Για δύο μέτρα και δύο σταθμά κατηγορεί τον Χάρη ο Σύνδεσμος Αξιογράφων

Για δύο μέτρα και δύο σταθμά κατηγορεί τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων.
 
Αφορμή, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου, ήταν οι αναφορές του κ. Γεωργιάδη σε τηλεοπτικό σταθμό για τους συμψηφισμούς δανείων με καταθέσεις στην πρώην Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα, όπου ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι δεν θα μπορούσε να νοηθεί να αφεθούν οι καταθέσεις προσώπων που έχουν μη εξυπηρετούμενο δάνειο, να μεταφερθούν σε μια άλλη τράπεζα, και να μείνει πίσω το δάνειο, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
 
Ο Σύνδεσμος υποστηρίζει πως στην περίπτωση των αξιογράφων των τραπεζών, δανειστές ήταν οι κάτοχοι αξιογράφων και οφειλέτες οι τράπεζες.
 
«Και όμως οι καταθέσεις και τα δάνεια (εξυπηρετούμενα και μη) πελατών της Λαϊκής μεταφέρθηκαν στην Τράπεζα Κύπρου, ενώ τα μη εξυπηρετούμενα από την τράπεζα αξιόγραφα (αφού οι τράπεζες δεν είχαν καταβάλει τόκο για εννιά μήνες) παρέμειναν στη Λαϊκή» αναφέρεται.
 
Ο Σύνδεσμος σημειώνει ακόμη ότι «και ενώ τα δάνεια (οφειλέτες οι πελάτες) μεταφέρθηκαν στην Τράπεζα Κύπρου, τα αξιόγραφα (οφειλέτες οι τράπεζες) «έμειναν πίσω» – κατά την έκφραση του κ. Υπουργού – και μηδενίστηκαν» και καταλήγει με το ερώτημα: «Δύο μέτρα και δύο σταθμά κύριε Υπουργέ;»

Δειτε Επισης

Η ξηρασία απειλεί έως το 15% της παραγωγής στην ευρωζώνη
Μαρτυρίες γυναικών για το τραύμα της εισβολής στην Κύπρο θα ακούσει επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ κρατών μελών στην έρευνα και καινοτομία εστίασε ο Ν.Δαμιανού
Ανησυχίες λόγω μείωσης του πληθυσμού της κυπριακής μέλισσας
Δριμεία επίθεση Φαίδωνα σε Τυχικό-«Τραγικά ανεπαρκής, έκανε κακοδιοίκηση»
Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Πάφου για Τυχικό
Αισιοδοξία Ιωάννου για ορεινές κοινότητες-«Στόχος η μόνιμη εγκατάσταση νεαρών οικογενειών στα ορεινά»
Απαντά στην πρόθεση Τυχικού να μεταβεί στο Άγιο Όρος ο Αρχιεπίσκοπος-Εξηγήσεις για τη στάση απέναντι στον Μόρφου
Η απάντηση ΥΠΑΝ για εκδήλωση Πρεσβείας Ισραήλ σε σχολείο-«Να μην εκμεταλλευόμαστε για πολιτικούς σκοπούς»
Πάνω από 6.000 ασθενείς στάλθηκαν στο εξωτερικό για θεραπεία από το 2020-Στα 140 εκατομμύρια το κόστος