Ανοίγει απόψε τις πύλες της η Γιορτή του Κρασιού της Λεμεσού

Άφθονο θα ρέει από απόψε και μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου το κυπριακό κρασί, στο δημόσιο κήπο της Λεμεσού, καθώς αρχίζει η 57η Γιορτή του Κρασιού της Λεμεσού.
 
Τα εγκαίνια της γιορτής θα τελέσει, στις 20:00, ο Υπουργός ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης, ενώ ένα σύντομο μουσικοθεατρικό δρώμενο θα ολοκληρώσει τη βραδιά της τελετής, με κεντρικούς ήρωες δύο "μουχτάρηδες" από το ίδιο χωριό, που έρχονται για να τελέσουν αυτοί τα επίσημα εγκαίνια και ξαφνικά ανακαλύπτουν ότι "τους την έστησαν".
 
Η φετινή Γιορτή του Κρασιού παρουσιάζει αρκετές καινοτομίες, όπως η επέκταση της εξέδρας των παραστάσεων για να μπορεί να φιλοξενεί μεγάλες παραδοσιακές παραστάσεις, ένα νέο ποτήρι κρασιού για καλύτερη γευστολόγηση, ενώ για πρώτη φορά θα λειτουργήσει παιδότοπος με πολλές δραστηριοτήτων για τα μικρά παιδιά.
 
Το εισιτήριο εισόδου για άτομα άνω των 18 ετών παραμένει στα πέντε ευρώ, με 20% έκπτωση στην αγορά οποιουδήποτε εμφιαλωμένου κρασιού από τα τέσσερα μεγάλα οινοποιεία, ΕΤΚΟ, ΛΟΕΛ, ΚΕΟ και ΣΟΔΑΠ.  Το εισιτήριο εισόδου για άτομα ηλικίας 6 με 18 ετών θα είναι τρία ευρώ, ενώ η είσοδος είναι δωρεάν για παιδιά κάτω των έξι ετών. Για τους πολύτεκνους θα παρέχεται δωρεάν είσοδος στη γιορτή, για μια μέρα της δικής τους επιλογής, εφόσον παρουσιάσουν την ταυτότητα πολυτέκνου για το 2018.
 
Υπενθυμίζεται πως ο ΚΟΤ προσφέρει δωρεάν μεταφορά στη Γιορτή του Κρασιού, με λεωφορεία, για όσους διαμένουν σε Λευκωσία, Λάρνακα, Πάφο και Αγία Νάπα, με προϋπόθεση την προκράτηση θέσης.
 
Ο Δήμος Λεμεσού προτρέπει το κοινό όπως σταθμεύει τα οχήματα του στους δημοτικούς χώρους στάθμευσης Εναερίου, Δικαστηρίων και Επίχωσης, στο χώρο στάθμευσης της εταιρείας Pafilia που βρίσκεται απέναντι από την ανατολική είσοδο του δημόσιου κήπου, στον ιδιωτικό χώρο στάθμευσης δίπλα από το ΓΣΟ και σε όλες τις παρόδους γύρω από το δημόσιο κήπου, εφόσον δεν θα παρεμποδίζει η κυκλοφορία.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Oι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 8.400.000 ευρώ
Βάζει τέλος στη στέρηση άδειας οδηγού που καταδικάστηκε για κατοχή ή χρήση ουσιών η Βουλή
Απαντά στο ΥΠΕΣ ο Δήμος Στροβόλου-«Ακατανόητη προσπάθεια να δικαιολογήσει την απουσία αναπτυξιακών έργων»
ΟΣΑΚ: Στόχος και αποστολή το συμφέρον των Κυπρίων ασθενών
Υπεγράφη συμβόλαιο για τη Φάση Β3 του Περιμετρικού, θα συνδέεται η Μακαρίου στη Λακατάμια με τον δρόμο Λευκωσίας-Παλαιχωρίου
Εγκρίθηκε τροποποίηση για απαγόρευση πώλησης ακινήτων σε περιοχές μη ελεγχόμενες από την Κύπρο
Η Βουλή ψήφισε νόμο που κατοχυρώνει το επάγγελμα του διασώστη-Τι προβλέπει
Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από Βουλή κατά του νομοσχεδίου για διαδηλώσεις
Αναβλήθηκε για τις 10 Ιουλίου η ψηφοφορία στην Ολομέλεια για νομοσχέδιο για διαδηλώσεις
Χωρίς ρεύμα η Έγκωμη λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΑΗΚ