Πυραυλική επίθεση από το Ισραήλ κατά του αεροδρομίου της Δαμασκού (pics&vid)

Ισραηλινοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν το Σάββατο κατά του διεθνούς αεροδρομίου της Δαμασκού, ενεργοποιώντας την συριακή αντιαεροπορική άμυνα, όπως μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

«Η αντιαεροπορική μας άμυνα απάντησε σε ισραηλινή πυραυλική επίθεση κατά του διεθνούς αεροδρομίου της Δαμασκού και κατέρριψε σειρά εχθρικών πυραύλων», ανακοίνωσε συριακή στρατιωτική πηγή.

Το πρακτορείο ειδήσεων δεν αναφέρθηκε σε θύματα ή ζημίες, αλλά ανήρτησε βίντεο με την ενεργοποίηση του αντιαεροπορικού συστήματος.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού που ερωτήθηκε για το θέμα απάντησε: «Δεν σχολιάζουμε τέτοιου είδους πληροφορίες».

Στις αρχές του Σεπτεμβρίου, σε μία σπάνια επιβεβαίωση της πραγματοποίησης στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Συρία, ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν 200 πλήγματα στην Συρία τους τελευταίους 18 μήνες, με ιρανικούς κυρίως στόχους.

Το Ιράν, βασικός αντίπαλος του Ισραήλ, είναι κύριος σύμμαχος του καθεστώτος της Δαμασκού. Το Ισραήλ τονίζει ότι δεν θα επιτρέψει στην Τεχεράνη να χρησιμοποιεί την Συρία ως εφαλτήριο εναντίον του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Ζητά αποζημιώσεις από τη Ρωσία για την κατάρριψη του αεροσκάφους MH17 η Αυστραλία
Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Οργή στη Βρετανία για τον Μακρον-Τον κατηγορούν για ασέβεια επειδή περπάτησε μπροστά από τον Κάρολο
Nέες ρωσικές επιθέσεις σε περιοχές του Κιέβου-Τραυματίστηκαν πολίτες, έτρεχαν στα καταφύγια
Η Λιβύη μετά τον Καντάφ-Η πτώση, ο εμφύλιος, η διχοτόμηση και ο Χαφτάρ
Ο Τραμπ ενημέρωσε έξι χώρες για τους δασμούς-«Είμαστε κοντά σε συμφωνία»
Τουλάχιστον 110 οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Τέξας-Ξεπερνούν τους 170 οι αγνοούμενοι
Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο «Eternity C»-Δεκαπέντε μέλη του πληρώματος αγνοούνται
Κάνει λόγο για «καλή πιθανότητα» κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση ομήρων ο Νετανιάχου
Είκοσι νεκρoί μετά από νέα ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα