Η Ομόνοια το πήρε στα σοβαρά, κινήσεις με παρόν και μέλλον

Η Ομόνοια έχει αποφασίσει φέτος να κτίσει σε γερές βάσεις το καλαθοσφαιρικό της τμήμα, βλέποντας το για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια στα σοβαρά.
 
Τα τελευταία δύο χρόνια η καλαθοσφαιρική Ομόνοια βρισκόταν στην Β1 Κατηγορία, με τους καλαθοσφαιριστές και τους προπονητές να κάνουν θυσίες, ώστε να διατηρήσουν το τμήμα στην ζωή. Από την νέα σεζόν όμως φαίνεται πως τα δεδομένα θα είναι πολύ διαφορετικά, αφού η διοίκηση του σωματείου έχει αποφασίσει να επενδύσει σοβαρά στο τμήμα, μετά τη… παραχώρηση του ποδοσφαιρικού τμήματος στην νεοσύστατη εταιρία.
 
Οι κινήσεις που έχουν γίνει δείχνουν πως υπάρχει πλάνο για το παρόν και το μέλλον του τμήματος. Μέχρι στιγμής οι «πράσινοι» έχουν ανακοινώσει τρεις Κύπριους καλαθοσφαιριστές, τους Γιώργο Νεοφύτου, Γιώργο Τρετιακόφ και Δημήτρη Γεωργακούδη, ενώ συμφωνία υπάρχει και με τον Παύλο Σταυρινίδη, όπως διαβάσατε πρώτοι στην ιστοσελίδα μας (δείτε ΕΔΩ σχετικό ρεπορτάζ).
 
Ας αναλύσουμε τις τέσσερις πρώτες μεταγραφές των «πρασίνων» από την εγχώρια αγορά:
 
Γιώργος Νεοφύτου: Πολύπειρος Κύπριος γκαρντ που τα τελευταία τρία χρόνια αγωνίστηκε με επιτυχία στον Κεραυνό, κατακτώντας ένα πρωτάθλημα και βοηθώντας την ομάδα του Στροβόλου να φθάσει στις 16 καλύτερες ομάδες του FIBA Europe Cup την περσινή σεζόν. Προηγουμένως, ο 34χρονος είχε αγωνιστεί για πέντε σεζόν στον ΑΠΟΕΛ, μία στην ΑΕΚ Λάρνακας (2009-10), ενώ την περίοδο 2008-09 ήταν η τελευταία του χρονιά στην Ομόνοια. Πιο πριν είχε αγωνιστεί από το 2004 μέχρι το 2008 στην Ελλάδα, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ήταν ξανά στην Ομόνοια, από την οποία είχε ξεκινήσει την καριέρα του. Ο Νεοφύτου επιστρέφει, λοιπόν, στο «τριφύλλι» έπειτα από 10 χρόνια για να έχει ένα πιο ηγετικό ρόλο εντός και εκτός γηπέδου, με τον ίδιο να μπορεί να βοηθήσει τους «πράσινους» να ανέβουν επίπεδο, αφού πρόκειται για ένα πρωτοκλασάτο καλαθοσφαιριστή.
Γιώργος Τρετιακόφ: Πολλοί τον θεωρούν ως ένα εκ των κορυφαίων καλαθοσφαιριστών της γενιάς του. Στα 18 του χρόνια ο Γιώργος Τρετιακόφ αφήνει τον Αχιλλέα Καϊμακλίου για να αποκτήσει ενεργό ρόλο στην Ομόνοια. Ο 18χρονος καλαθοσφαιριστής είχε κερδίσει με το ταλέντο του την προσοχή του Άρη Θεσσαλονίκης, ο οποίος τον απέκτησε για δύο σεζόν (2016-2018), προτού επιστρέψει την περσινή χρονιά στον Αχιλλέα, τον οποίο οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος εφήβων και του κυπέλλου Β’ κατηγορίας. Ήταν εκ των κορυφαίων της Εθνικής Εφήβων στο Ευρωπαϊκό Γ’ Κατηγορίας που έγινε το καλοκαίρι, ενώ κλήθηκε και για πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών πριν από μερικές ημέρες.
 
Δημήτρης Γεωργακούδης: Την περσινή χρονιά ήταν επίσης εκ των κορυφαίων καλαθοσφαιριστών του Αχιλλέα Καϊμακλίου στο πρωτάθλημα εφήβων και στην Β1 Κατηγορία. Πρόκειται για Ελληνοκύπριο καλαθοσφαιριστή 18 ετών, ο οποίος επίσης θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ηλικίας του.
 
Παύλος Σταυρινίδης: Θεωρείται από πολλούς ως ο επόμενος «πύργος» της Εθνικής Ανδρών, στην οποία έκανε το ντεμπούτο του την περσινή χρονιά. Με ύψος 2,05 μέτρα, ο νεαρός Σταυρινίδης αποτελεί ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της κυπριακής καλαθόσφαιρας για το μέλλον. Την περσινή χρονιά αγωνίστηκε ως δανεικός στην ΕΘΑ Έγκωμης από τον Κεραυνό, πραγματοποιώντας θετικές εμφανίσεις. Φέτος θα πρέπει να κάνει το επόμενο βήμα, για να αποδείξει ότι δεν είναι πλέον ταλέντο, αλλά ένας έτοιμος καλαθοσφαιριστής που μπορεί να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο και να βοηθήσει την Ομόνοια να ανέβει επίπεδο.

Δειτε Επισης

Έρευνες από την Αστυνομία για εντοπισμό της μοτοσικλέτας που οδηγούσε ο άτυχος 16χρονος
Κλήτευσαν δικό τους εμπειρογνώμονα οι μοναχοί για τα επίμαχα βίντεο-Βάζουν στην εξίσωση επιπλέον στοιχεία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Στρωμένο πλέον το χαλί για τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις-Τα δεδομένα υπέρ της Κυβέρνησης για ολικό λίφτινγκ
Άναψε φωτιές και φούντωσε πρόωρη προεδρολογία η παύση Οδυσσέα-Σεναριολογία με φόντο το 2028
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ