Επικρίσεις στην Κυβέρνηση και συστάσεις στους εκπαιδευτικούς από το ΑΚΕΛ

Με επικρίσεις προς τους χειρισμούς της Κυβέρνησης όσον αφορά την κρίση στον τομέα της παιδείας, τοποθετήθηκε σε γραπτή δήλωσή του, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Εκτός αυτού, ο κ. Στεφάνου αναφέρει πως «λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι αντί ο πρόεδρος και οι κυβερνώντες να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, συνεχίζουν να εκτραχύνουν την κρίση επιστρατεύοντας ξανά τη ρητορική απαξίωσης των εκπαιδευτικών και της δαιμονοποίησης των αντιδράσεων τους».

Όσον αφορά την απόφαση των εκπαιδευτικών να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ κάνει έκκληση όπως αυτές διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους χωρίς να επηρεαστούν οι μαθητές.

Αυτούσια η δήλωση του Στέφανο Στεφάνου:

«Η κυβέρνηση να ακούσει τη φωνή της λογικής.

Από την αρχή της κρίσης στην παιδεία είχαμε εκφράσει την ανησυχία μας για τις εξελίξεις, τονίζοντας την ανάγκη για άμεση αποπυροδότησή της για να μην πληγούν το δημόσιο σχολείο και τα παιδιά.

Από την αρχή καλέσαμε την κυβέρνηση να αναστείλει τις μονομερείς αποφάσεις της και να εισέλθει σε ένα θεσμοθετημένο διάλογο με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις. Αντί να κάνει αυτό το απλό και λογικό, η κυβέρνηση συνεχώς έριχνε λάδι στη φωτιά επιχειρώντας να απαξιώσει τους εκπαιδευτικούς, το έργο τους και τις μαζικές κινητοποιήσεις τους.

Η κρίση στην παιδεία έχει κτυπήσει κόκκινο.

Η πρόταση όλων των κομμάτων, πλην του ΔΗΣΥ, για αναστολή των μονομερών αποφάσεων της κυβέρνησης και απόσυρση των μέτρων των εκπαιδευτικών οργανώσεων, είναι όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρη. Μ’ αυτό τον τρόπο θα τερματιστεί η ανωμαλία στην παιδεία και θα δοθεί χώρος και χρόνος για θεσμοθετημένο διάλογο για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της παιδείας.

Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι αντί ο πρόεδρος και οι κυβερνώντες να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, συνεχίζουν να εκτραχύνουν την κρίση επιστρατεύοντας ξανά τη ρητορική απαξίωσης των εκπαιδευτικών και της δαιμονοποίησης των αντιδράσεων τους.

Είναι ορθό ότι η κυβέρνηση πρέπει να κυβερνά.

Διακυβέρνηση, όμως, δεν σημαίνει «αποφασίζω και διατάσσω». Δεν σημαίνει επιβολή μονομερών αποφάσεων. Διακυβέρνηση πρωτίστως σημαίνει διάλογο και επιδίωξη συναίνεσης. Σημαίνει αντιμετώπιση κρίσεων και όχι πρόκληση κρίσεων και ανωμαλίας, όπως δυστυχώς κάνει η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού, παρότι προεκλογικά ο κ. Αναστασιάδης συνεχώς αναφερόταν στο διάλογο κα τη συναίνεση.

Και μια έκκληση προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις: Ενόψει της κρισιμότητας της κατάστασης, διεκδικείστε τα δικαιώματά σας με τρόπο που θα περιορίζει –κατά το δυνατόν- τις συνέπειες για τους μαθητές».

Δειτε Επισης

Κυνηγούν τον... κανένα για να κερδίσουν τους πολίτες τα κόμματα-Πλήρης η απογοήτευση της κοινωνίας
Με ίσες αποστάσεις και αόριστες συστάσεις τα προσχέδια των εκθέσεων του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο
Επιμένει ο Τατάρ-Απηύθυνε έκκληση σε Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας για άρση της «απομόνωσης» Τ/κ
Ο Όζτσιναρ συμμετείχε σε συνεδρίαση του ΣτΕ μεταδίδουν τα κατεχόμενα
Α. Δημητρίου: Ο ΔΗΣΥ συνεχίζει ως πυλώνας σταθερότητας 49 χρόνια μετά την ίδρυση του
Θέματα διμερούς συνεργασίας και επικείμενης πολυμερούς για Κυπριακό συζήτησαν ΠτΔ και Λάμι
Εθνικός στόχος το Σένγκεν, όχι «σκληρό σύνορο» η Πράσινη Γραμμή-Τα οφέλη για τους πολίτες και την οικονομία
Ραουνά: Στην κυπριακή Προεδρία θα αναδειχθεί τι σημαίνει κράτος υπό κατοχή
Λάμι: Το ΗΒ υποστηρίζει σταθερά την διαδικασία λύσης υπό τον ΟΗΕ
Ζητήματα που απασχολούν τους παθόντες και ανάπηρους πολέμου συζήτησε με την οργάνωσή τους ο Πρόεδρος