Μετέφεραν από την Ρωσία στο αεροδρόμιο Λάρνακας δεκάδες κιλά παράνομου καπνού

Σε κατάσχεση μεγάλης ποσότητας αδασμοαφορολόγητων καπνικών προϊόντων στο Αεροδρόμιο Λάρνακας και στην Επαρχία Λευκωσίας, προχώρησε το Τμήμα Τελωνείων.

 Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το εν λόγω Τμήμα αναφέρει ότι την περασμένη Τετάρτη κατά τον συνήθη έλεγχο των επιβατών πτήσης, η οποία αφίχθηκε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας από τη Μόσχα, εντοπίστηκαν στις αποσκευές δύο επιβατών Ιρακινής καταγωγής, μόνιμων κάτοικων Κύπρου, συνολική ποσότητα 93 κιλών και 298 γραμμαρίων καπνού για ναργιλέ, μάρκας AL FAKHER και AZURE.

Τα εν λόγω πρόσωπα συνελήφθησαν για τα αυτόφωρα αδικήματα της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων, της παράνομης κατοχής αδασμοφορολογήτων τσιγάρων και της αναληθούς δήλωσης, ενώ ο καπνός που εντοπίστηκε, η δασμοφορολογική επιβάρυνση του οποίου ανέρχεται στις € 19.478, κατασχέθηκε ως υποκείμενος σε δήμευση.

Οι ύποπτοι προσήχθησαν την περασμένη Πέμπτη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας όπου και εξασφαλίστηκε διάταγμα προσωποκράτησής τους για τρεις ημέρες. 

Στο μεταξύ, ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων αποδέχθηκε πρόταση για εξώδικη διευθέτηση των αδικημάτων που διαπράχθηκαν με τη καταβολή χρηματικού ποσού ύψους €25.000.

Με τη καταβολή του πιο πάνω ποσού, οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ ο καπνός εγκαταλήφθηκε στο Τμήμα Τελωνείων.

Εξάλλου χθες, κατά τη διάρκεια έρευνας, Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων εντόπισαν σε περίπτερο στην Επαρχία Λευκωσίας, 280 τεμάχια τσιγάρα (9 συσκευασίες των 20 τεμαχίων μάρκας PARLIAMENT και 5 συσκευασίες των 20 τεμαχίων μάρκας MARLBORO GOLD), 250 γραμμάρια καπνού για στριφτό τσιγάρο μάρκας OLD HOLBORN (5 συσκευασίες των 50 γραμμαρίων) και 140 τεμάχια θερμαινόμενα τσιγάρα (7 συσκευασίες των 20 τεμαχίων μάρκας HEETS ORANGE).

Η εν λόγω ποσότητα, η δασμοφορολογική επιβάρυνση της οποίας ανέρχεται στα €110, δεν έφερε τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην Ελληνική και Τουρκική γλώσσα, ένδειξη ότι είναι αφορολόγητη και κατασχέθηκε από το Τμήμα Τελωνείων.

Ακολούθως, ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων αποδέχθηκε πρόταση για εξώδικη διευθέτηση των αδικημάτων που διαπράχθηκαν με τη καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 300. Η ποσότητα των καπνικών προϊόντων που εντοπίστηκε εγκαταλείφθηκε στο Τμήμα Τελωνείων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Άκουσε τις ανησυχίες των βιομηχανιών Λεμεσού ο Παπαναστασίου-Μεγαλύτερα το κόστος ενέργειας και η γραφειοκρατία
Λήγει την Παρασκευή η προθεσμία αιτήσεων για κρατική φοιτητική μέριμνα
Επιβεβαιώθηκε ο εντοπισμός φυσικού αερίου στο οικόπεδο 10-«Κατέδειξε ύπαρξη στήλης 350 μέτρων»
Έκκληση Τατάρ για στήριξη και αναγνώριση του ψευδοκράτους και αποκάλεσε εικονικό καθεστώς την ΚΔ
«Προεκλογικά» πυρά Ερχουρμάν σε Τατάρ-«Δεν άνοιξαν κανένα σημείο ελέγχου τα τελευταία τέσσερα χρόνια»
Διαβεβαιώσεις ΔΕΑ για συνέχιση προσπαθειών για τους αγνοούμενους-Καμία πληροφορία για κρατούμενους στην Τουρκία
Νεκρός ο υπουργός Μεταφορών της Ρωσίας λίγο μετά την αποπομπή του από τον Πούτιν
Από Σεπτέμβρη αρχίζει η κατ' άρθρον του νομοσχεδίου για την ευθανασία-«Πρώιμη η συζήτηση»
Στήνεται κέντρο ελέγχου για τη φωτιά στην Πάφο-Στη μάχη οκτώ πτητικά μέσα
Ζητά αναδιαμόρφωση διαδικασιών μετά την απόφαση του ΕΔΑΔ ο Δικηγορικός Σύλλογος-Εκφράζει έντονο προβληματισμό