Ερντογάν: Κατασκευασμένη η οικονομική κρίση στην Τουρκία

Κατασκευασμένη χαρακτήρισε την οικονομική κρίση στην Τουρκία ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι από δω και πέρα στις συναλλαγές στο εσωτερικό θα περνάει μόνο η τουρκική λίρα και όχι το δολάριο. Αμέσως μετά τη δήλωση του Τούρκου Προέδρου το δολάριο υποχώρησε κατά 1,8% φτάνοντας τις 6,27 τουρκικές λίρες.

Σε τελετή στο προεδρικό στην Άγκυρα για την ημέρα βετεράνων πολέμου, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε συγκεκριμένα “μη πιστεύετε σε κρίση και τέτοια, αυτά είναι κατασκευασμένα, προχωράμε προς το μέλλον ενισχυμένοι”. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι σε αυτή τη χώρα από δω και μπρος τα ενοίκια δεν θα πληρώνονται ούτε σε δολάρια, ούτε σε ευρώ και πως θα περνάει μόνο η τουρκική λίρα, διαφορετικά θα υπάρχει τίμημα γι αυτό.

Στο μεταξύ σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Τουρκίας ο κλάδος πώλησης ακινήτων στη χώρα παρουσιάζει πτώση 12.5% αν και υπάρχει αύξηση στην αγορά ακινήτων από ξένους, κυρίως Άραβες, στην Κωνσταντινούπολη. Πάντως Τούρκοι μεσίτες ανακοίνωσαν εκπτώσεις 10% μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πάνω από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια θα κοστίσει στο Κίεβο για να ανοικοδομηθεί από τον πόλεμο
Ο Νετανιάχου είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί το τέλος του πολέμου στη Γάζα αλλά υπό προϋποθέσεις
Ούρσουλά για την απόρριψη μομφής: H ΕΕ χρειάζεται δύναμη, όραμα και ικανότητα δράσης
Ο Πούτιν αναβιώνει τα Γκούλαγκ-Η Δούμα υπερψήφισε την επαναλειτουργία τους υπό την FSB
Δεν επιτεύχθηκε πρόοδος για μια ειρηνευτική συμφωνία Αζερμπαϊτζάν-Αρμενία
Ζητά αποζημιώσεις από τη Ρωσία για την κατάρριψη του αεροσκάφους MH17 η Αυστραλία
Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Οργή στη Βρετανία για τον Μακρον-Τον κατηγορούν για ασέβεια επειδή περπάτησε μπροστά από τον Κάρολο
Nέες ρωσικές επιθέσεις σε περιοχές του Κιέβου-Τραυματίστηκαν πολίτες, έτρεχαν στα καταφύγια
Η Λιβύη μετά τον Καντάφ-Η πτώση, ο εμφύλιος, η διχοτόμηση και ο Χαφτάρ