν την προσπάθεια για κατάσβεση της.
Η πυρκαγιά κατακαίει πευκοδάσος και στη μάχη με τις φλόγες βρίσκονται πέραν των 150 αντρών πυρόσβεσης, 7 πτητικά μέσα,  20 πυροσβεστικά οχήματα, δύο μπουλντόζες, ισχυρές δυνάμεις του Τμήματος Δασών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Άμυνας, του Ταμείου Θήρας και οργανωμένες ομάδες εθελοντισμού.
 
Η φωτιά κατέκαψε γύρω στα 20 εκτάρια ιδιωτικής δασικής έκτασης στις παρυφές του κρατικού δάσους. Από την πυρκαγιά δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές, ωστόσο απειλήθηκε το κρατικό δάσος Μαχαιρά.
Tην ίδια ώρα το γεγονός ότι στην περιοχή δεν έπνεαν ισχυροί άνεμοι βοήθησε την προσπάθεια των δυνάμεων πυρόσβεσης για να περιορίσουν την πυρκαγιά.
Όπως φαίνεται, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύο εστίες, σε απόσταση 500 μέτρων μεταξύ τους, γεγονός που σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών δημιουργεί εύλογες υποψίες πως η δεύτερη εστία οφείλεται σε κακόβουλη ενέργεια.
 
Διαβάστε επίσης:

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στους Καπέδες-Κατακαίει πευκοδάσος(pics)

Δειτε Επισης

Εγκλωβίστηκε τραυματισμένος σε βράχο στην Αγία Νάπα 24χρονος Βρετανός-Στήθηκε επιχείρηση διάσωσής του
Δεσμεύτηκε περιουσία πέραν των 200 χιλιάδων ευρώ μετά από υπόθεση ναρκωτικών στη Λευκωσία
Εντοπίστηκαν 83 συσκευασίες CBD και THC σε περίπτερο στη Λάρνακα
Ο ένας δεν ενημέρωσε, ο άλλος δεν άκουσε, ο τρίτος δεν είδε και ο τέταρτος δεν ήταν αρμοδιότητά του...
Δεν τους παίρνει να αστοχήσουν στο νομοσχέδιο για τη βία στα γήπεδα-Αμφιβολίες για την εφαρμοστικότητα
Οι διαδικασίες express για Πελετίε και οι πέντε μήνες αναμονής για Μαλέκο-Παρόμοιες υποθέσεις, διαφορετικοί χειρισμοί
Απαντά ο Οδυσσέας για την έρευνα σε βάρος του για καταφρόνηση Δικαστηρίου-«Δεν υπάρχει δημοκρατία, υπάρχει καθεστώς»
Κατέθεσε τι είπε με Γεάδη η Γερμανίδα που κατηγορείται για σφετερισμό-Στο επίκεντρο και η μετάφραση διά τηλεφώνου
Σημαντική χαρακτηρίζει την απόφαση του Κακουργιοδικείου για την ανθρωποκτονία Δωρόθεου η ΝΥ
Τουρίστρια στη Λεμεσό κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού στις τουαλέτες νυχτερινού μαγαζιού