Πυρετώδεις προετοιμασίες για τη γιορτή του κρασιού στη Λεμεσό

Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για την 57η Γιορτή του Κρασιού της Λεμεσού, με τον τεραστίων διαστάσεων παραδοσιακό βρακά να παίρνει σήμερα τη θέση του, για να υποδεχθεί τους επισκέπτες της γιορτής, που θα διεξαχθεί από τις 31 Αυγούστου μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου.
 
Ο Δήμος Λεμεσού έχει αναβαθμίσει τη φετινή γιορτή, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος με μέλη του δημοτικού συμβουλίου επιθεώρησε το πρωί τις εργασίες τοποθέτησης του βρακά, σημειώνοντας ότι η τελετή έναρξης θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή.
 
"Η Γιορτή του Κρασιού είναι μια μεγάλη λαϊκή γιορτή με τεράστια παράδοση, είναι μια γιορτή στην οποία τιμάται ο Κύπριος αγρότης, ο Κύπριος οινοποιός, το κυπριακό κρασί", είπε και υπέδειξε ότι φέτος η γιορτή θα διεξαχθεί για 10 και όχι 11 μέρες.
 
Είναι, λοιπόν, συνέχισε, ένα δεκαήμερο χαράς, υψηλού επιπέδου ψυχαγωγίας, με πολλές παραδοσιακές εκδηλώσεις, όπου θα τιμηθεί η κυπριακή παράδοση, όχι μόνο στην οινοποιεία αλλά γενικότερα.
 
Ο κ.Νικολαϊδης κάλεσε όλους, ντόπιους και ξένους, να επισκεφθούν τη Γιορτή του Κρασιού και υπενθύμισε πως πέραν από διαδρομές λεωφορείων για τους τουρίστες από την τουριστική περιοχή Λεμεσού, λεωφορεία θα μεταφέρουν συμπατριώτες μας από όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου.
 
Ανάμεσα στις φετινές καινοτομίες, ανέφερε εξάλλου η Πολιτιστική Λειτουργός του Δήμου, Σκεύη Αντωνιάδου,  είναι η διαμόρφωση του χώρου όπου βρίσκεται ο βρακάς, ώστε να φιλοξενεί όλες τις μουσικοχορευτικές παραστάσεις, ενώ περισσότερες θεατρικές παραστάσεις θα δοθούν στο κηποθέατρο "Μάριος Τόκας", που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του δημόσιου κήπου.
 
Αναβαθμισμένος θα είναι επίσης ο φωτισμός, ενώ φέτος παρουσιάζεται ένα νέο ποτήρι κρασιού και θα λειτουργεί καθημερινά παιδότοπος με διαδραστικά παιχνίδια.
 
Υπενθυμίζεται, πως από πέρσι η τιμή εισόδου έχει μειωθεί στα πέντε αντί έξι ευρώ, ενώ ο κάτοχος του εισιτηρίου θα δικαιούται έκπτωση 20% σε οποιονδήποτε εμφιαλωμένο κρασί δικής του επιλογής από τα τέσσερα μεγάλα οινοποιεία ΕΤΚΟ, ΛΟΕΛ, ΚΕΟ και ΣΟΔΑΠ.
 
Περισσότερες λεπτομέρειες για τη Γιορτή του Κρασιού θα δοθούν σε διάσκεψη Τύπου που προγραμματίζεται τις επόμενες μέρες.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οικονομική στήριξη εργαζομένων που πλήττονται από τις πυρκαγιές ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας
Επτά πρόσωπα στα νοσοκομεία από τις πυρκαγιές στη Λεμεσό-Σταθμοί πρώτων βοηθειών σε Ερήμη και Πάχνα
Προσπάθειες Cyta για αποκατάσταση των επικοινωνιών στις πληγείσες κοινότητες
Ιστορικό ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας στην Κύπρο-Ακούμπησε τους 44,7 βαθμούς ο υδράργυρος
Φωνές Μιχαηλίδου μετά την εκκένωση των κατασκηνώσεων λόγω της πυρκαγιάς-«Κενό στο νομοθετικό πλαίσιο»
Διακοπή και σήμερα των υπαίθριων εργασιών και των delivery-Σε πορτοκαλί επίπεδο η επικινδυνότητα
Αναβάλλεται η πανσυδικαλιστική σύσκεψη για ΑΤΑ λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς
Σε ισχύ τίθεται η νέα πορτοκαλί προειδοποίηση-Στους 44 βαθμούς η θερμοκρασία
Κολλημένη στο πορτοκαλί η προειδοποίηση της Μετεωρολογικής-Στους 44 βαθμούς ο υδράργυρος την Πέμπτη
Το αντίο του Παύλου Παύλου στον Άντρο Παυλίδη-«Μας αγκάλιασε και μας έδωσε πολλά»