Νέα όψη αποκτούν οι στάσεις λεωφορείων της Λεμεσού

Το πρώτο Μνημόνιο Συνεργασίας του Υπουργείου Μεταφορών με Δήμους και Κοινότητες της Λεμεσού για αναβάθμιση των στάσεων και στεγάστρων λεωφορείων, υπογράφηκε σήμερα σε τελετή στο Υπουργείο Μεταφορών.
 
Πρόκειται για τους Δήμους Λεμεσού, Αγίου Αθανασίου, Γερμασόγειας, Κάτω Πολεμιδίων, Μέσα Γειτονιάς και Ύψωνα, καθώς και τις κοινότητες Τραχωνίου και Κολοσσίου.
 
Σύμφωνα με το ΓΤΠ, σε χαιρετισμό της, η Υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου, είπε ότι το συγκεκριμένο Μνημόνιο ανοίγει το δρόμο για δομημένη συνεργασία μεταξύ των δύο μερών για την δημιουργία επενδυτικού πλάνου και υλοποίησης των τόσο απαραίτητων σύγχρονων υποδομών για δημόσιες μεταφορές στους ΔΜΛ. Στόχος μας, είπε, πάντα η εξυπηρέτηση των αναγκών του κοινού που θέλει να χρησιμοποιεί τις δημόσιες μεταφορές.
 
Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τις ενέργειες που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη και στηρίζουν την υλοποίηση του μνημονίου ανέφερε ότι το ΥΜΕΕ έχει ήδη προκηρύξει διαγωνισμό σχεδιασμού στάσεων και στεγάστρων. Επίσης, έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή όλων των στάσεων και στεγάστρων παγκύπρια, και έχει δημιουργηθεί βάση πληροφοριών που είναι απόλυτα απαραίτητη για την δημιουργία του προαναφερθέντος επενδυτικού προγράμματος και στην μετέπειτα διαχείριση των υποδομών αυτών.
 
Στους επόμενους λίγους μήνες η συνεργασία του ΥΜΕΕ μαζί με τους δήμους και κοινότητες Λεμεσού θα εντατικοποιηθεί και θα συμπεριλάβει εκτενή διαβούλευση για τον σχεδιασμό της πρότυπης στάσης, καθώς και στη διαμόρφωση και την υπογραφή της λεπτομερούς συμφωνίας υπηρεσιών “Service Level Agreement”, που θα προωθήσει πρακτικά την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος. 
 
Το συγκεκριμένο Μνημόνιο Συνεργασίας αποτελεί πρότυπο για μια μακροχρόνια Συνεργασία του Υπουργείου με τους Δήμους και Κοινότητες και αναμένει ότι σύντομα θα υπογραφούν και άλλα τέτοια Μνημόνια με άλλες περιοχές, είπε η κ. Αναστασιάδου, με διπλό όφελος αφού από τη μια αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες προς τους Δημότες και τους κατοίκους των Κοινοτήτων και από την άλλη να δίδεται ώθηση σε έργα υποδομών και ανάπτυξης, ενισχύοντας κατ΄ επέκταση, την οικονομία του τόπου μας.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ταυτοποιήθηκαν άλλοι εννέα αγνοούμενοι-Κατ’ ιδίαν επαφές Αριστοτέλους με τις οικογένειες των θυμάτων
Παρακολουθεί «με ιδιαίτερη προσοχή» τις διαδικασίες για σφετερισμό ε/κ περιουσιών ο Παγκύπριος Δικηγορικός
Εν πλω οι κινητές μονάδες αφαλάτωσης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-«Στόχος να μην υπάρξουν αποκοπές νερού»
Ασκήσεις επί χάρτου για τις επικίνδυνες πολυκατοικίες στο Στρόβολο-Σε εφαρμογή η Γ΄ φάση του «κτίΖΩ»
Τα προγράμματα ανίχνευσης καρκίνου στην Κύπρο παρουσίασε ο Δαμιανός σε σύνοδο ΠΟΥ
Ξεκίνησε η συζήτηση στην Επ. Εργασίας για τα tips-Έντονες διαφωνίες από επιχειρηματίες
Εξελίξεις 46 χρόνια μετά την αποστολή λάθος οστών αγνοουμένων στην Ελλάδα-Δίνουν δείγματα δύο από τις οκτώ οικογένειες
Ενδεχόμενη ανθρώπινη δραστηριότητα στην Αμαθούντα από την 1η χιλιετία π.Χ. δείχνουν ανασκαφές
Ολιστική προσέγγιση για ψυχοκοινωνική στήριξη νέων θα προωθήσει η Κύπρος