Θέτει σε επιφυλακή για επιστράτευση τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς η Κυβέρνηση

Όλα τα μέτρα μη εξαιρουμένων και του ενδεχόμενου να κληθούν αδιόριστοι εκπαιδευτικοί για να μη χαθεί εκπαιδευτικός χρόνος λόγο της απεργίας των εκπαιδευτικών εξετάζει η Κυβέρνηση σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη. Σε δηλώσεις του απόψε στη Λεμεσό στο πλαίσιο εκδήλωσης για βράβευση των αριστούχων μαθητών, ο Κώστας Χαμπιαούρης, ανέφερε ότι τα μέτρα θα ανακοινωθούν εντός των ημερών.

Ο κ. Χαμπιαούρης εξέφρασε τη λύπη που για την κατάσταση. Τόνισε ότι «οι πόρτες του διαλόγου για ένα εφ’ όλης της ύλης διάλογο για την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου είναι ανοικτές από πλευράς της Κυβέρνησης και ότι η συμφωνία της 6ης Σεπτεμβρίου παραμένει στο τραπέζι.

Ερωτηθείς για αντίμετρα της Κυβέρνησης  ανέφερε ότι στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου ανταλλάχθηκαν κάποιες σκέψεις.

«Εξουσιοδοτήθηκα να έχω επικοινωνία με τις ομοσπονδίες των οργανωμένων γονέων για να δούμε πως συντονίζουμε τις προσπάθειες μας για αποφυγή οποιονδήποτε προβλημάτων και για να προστατέψουμε τα δικαιώματα των παιδιών . Μαζί  με άλλα δύο μέλη της διυπουργικής ομάδας θα συντονιστούμε μαζί με το Γενικό Εισαγγελέα για να δούμε ποια εργαλεία νόμιμα έχουμε στη διάθεση μας να χρησιμοποιήσουμε ώστε να διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί. Επίσης  θα προβούμε σε οποιεσδήποτε άλλες ενέργειες  για την καλύτερη διαχείριση του χρόνου που θα χαθεί, αν χαθεί και αν συνεχιστούν οι απεργίες που αφορά στον διδακτικό χρόνο των παιδιών».

Ερωτηθείς κατά πόσον ένα από αυτά τα μέτρα θα είναι η κλήση αδιόριστων εκπαιδευτικών, ο κ. Χαμπιαούρης είπε «θα συζητηθούν όλα τα ενδεχόμενα. Κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μην πληγούν οι μαθητές μας».

Κληθείς να σχολιάσει  δήλωση εκπροσώπου συντεχνίας των εκπαιδευτικών για ότι τα αντίμετρα αποτελούν «αλάτι στην πληγή» ο Κώστας Χαμπιαούρης είπε «δεν ξέρω ποιοι έχουν πληγές και ποιοι έχουν αλάτι. Εμείς δίνουμε χέρι φιλίας, έχουμε μια συμφωνία την οποία μπορούν να κάνουν αποδεκτή και δεν είναι τυχαίο ότι η προχθεσινή επιστολή που απεστάλη στο Προεδρικό Μέγαρο και μου παραδόθηκε διά χειρός από τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔ, αναφέρεται μόνο στο 4ο σημείο της συμφωνίας τη στιγμή που η συμφωνία έχει δώδεκα σημεία, αυτό σημαίνει ότι αποδέχονταν τα υπόλοιπα 11 σημεία και ότι υπήρχε συμφωνία στις 6 Σεπτεμβρίου».

Σύντομα, είπε « θα ανακοινωθούν τα όποια μέτρα θα λάβουμε για να προστατέψουμε τα παιδιά, το δημόσιο σχολείο, τον οποιοδήποτε πολίτη. 

Μακάρι να γίνουν δεύτερες σκέψεις. Κάποτε θα τελειώσει  αυτή η περιπέτεια και να είστε σίγουροι ότι θα δώσουμε μεγάλη  έμφαση σε θέματα ουσίας  τα οποία πρέπει να αναδείξουμε διότι δεν είναι μόνο ο διδακτικός χρόνος είναι τα μαθησιακά αποτελέσματα, είναι η ειδική εκπαίδευση, είναι η συμβουλευτική είναι οι τεχνικές σχολές, είναι η βία και η παραβατικότητα και άλλα πολλά θέματα.»

Διαβάστε επίσης:

Με σειρά αντίμετρων απαντά η Κυβέρνηση στα μέτρα των εκπαιδευτικών

Δειτε Επισης

Συγκλονιστική διάσωση στο Παρίσι-Άνδρας έσωσε οικογένεια από διαμέρισμα που φλεγόταν
Βλέπει ανάγκη αναζωογόνησης της ιστορικής σχέσης με την Κένυα ο ΥΠΕΞ-Συναντήθηκε με τον ομόλογό του
Προανήγγειλε δημιουργία Εθνικού Κέντρου Κλινικής Tεκμηρίωσης ο Δαμιανός-Βρίσκεται στο τελικό στάδιο
Πρόταση μομφής κατά Φον Ντερ Λάιεν-Καταγγέλλει τους «εξτρεμιστές, αντιεμβολιαστές και θαυμαστές του Πούτιν»
Τραγωδία με δύο νεκρούς 16χρονους στην Ελλάδα-Είχαν εξαφανιστεί, εντοπίστηκαν σε κοίτη ποταμού
Επιδιώκει οικονομική σύσφιξη σχέσεων με το Αζερμπαϊτζάν ο Ερσίν Τατάρ
Πυρά Σπάβο σε Αστυνομία και Εισαγγελία για τις δύο καταδίκες από το ΕΔΑΔ-«Παραβίασαν τα δικαιώματα των θυμάτων»
Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου για τη δολοφονία των βρεφών στην Αμαλιάδα
Διαχειρίσιμη φωτιά στην Πάφο, κατέκαψε ενάμιση τετραγωνικό χιλιόμετρο-Ενδεχομένως να ξεκίνησε από τον δρόμο
Χειροπέδες σε δεσμοφύλακα για την υπόθεση του βαρυποινίτη και των επιχειρηματιών-Οδηγείται ενώπιον Δικαστήριου