Παιδεύονται για την ουσία, παίζουν και με τις εντυπώσεις

Κυριολεκτικά στην παράταση παίζεται πλέον η εργασιακή ειρήνη στον τομέα της παιδείας, καθώς ένα 24ωρο μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το σκηνικό παραμένει θολό και κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει με ασφάλεια την κατάληξη της κρίσης που ταλανίζει από τον περασμένο Ιούλιο την δημόσια εκπαίδευση.
 
Μάλιστα, πέραν της ουσιαστικής πτυχής της διελκυστίνδας Κυβέρνησης και συντεχνιών, είναι εμφανέστατο πως πλέον οι δύο πλευρές έχουν αποδοθεί για τα καλά και στο...παιχνίδι των  εντυπώσεων, μετατρέποντας την όλη υπόθεση σε παρτίδα σκάκι για γερά νεύρα. Τουτέστιν, είτε λύση βάσει της οποίας καμία εκ των δύο πλευρών να μην μπορεί να θεωρηθεί ως η υπαναχωρήσασα είτε σε περίπτωση συνέχισης του αδιεξόδου, να μην μπορεί να χρεωθεί το ναυάγιο.
 
Σήμερα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, αναμένεται να διαβιβάσουν γραπτώς προς την Κυβέρνηση την αντιπρόταση στην οποία κατέληξαν κατά την κοινή προχθεσινή τους συνάντηση. Δηλαδή, για ενσωμάτωση στην τελευταία κυβερνητική πρόταση που τους υποβλήθηκε, πρόνοιας για πιστώσεις όσον αφορά τις διδακτικές περιόδους.
 
Μέχρι χθες το βράδυ, οι συντεχνίες δεν είχαν επιδώσει γραπτώς την συγκεκριμένη εισήγησή τους, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου να τονίζει σε γραπτή δήλωσή του πως η αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή, από την ώρα που ολοκλήρωσε τις διαβουλεύσεις με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, δεν έχει ενώπιον της οποιαδήποτε εναλλακτική πρόταση ή τοποθέτηση που να συνάδει με όσα έχουν συμφωνηθεί κατά τις διαβουλεύσεις που  ολοκληρώθηκαν στις 6 Σεπτεμβρίου.
 
Σημειώνεται πως σε δηλώσεις του νωρίτερα, ο Πρόδρομος Προδρόμου είχε στείλει το ξεκάθαρο μήνυμα πως αυτό που υπάρχει για την Κυβέρνηση είναι το κείμενο συμφωνίας το οποίο διαμορφώθηκε κατά τη συνάντηση της Διυπουργικής Επιτροπής με τους ηγέτες των εκπαιδευτικών οργανώσεων το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο Υπουργείο Εξωτερικών, και το οποίο έτυχε της έγκρισης του Προέδρου της Δημοκρατίας.
 
Σε όλα αυτά, το δικό του σαφέστατο μήνυμα έστειλε χθες το απόγευμα και ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ο οποίος έσπευσε να προειδοποιήσει την Κυβέρνηση πως σε περίπτωση που αποδεχτεί την απαράδεκτη, όπως την χαρακτήρισε, θέση των συντεχνιών, η Υπηρεσία του θα ζητήσει γνωμάτευση.
 
Γιατί, όπως υπέδειξε ο Γενικός Ελεγκτής, ενδεχομένως τέτοια ρύθμιση να είναι παράνομη, μιας και οι απαλλαγές είναι σήμερα νομικά ακάλυπτες.
 
Διαβάστε επίσης:

Κ. Χαμπιαούρης: Τυγχάνω της πλήρους στήριξης του Προέδρου της Δημοκρατίας

Προειδοποιεί την Κυβέρνηση για τις απαλλαγές των εκπαιδευτικών ο Οδυσσέας

Δειτε Επισης

Απονομή σε Κύπρια 1ου Βραβείου Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO
Το θέμα ανταλλαγής περιουσιών στον Ακάμα με χαλίτικα στο επίκεντρο σύσκεψης στο Υπ. Γεωργίας
Πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στα κατεχόμενα
Yφ. Τουρισμού: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων
Λοττίδη: Επιζήμιες για ανθρώπινη αξιοπρέπεια oι διακρίσεις σεξουαλικού προσανατολισμού
Οι ημερομηνίες που θα καταβληθεί το επίδομα τέκνου και πολύτεκνης μάνας
Οι αναφορές του Υπουργού Υγείας για τα προβλήματα στα καινοτόμα φάρμακα-«Θα βρεθεί η χρυσή τομή»
Τέλος στο σίριαλ γενικού διευθυντή στον ΟΑΥ-Διόρισε Ανδρέα Παπακωνσταντίνου το Δ.Σ. του οργανισμού
Σκόνη και άνεμοι στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς ανεβαίνει η θερμοκρασία
Δημοσκόπηση για τα πέντε χρόνια ΓεΣΥ-Τα πλεονεκτήματα και ο βαθμός ικανοποίησης των δικαιούχων