Κατά του νομοσχεδίου για αναγνώριση ταυτότητας φύλου η Ιερά Σύνοδος

Το νομοσχέδιο «περί νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου», το οποίο παρέχει τη δυνατότητα μεταβολής του καταχωρισμένου φύλου μέχρι και δύο φορές, με απλή αίτηση, ουσιαστικά αναγνωρίζει ως δικαίωμα του ανθρώπου να αντιστρατεύεται την ίδια τη φύση του αναφέρει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου, η οποία συνήλθε σε τακτική συνεδρία υπό τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’ και μεταξύ άλλων συζήτησε και το νομοσχέδιο.
 
Με την ίδια ανακοίνωση η Ιερά Σύνοδος κάνει έκκληση στους Βουλευτές να μην εκθεμελιώσουν ό,τι υγιές απέμεινε στον τόπο, διατυπώνοντας τη θέση ότι ο ψυχοσωματικός εκφυλισμός της κοινωνίας δεν είναι το καλύτερο για ένα λαό που αγωνίζεται για την εθνική του επιβίωση.
 
«Νομίζουμε ότι το νομοσχέδιο προκαλεί το αίσθημα της κοινωνίας και τορπιλίζει τον ιερό θεσμό της οικογένειας», συνεχίζει η Ιερά Σύνοδος προσθέτοντας ότι θεωρεί ότι «σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, όπου υπάρχει διαταραχή φύλου, και ύστερα από τις αναγκαίες ιατρικές επεμβάσεις, θα μπορούσε να γίνει μία νομική διευθέτηση για καταχώριση μιας διενεργούμενης αλλαγής στο φύλο που είχε πριν δηλωθεί».
 
Σύμφωνα με την Ιερά Σύνοδο, η νομοθετική ρύθμιση για κατοχύρωση του δικαιώματος  επιλογής φύλου, εκτός του βιολογικού, χωρίς να υπάρχουν οι ιατρικές ή άλλες προϋποθέσεις αντιστρατεύεται τα ήθη του λαού, τις αντιλήψεις του περί ηθικής, περί φυσικού και φυσιολογικού.
 
Στην ίδια συνεδρία η Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε για τα θέματα της Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου και της Ιερατικής Σχολής «Απόστολος Βαρνάβας», εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και ενέκρινε τον κατάλογο των νεοεισακτέων σπουδαστών της Ιερατικής Σχολής «Απόστολος Βαρνάβας», για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.
 
Με κλήρωση η Ιερά Σύνοδος όρισε μέλη του Πενταμελούς Συνοδικού Δικαστηρίου για το νέο έτος τους Μητροπολίτες Πάφου, Μόρφου, Ταμασού και τους Επισκόπους Αρσινόης και Αμαθούντος με αναπληρωματικά μέλη τους Μητροπολίτες Κιτίου, Λεμεσού, Κωνσταντίας, Κύκκου και Τριμυθούντος.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Προανήγγειλε δημιουργία Εθνικού Κέντρου Κλινικής Tεκμηρίωσης ο Δαμιανός-Βρίσκεται στο τελικό στάδιο
Τυχόν αλλαγές στο δρόμο Λευκωσίας Τρόοδους θα οδηγήσουν σε καθυστέρηση 10 χρόνων-Προειδοποιεί ο Βαφέαδης
Πάνω από δύο χιλιάδες πολίτες επισκέφθηκαν το Ιατρείο Ταχείας Διακίνησης του Νοσοκομείου Λευκωσίας,
Επανεξελέγη πρόεδρος ΔΣ ΠΑΣΥΚΙ ο Σωτήρης Κούμας
Νέα κίτρινη προειδοποίηση της Μετεωρολογικής-Στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος την Τρίτη
Άκουσε τις ανησυχίες των βιομηχανιών Λεμεσού ο Παπαναστασίου-Μεγαλύτερα το κόστος ενέργειας και η γραφειοκρατία
Λήγει την Παρασκευή η προθεσμία αιτήσεων για κρατική φοιτητική μέριμνα
Διαβεβαιώσεις ΔΕΑ για συνέχιση προσπαθειών για τους αγνοούμενους-Καμία πληροφορία για κρατούμενους στην Τουρκία
Από Σεπτέμβρη αρχίζει η κατ' άρθρον του νομοσχεδίου για την ευθανασία-«Πρώιμη η συζήτηση»
Συνεχίζεται η απεργία μεταφορέων-Ψάχνουν αλλά δεν βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα