Ανακοινώθηκε η συνεργασία Υπουργείου Παιδείας με το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα

Ανακοινώθηκε η έναρξη συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού με το  Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, η οποία έχει ως  στόχο την ενίσχυση της πολυσχιδούς προσφοράς του Ιδρύματος στην κοινωνία σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στο θέμα της προσφοράς μυελού των οστών.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, προγραμματίζει τη διεξαγωγή σεμιναρίων για επιμόρφωση εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα αναλάβουν δράσεις στα σχολεία που υπηρετούν, ώστε να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για τους στόχους του Ιδρύματος και ιδιαίτερα για τη σημασία της οργάνωσης του Αρχείου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. 

Ο Υπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι η επιμόρφωση θα πραγματοποιηθεί από τα μέλη του Ιδρύματος και ακολούθως οι εκπαιδευτικοί θα αναλάβουν δράσεις στα σχολεία που υπηρετούν, ώστε να ενημερώσουν, να πληροφορήσουν και να ευαισθητοποιήσουν μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για τους στόχους του Ιδρύματος και ιδιαίτερα για τη σημασία της οργάνωσης του Αρχείου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.


 

«Βασική επιδίωξη αυτής της προσπάθειας είναι η διαμόρφωση συνειδητοποιημένων και ενημερωμένων μαθητών, οι οποίοι θα αναπτύσσουν εθελοντική, κοινωνική και ανθρωπιστική δράση, συμβάλλοντας έτσι στον εμπλουτισμό του αρχείου του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος», πρόσθεσε ο Υπουργός Παιδείας.

Σε σχετική συνέντευξη  Τύπου παρέστησαν, επίσης, ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης και η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Βασιλείου Γιαννάκη, οι οποίοι μίλησαν για τον ρόλο των Υπουργείων Άμυνας και  Υγείας αντίστοιχα στο Πρόγραμμα Συνεργασίας που έχουν συνάψει με το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, όπως και η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος Πόπη Κανάρη, η οποία μίλησε για την κοινωνική προσφορά του Ιδρύματος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι λειτουργοί και το προσωπικό του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κλήθηκαν να εγγραφούν στο Κυπριακό Αρχείο Δοτών Μυελού των Οστών και να γίνουν εθελοντές δότες.

Για τον σκοπό αυτό μετά το τέλος της εκδήλωσης λειτούργησε μονάδα δειγματοληψίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων
Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Πάσχα με καταιγίδες και χαλάζι-Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία
ΒΙΝΤΕΟ: Εκατοστάρι για άλλη μια χρονιά στην πρώτη Ανάσταση από τον Πάτερ Ηράκλη στο Παραλίμνι
Τα Πασχαλινά έθιμα της Κύπρου-«Το κάψιμο του Ιούδα από τα σημαντικότερα»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Πάσχα με ανέμους και βροχές στο καιρικό μενού
Καταγγελία για νέο εργοστάσιο στο Δάλι παρά το διάταγμα για αναστολή εργασιών-Φωνάζουν οι κάτοικοι
Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat