Φιλιππίνες: Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών του Μανγκούτ (pics)

Ο αριθμός των νεκρών στις Φιλιππίνες από το πέρασμα υπερτυφώνα Μανγκούτ έφτασε στους 59, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, επικαλούμενο τα τοπικά ΜΜΕ.

Άλλοι 47 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, ενώ 16 αναφέρονται ως αγνοούμενοι, σύμφωνα με το τοπικό πόρταλ (Rappler) που επικαλείται αστυνομικές πηγές.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι τα θύματα ήταν 32, με τον αριθμό των αγνοουμένων στους 29.

Στο Χονγκ Κονγκ, το Μετεωρολογικό Παρατηρητήριο κήρυξε συναγερμό στο μέγιστο επίπεδο εξαιτίας ανέμων, που καταγράφηκαν να πνέουν με ταχύτητα 180 χλμ/ώρα σ' ένα νησί στα ανοικτά, και ριπών ανέμου ταχύτητας 242 χλμ/ώρα σε μερικές κορυφές.

Παρόλο που το «μάτι» του πέρασε σε απόσταση περίπου 100 χλμ. νοτίως της πρώην βρετανικής αποικίας, ο τυφώνας, ο οποίος κατευθύνεται προς τις πυκνοκατοικημένες περιοχές της Νότιας Κίνας, προκάλεσε χάος στην πόλη, σπάζοντας υαλοπίνακες, ξερριζώνοντας δένδρα και κάνοντας ουρανοξύστες κατοικιών να τρέμουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Δραματικό βίντεο-Πήγαν να απαγάγουν την κόρη επιχειρηματία στο Παρίσι, ήταν μαζί με των δύο ετών γιο της
Πυρά ΑΚΕΛ κατά του Προέδρου-«Επέλεξε να ξεπλύνει το ΕΛΑΜ, προκαλεί ερωτηματικά»
Χειροπέδες σε 20χρονο που προέβαινε σε άσεμνες πράξεις έξω από πανεπιστήμιο στη Λευκωσία
Επιμένει ο Ζελένσκι για την ανάγκη παρουσίας Τραμπ στην Τουρκία-«Θα δώσει ένα επιπλέον κίνητρο στον Πούτιν»
Φρίκη στη Βραζιλία-Συνελήφθησαν 25χρονη και σύντροφός της για τον βιασμό και τον φόνο 20μηνου βρέφους
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ακυρώνει την απόφαση της Κομισιόν να αποκρύψει τα μηνύματα φον ντερ Λάιεν-Μπουρλά
Πώς τοποθετείται ο ΠΔΣ για την έκθεση Ελεγκτικής-«Επείγουσα ανάγκη η σύσταση Ανεξάρτητης Υπηρεσίας Δικαστηρίων»
Ζητά ενότητα ο Μυριάνθους μετά την αποκάλυψη προθέσεων από Διομήδους-«Καταλληλότερος ο Αναστασίου»
Μη παραδοχή απάντησαν σε όλες τις κατηγορίες Νεκτάριος και Πορφύριος
Σε ισχύ η εκεχειρία στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ και Κίνας-Οι δεσμοί που αίρονται και τα σημεία τριβής που παραμένουν