Εργαζόμενοι σε σουπερμάρκετ στην Κούβα απολύθηκαν επειδή πούλησαν 15.000 μήλα σε έναν πελάτη

Εργαζόμενοι σε ένα κουβανέζικο σουπερμάρκετ απολύθηκαν επειδή πούλησαν 15.000 μήλα σε έναν μόνο πελάτη, σε μια χώρα που αντιμετωπίζει συχνά ελλείψεις σε τρόφιμα

Η κρατική εφημερίδα της Κούβας Granma ανέφερε χθες ότι οι εμπλεκόμενοι εργαζόμενοι απολύθηκαν μετά τη δημοσίευση του περιστατικού σε ένα ιστολόγιο ενός Κουβανού δημοσιογράφου που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της πώλησης αυτής σε ένα σουπερμάρκετ στην Αβάνα.

Μια ομάδα «νεαρών γεροδεμένων ατόμων», «οργανωμένοι οιονεί στρατιωτικό τρόπο» εμφανίστηκαν στο κατάστημα και μέσα σε λίγα λεπτά αγόρασαν 150 κασόνια που το καθένα είχε 100 μήλα, ανέφερε ο δημοσιογράφος Γιορέλ Σάντσεθ. Όλο το φορτίο ήταν για έναν μόνο πελάτη.

Ο αγοραστής πλήρωσε το ισόποσο των 45 σεντς ανά μήλο, σύμφωνα με την απόδειξη που συνοδεύει το κείμενο της δημοσίευσης στο ιστολόγιο.

Δεν είναι ασυνήθιστο στην Κούβα – που συχνά αντιμετωπίζει ελλείψεις σε βασικά προϊόντα, όπως φρούτα, βούτυρο, γάλα και μπύρα - κάποιος να αγοράζει μεγάλη ποσότητα τροφίμου και έπειτα να τα μεταπουλά σε καταστήματα λιανικής σε υψηλότερη τιμή.

Η Granma τόνισε ότι οχτώ εργαζόμενοι στο σουπερμάρκετ – ιδιοκτησίας της κρατικής εταιρείας Cimex Corporation– απολύθηκαν.

Η Κούβα εισάγει σχεδόν το σύνολο των τροφίμων που καταναλώνουν οι 11 εκατομμύρια κάτοικοι της χώρας, εκ των οποίων και μήλα, σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο Cubadebate.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Χαμός σε εκκλησία στις ΗΠΑ-Πιστός επιτέθηκε σε ιερέα
Δεκαεπτάχρονη influencer μαχαίρωσε 15 φορές την σύντροφο του πρώην της
Θανατοποινίτης εκτελείται στην Αλαμπάμα με εισπνοή αζώτου-Έντονες επικρίσεις για τη μέθοδο
Υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα που προβλέπει κυρώσεις σε βάρος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ο Τραμπ
Τραγωδία στη Λιβύη-Εντοπίστηκαν 29 πτώματα σε ομαδικούς τάφους, εκτιμάται πως είναι θύματα trafficking
Έσπασε την εκεχειρία και βομβάρδισε αποθήκες στο Λίβανο το Ισραήλ-Υποστηρίζει ότι περιείχαν όπλα της Χεσμπολάχ
Στα κάγκελα αξιωματούχοι στις ΗΠΑ για το «νοικοκύρεμα» Μασκ-«Παραβιάζει τον νόμο»
Τέσσερις νεκροί σε συντριβή αεροσκάφους στις Φιλιππίνες που είχε ναυλωθεί από τον αμερικανικό στρατό
Συνελήφθη οδηγός στη Γαλλία με 380 κιλά κοκαΐνης στο αυτοκίνητό του
Πυκνό μυστήριο με την υγεία του Ντεβλέτ Μπαχτσελί-Πληροφορίες ότι έκανε εγχείρηση καρδιάς