Γκουτέρες: Αναμένω με ανυπομονησία την έκθεση Λουτ

Εν αναμονή της έκθεσης της απεσταλμένης του Τζέιν Χολ Λούτ, είναι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, πριν αποφασίσει την επόμενη κίνηση του στο Κυπριακό.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, στην ετήσια δημοσιογραφική διάσκεψη πριν της έναρξη της Γενική Συνέλευσης, ο κ. Γκουτέρες είπε πως «σε σχέση με την Κύπρο, η Τζέιν Χολ Λουτ διεξάγει ακόμη ορισμένες επιπρόσθετες διαβουλεύσεις. Ασφαλώς, αναμένω το ίδιο ανυπόμονα με σας την έκθεσή της, για να δω πως προχωρούμε», πρόσθεσε.
 
Στο μεταξύ, κληθείς να προβεί σε δήλωση για το ονοματολογικό των Σκοπίων εν όψει του δημοψηφίσματος της 30ής Σεπτεμβρίου στα Σκόπια, είπε πως «θεωρούμε τη συμφωνία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων πολύ θετική».

«Τα Ηνωμένα Έθνη εμπλέκονται για δεκαετίες προσπαθώντας να βοηθήσουν τα δύο μέρη να φθάσoυν σε συμφωνία. Ελπίζουμε ότι η συμφωνία θα κυρωθεί και στις δύο χώρες, την Ελλάδα και την πΓΔΜ. Γιατί – είπε χαριτολογώντας - θα καταστήσει ευκολότερο για μας να περιγράφουμε τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών».
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανέλαβε καθήκοντα η Ολγκίν-Δεν υπάρχει ανακοινώσιμο χρονικό πλαίσιο για την επίσκεψη της στην Κύπρο
«Έφοδος» Προέδρου στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου-Μήνυμα στήριξης προς τα νοσοκομεία
Ν. Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας του δημοκρατικού μας οικοδομήματος τα ΜΜΕ
Πρόεδρος: Eνισχύονται δράσεις για αντιμετώπιση της εξάρτησης από τυχερά παιγνίδια
A. Δημητρίου: Η ευρωπαϊκή πολιτιστική ταυτότητα αποτελεί βασικό συστατικό του οικοδομήματος της ΕΕ
Θέλουν να βγουν και από πάνω στα κατεχόμενα μετά την καταδίκη για σφετερισμό-Αντίποινα με απειλές για πλήρες άνοιγμα Βαρωσιού
Κοινό ανακοινωθέν για την επιστροφή μεταναστών-«Σε συνεννόηση με τη Συρία στο πλαίσιο Συμφωνίας»
Στις 21 Μαΐου συνεδριάζει ξανά η Τεχνική Επιτροπή για τη νεολαία
Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο ο Παπαδούρης-«Στην εποικοδομητική αντιπολίτευση οι Οικολόγοι»
Επιβεβαιώνει επιστροφή μεταναστών στη Συρία η Κυβέρνηση-Μεγαλύτερο πρόβλημα οι αφίξεις από Λίβανο