Ρωσία: «Μπλόκο» σε 14.000 ιστοσελίδες που προέτρεπαν σε αυτοχειρία

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας (Roskomnadzor) από τις αρχές του χρόνου συμπεριέλαβε στο μητρώο απαγορευμένης προς διάδοση πληροφόρησης στην χώρα περισσότερες από 14.000 ιστοσελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες προπαγάνδιζαν ποικιλοτρόπως τις πράξεις αυτοκτονίας.

Οι αναρτήσεις των εν λόγω ιστοσελίδων, που προβάλλονται κατά παράβαση της νομοθεσίας, είτε αποσύρθηκαν είτε περιορίστηκε η πρόσβαση σ’ αυτές. Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση της η Roskomnadzor, οι διαχειριστές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να απομακρύνουν τις σχετικές σελίδες που δίνουν οδηγίες για το πώς μπορεί να αυτοκτονήσει κάποιος ή παραινέσεις για αυτοκτονία.

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας επισημαίνει στην ανακοίνωση της ότι ο μηχανισμός του Ενιαίου μητρώου που απαγορεύει την διακίνηση πληροφόρησης που αντιβαίνει την νομοθεσία, ισχύει στο ρωσικό διαδίκτυο από το 2012.

Δειτε Επισης

Στις 25 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων-Πληροφορίες κατάταξης από ΥΠΑΜ
Πώς σχολιάζει την απόφαση Ανωτάτου για Ντόρια ο Κληρίδης-«Πάσχει ριζικά, έπρεπε να ακολουθηθεί ο Κανονισμός του 23»
Οι αντιδράσεις έφεραν τελικά αναβολή της ψήφισης του νομοσχεδίου για τα Κέντρα Αποκατάστασης-Τι εξηγεί η ΟΣΑΚ
Δεύτερη καταδίκη εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας-Δικαιώθηκε ο Αρβανίτης για την υπόθεση δυσφήμησης
Έγγραφο εξουσιοδότησης από Αναστασιάδη παρουσίασε η υπεράσπιση Συλλούρη στη δίκη για Al Jazeera
Συμβιβαστική πρόταση κατέθεσε στις εκπαιδευτικές οργανώσεις ο Πρόεδρος
Αδιανόητο έγκλημα στη Νέα Υόρκη-28χρονος σκότωσε με τόξο τη μόλις τριών εβδομάδων κορούλα του
Στο μικροσκόπιο της Βουλής το άνοιγμα της Μακαρίου-Εξετάζονται οι προσπάθειες αποφυγής συνεπειών
Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της Κυριακής-«Της έκανε δώρο ένα smartwatch και την παρακολουθούσε με GPS»
Εντοπίστηκαν δύο πιστόλια και ναρκωτικά σε δέμα στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας-Προορίζονταν για το εξωτερικό