Με σύνθημα «σβήσε τη μηχανή», η πρώτη εκδήλωση διαμαρτυρίας για τα καύσιμα στα κατεχόμενα

«Σβήσε τη μηχανή» ήταν η πρώτη εκδήλωση διαμαρτυρίας στους δρόμους που πραγματοποίησαν σήμερα οι Τουρκοκύπριοι, αντιδρώντας στις συνεχόμενες αυξήσεις των καυσίμων.
 
Η εκδήλωση οργανώθηκε μέσω Facebook και τη στήριξή της σε αυτή ανακοίνωσε η «ένωση συλλόγων Τ/κ οδηγών» και πραγματοποιήθηκε μπροστά από το «πρωθυπουργικό γραφείο» με τους διαμαρτυρόμενους οδηγούς να πετάνε στην αυλή του κτιρίου αγγουράκια.
 
Δεκάδες αυτοκίνητα στάθμευσαν μπροστά από το «πρωθυπουργικό γραφείο» και στη μέση του δρόμου με αποτέλεσμα να διακοπεί η τροχαία κίνηση, ενώ η «αστυνομία» που είχε πάρει μέτρα ασφαλείας στην περιοχή, δεν επέτρεψε σε δύο άδεια λεωφορεία, οι οδηγοί των οποίων ήθελαν να πάρουν μέρος στη διαμαρτυρία, να προσεγγίσουν τον χώρο.
 
Οι διαμαρτυρόμενοι φώναζαν συνθήματα εναντίον της «κυβέρνησης» και καλούσαν τον «πρωθυπουργό», Ερχιουρμάν «κλείστε τα κλιματιστικά και βγείτε έξω».  Εκ μέρους των διαμαρτυρόμενων ο Χασάν Κουρουμαναστιρλί  δήλωσε στους δημοσιογράφους που κάλυπταν την εκδήλωση ότι πρόκειται για μια αυθόρμητη ενέργεια κάποιων ατόμων που πήγαν μέχρι εκεί (στο «πρωθυπουργικό γραφείο») διεκδικώντας το δίκιο τους. Η «χώρα» φλέγεται, πρόσθεσε και «εάν έχουν τα μούτρα να βγουν έξω από τα κλιματιζόμενα δωμάτιά τους και να δώσουν λογαριασμό στον κόσμο».
 
Παρόμοια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ και στην Αμμόχωστο αλλά η «αστυνομία» έκοβε πρόστιμα σε όσους οδηγούς «έσβηναν τη μηχανή» του αυτοκινήτου στις 11 το πρωί, όπως ήταν προγραμματισμένη η εκδήλωση, με το αδίκημα της παρακώλησης της τροχαίας κυκλοφορίας.
 
Να σημειωθεί ότι οι πέντε συντεχνίες του «δημοσίου» συνεχίζουν για 4η ημέρα την αποχή από την υπερωριακή απασχόληση που επηρεάζει κυρίως νοσοκομεία και «τελωνεία», ενώ την ερχόμενη εβδομάδα, στις 5 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσαν εκδήλωση διαμαρτυρίας οι κτηνοτρόφοι και στις 6 Σεπτεμβρίου η τ/κ συνδικαλιστική πλατφόρμα.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνεχίζει τη μάχη για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης η ΑΗΚ-Χωρίς ρεύμα μόνο η Κισόυσα
Ασταμάτητο το κύμα αλληλεγγύης στις πυρόπληκτες περιοχές-Στήριξη από πανεπιστήμια, Τράπεζα Κύπρου και ΟΕΛΜΕΚ
Στα 104 τετραγωνικά χιλιόμετρα η τελική έκταση της καμένης γης από τη φονική πυρκαγιά-Ολοκληρώθηκε η χαρτογράφηση
Παραχώρησε οικονομική ενίσχυση στις αρχές της Τ.Α. για το WasteFreeCyprus το Υπουργείο Γεωργίας
Οδηγίες ΥΠΕΣ στους πυρόπληκτους για το πώς θα λάβουν την κρατική αποζημίωση
Καταγγέλλει λογαριασμούς «με αμφιβόλου εγκυρότητας περιεχόμενο» το Υφ. Τουρισμού-Ενημερώνει για τους επίσημους
Υπερδιπλασιάστηκαν οι δαπάνες της Κύπρου για έρευνα και ανάπτυξη-Διέθεσε 150 ευρώ ανά κάτοικο
Τεράστιο και δυσεπίλυτο πρόβλημα οι παράνομοι σκυβαλότοποι-Σωρεία καταγγελιών στο δήμο Κουρίου
Δημιουργήθηκαν κέντρα ψυχολογικής υποστήριξης για τους πληγέντες από πυρκαγιές
Απαιτείται εγγραφή στο σύστημα Οικονομικής Πληροφόρησης Γενικού Λογιστηρίου για αποζημίωση πυρόπληκτων