Μίλησε η νεκροτομή για το οκτάχρονο αγγελούδι που έσβησε στη Λεμεσό

Στα χέρια του Υπουργού Υγείας αναμένεται να παραδοθεί εντός της ημέρας η έκθεση γεγονότων που ζήτησε σε σχέση με τον θάνατο του οκτάχρονου κοριτσιού που «έσβησε» χθες τα μεσάνυχτα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.
 
Το πρωί διενεργήθηκε η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του από την ιατροδικαστή Ελένη Αντωνίου, όπου διαφάνηκε ότι ο θάνατος του παιδιού οφείλεται σε σηπτικό σοκ ενώ λήφθηκε δείγματα για ιστολογικές εξετάσεις.
 
Η μητέρα της οκτάχρονης, το απόγευμα της Κυριακής μετέφερε το παιδί της στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού με υψηλό πυρετό. Οι επί καθήκοντι ιατροί εξέτασαν το παιδί και έκριναν ότι το οκτάχρονο έπρεπε να εισαχθεί για περαιτέρω νοσηλεία στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου.
 
Με την εισαγωγή του στην Παιδιατρική Κλινική, και με την παρέλευση κάποιων ωρών, δόθηκε εξιτήριο μετά από αίτημα της μητέρας, η οποία και υπέγραψε το σχετικό έντυπο παρά τις συστάσεις των θεραπόντων ιατρών.
 
Λίγες ώρες αργότερα, και συγκεκριμένα γύρω στις 2 τα ξημερώματα, η μητέρα μετέφερε εκ νέου το παιδί στο ΤΑΕΠ σε επιδεινωμένη κατάσταση. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να συνεφέρουν το παιδί, αυτό κατέληξε.
 
Σε κατάθεση της στην αστυνομία η μητέρα της οκτάχρονης, σε σχέση με το λόγο που υπέγραψε για να πάρει εξιτήριο το παιδί, ανέφερε ότι δεν είχε χρήματα για την νοσηλεία. Επίσης, σύμφωνα με τα όσα καταγράφονται από την Αστυνομία, οι γιατροί την ενημέρωσαν την μητέρα ότι για να λάβει εξιτήριο θα έπρεπε να υπογράψει ενώ η ίδια υποστήριξε ακόμη ότι δεν καταλαβαίνει καλά την ελληνική γλώσσα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υπέγραψε για να πάρει εξιτήριο η μητέρα του οκτάχρονου που «έσβησε» στη Λεμεσό

Δειτε Επισης

Εντοπίστηκε ανθρώπινο μέλος σε παραλία της Πάφου
Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία-Γυναίκα έπεσε από μπαλκόνι μετά από καυγά με τον σύζυγο της
Χειροπέδες σε 20χρονο-Εντόπισαν στο διαμέρισμα του ναρκωτικά και εκρηκτικές ύλες
Χάθηκαν τα ίχνη 30χρονου στη Λάρνακα-Ζητά τη βοήθεια των πολιτών η Αστυνομία
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Πρόεδρος για υπόθεση Θανάση: «Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια»
Βλέπουν κενά στην πρόταση Παναγιώτου για τους παράνομους οι εργολάβοι-«Δεν φέρουμε ευθύνη»
Έριξαν τις τιμές τους τα «Ζ» λόγω μειωμένης ζήτησης, προσφέρονται από 25 ευρώ ημερησίως
Η απόσταση της πολιτικής από τους νέους, ο παράλληλος κόσμος και η αναμενόμενη αντίδραση
Αναμένουν διευκρινίσεις οι διανομείς για την πρόταση από Υπ. Εργασίας-Μισθός, εξοπλισμός και ασφάλεια