Γερμανία - Ιταλία συμφώνησαν για την επιστροφή μεταναστών

Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ ανακοίνωσε σήμερα πως η Γερμανία κατέληξε σε συμφωνία με την Ιταλία για την επιστροφή μεταναστών που είχαν ήδη ζητήσει άσυλο στη χώρα αυτή και πρόσθεσε πως περιμένει ότι θα υπογραφεί σύντομα.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται αφού η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε τον Αύγουστο τόσο με την Ελλάδα όσο και με την Ισπανία να στέλνει μετανάστες πίσω στις χώρες αυτές μέσα σε 48 ώρες, αν έχουν ήδη ζητήσει άσυλο σ' αυτές τις χώρες.

«Μόλις πληροφορήθηκα ότι επιτεύχθηκε και η συμφωνία με την Ιταλία», δήλωσε ο Ζεεχόφερ στην Μπούντεσταγκ, την κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου.

«Χρειαζόμαστε μόνο τις δύο υπογραφές από τον ιταλό συνάδελφο και εμένα», δήλωσε ο Ζεεχόφερ προσθέτοντας ότι περιμένει πως αυτό θα πάρει λίγες ακόμη ημέρες.

Οι συμφωνίες αποτελούν μέρος ενός συμβιβασμού ανάμεσα στους Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ και της βαυαρικής Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης του Ζεεχόφερ, με τον οποίο φάνηκε να διευθετείται η διένεξη σχετικά με την επιστροφή των μεταναστών, η οποία παρολίγο να διχάσει τα δύο κόμματα και να επιφέρει την πτώση της κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Δειτε Επισης

Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο «Eternity C»-Δεκαπέντε μέλη του πληρώματος αγνοούνται
Κάνει λόγο για «καλή πιθανότητα» κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση ομήρων ο Νετανιάχου
Είκοσι νεκρoί μετά από νέα ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα
Mήνυμα του Οτσαλάν μέσω βίντεο στα μέλη του ΡΚΚ να καταθέσουν τα όπλα τους
Ο Τραμπ είχε απειλήσει να βομβαρδίσει τη Μόσχα αν ο Πούτιν επιτεθεί στην Ουκρανία-Ηχητικό ντοκουμέντο
Νέο γεωτρύπανο από Τουρκία για έρευνες στη Λιβύη
Ο Τραμπ εξετάζει αποστολή ακόμη μιας συστοιχίας Patriot στην Ουκρανία
Στο επίκεντρο της συνάντησης Τραμπ με Νετανιάχου η εκεχειρία στη Γάζα και η απελευθέρωση ομήρων
Στους τέσσερις οι νεκροί μετά την επίθεση των Χούθι στο ελληνόκτητο πλοίο «Eternity C»
Οργή στο Βέλγιο για οδηγό που σκότωσε το σκυλί του σέρνοντάς το για χιλιόμετρα-Βρήκαν το σπίτι του και το έκαψαν