Χειροπέδες στον φερόμενο διακινητή των μεταναστών που έφτασαν χθες στην Πάφο

Διάταγμα οκταήμερης κράτησης εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, εναντίον 39χρονου, που συνελήφθη χθες για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνδρομής και βοήθειας σε απαγορευμένους μετανάστες για είσοδο ή παραμονή στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, λαθρεμπόριο μεταναστών δια θαλάσσης και μεταφοράς προσώπων δια υδάτινης οδού με μη ασφαλές ή υπερφορτωμένο σκάφος.

Ο 39χρονος συνελήφθη χθες, μετά τον εντοπισμό δέκα μεταναστών στην επαρχία Πάφου. Οι μετανάστες είχαν αφιχθεί στην Κύπρο, με βάρκα, η οποία είχε προσαράξει σε περιοχή του Ακάμα. Γύρω στις 8π.μ. χθες εντοπίστηκαν στην περιοχή των Λουτρών της Αφροδίτης και οδηγήθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Πόλης Χρυσοχούς, για εξακρίβωση των συνθηκών άφιξής τους στην Κύπρο. Η βάρκα στην οποία επέβαιναν εντοπίστηκε και κατασχέθηκε από την Αστυνομία.

Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον του 39χρονου, βάσει της οποίας εκδόθηκε εναντίον του δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση.

Σήμερα, ο 39χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, γα έκδοση διατάγματος κράτησής του. Το Δικαστήριο έκανε αποδεκτό του αίτημα της Αστυνομίας και εξέδωσε εναντίον του διάταγμα οκταήμερης κράτησης.  

Οι υπόλοιποι εννιά μετανάστες, μετά το τέλος των εξετάσεων, μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην Κοκκινοτριμιθιά.
Ο Αστυνομικός Σταθμός Πόλης Χρυσοχούς και το ΤΑΕ Πάφου διερευνούν την υπόθεση.

Δειτε Επισης

Από βδομάδας η απόφαση των εκπαιδευτικών οργανώσεων μετά την πρόταση από τον Πρόεδρο
Ραουνά: Στην κυπριακή Προεδρία θα αναδειχθεί τι σημαίνει κράτος υπό κατοχή
Λάμι: Το ΗΒ υποστηρίζει σταθερά την διαδικασία λύσης υπό τον ΟΗΕ
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκρούστηκαν δύο λεωφορεία στη Βούλα-Πάνω από 30 τραυματίες, ανάμεσά τους 12 ανήλικοι
Άλλο πρόσωπο έδειξε τον 18χρονο για την επίθεση στην Αγία Νάπα, αρνείται ανάμιξη-Ψάχνουν άλλους έξι
Στήνουν στον τοίχο Σαββίδη και Αγγελίδη τα κόμματα μετά το νέο φιάσκο στο ΕΔΑΔ-«Επιβάλλεται η παραίτηση»
Συνελήφθη 42χρονος για τη ληστεία σε περίπτερο στη Λεμεσό
Χειροπέδες σε τέσσερα πρόσωπα που εντοπίστηκαν στην κατοχή τους 19 κιλά κάνναβης και χρηματικό ποσό
Παίρνει θέση για τις καταδίκες από ΕΔΑΔ η Επίτροπος Ισότητας-«Αποτελούν, τουλάχιστον, αφορμή για σοβαρή αυτοκριτική»
Πυρά Οικολόγων κατά Εισαγγελίας μετά την καταδίκη από ΕΔΑΔ-«Ποιος θα πληρώσει τη λανθασμένη απόφαση του κ. Αγγελίδη;»