ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Η στιγμή της αποφυλάκισης του Καυκαρή 30 χρόνια μετά

Μετά από 30 χρόνια, αποφυλακίζεται ο πρώτος και μακροβιότερος ισοβίτης Παναγιώτης Καυκαρής, καθώς τελικά το αίτημα του έγινε αποδεκτό από το Συμβούλιο Αποφυλακίσεως μετά από αρκετές δικαστικές μάχες που έδωσε στο Ανώτατο ο δικηγόρος του, Γιάννης Πολυχρόνης.
 
Γύρω στις 6 το απόγευμα ο Καυκαρής εξήλθε της πύλης των Κεντρικών φυλακών, αφού προηγουμένως μάζεψε τα πράγματα του και αποχαιρέτησε τόσο τους κρατούμενους όσο και τη Διεύθυνση των φυλακών.

Ο Παναγιώτης Καυκαρής το 2012 υπέβαλε την πρώτη του αίτηση για αποφυλάκιση του, η οποία ωστόσο απορρίφτηκε και στην συνέχεια προσέφυγε στο Διοικητικό Δικαστήριο του Ανωτάτου όπου αφού ακύρωσε την απόφαση του  Συμβουλίου για μη αποφυλάκιση του, αιτήθηκε εκ νέου το 2015. Αίτημα το οποίο επίσης απορρίφτηκε με αποτέλεσμα ο δικηγόρος του ισοβίτη, Γιάννης Πολυχρώνης, να προσφύγει ξανά στο Δικαστήριο, όπου τον δικαίωσε και ανάγκαζε το Συμβούλιο Αποφυλακίσεως όπως επανεξετάσει την αποφυλάκισή του.

30  χρόνια στις Κεντρικές - Ο μακροβιότερος ισοβίτης
 
Ο Καυκαρής καταδικάστηκε σε τρις ισόβια, για την τοποθέτηση βόμβας και τη δολοφονία του 45χρονου Πανίκου Μιχαήλ και των παιδιών του Χριστάκη και Μιχαλάκη, δεκατριών και έντεκα χρόνων, αντίστοιχα  στις 10 Ιουλίου του 1987.
 
Ωστόσο ο ηθικός αυτουργός του εγκλήματος, ο οποίος φέρεται να υποσχέθηκε στον 41χρονο τότε Παναγιώτη Καυκαρή, το ποσό των 10.000 λιρών για να διαπράξει το έγκλημα, δεν τιμωρήθηκε.
 
Η ποινή της ισόβιας φυλάκισης ανακοινώθηκε στον Καυκαρή στις 10 Μαρτίου 1989.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης το θύμα μπήκε στο αυτοκίνητο μαζί με τα δύο παιδιά του και ο Καυκαρής πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό και τους σκότωσε. Ο τρίτος γιος της οικογένειας και η μητέρα γλίτωσαν.
 
Ο Καυκαρής προσέφυγε το 2008 στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αίτημα τον καθορισμό συγκεκριμένων χρόνων για τα ισόβια. Το αίτημα του στο ΕΔΑΔ στάθηκε αφορμή να αλλάξει η νομοθεσία και από το 2009 οι κατάδικοι έχουν δικαίωμα αίτησης αποφυλάκισης στα 12 χρόνια.  

 
Διαβάστε επίσης:

Δειτε Επισης

Βολές από δικηγόρο της αστυνομικού που τέθηκε σε διαθεσιμότητα κατά Αρχηγού και Λαμπριανίδου για διαρροές-Ρίχνει το γάντι σε Αγγελίδη για χειρισμούς
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα δίπλα από δρόμο στο Τσέρι-Στο σημείο Πυροσβεστική και Αστυνομία (pics)
Ανανεώθηκε η διαθεσιμότητα των αστυνομικών για τις ερωτικές περιπτύξεις-Σε εξέλιξη η ποινική, άρχισε έρευνα για τη διαρροή
Αποζημιώθηκε η αστυνομικός για την επίθεση στην Αγία Νάπα-Επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης με αναστολή στη μια
Παρίσταναν τους γιατρούς και ζητούσαν λεφτά από ηλικιωμένες για επεμβάσεις στα παιδιά τους-Στο κελί δύο πρόσωπα
Συζήτησαν για μετακίνηση οπαδών Αρναούτης και Λοϊζίδης-Συστήνεται κοινή Επιτροπή
Ξεπέρασαν τις 2.000 οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από το 2017-Πάνω από 900 την τελευταία τριετία
Πέντε συλλήψεις στη Λάρνακα-Εντοπίστηκαν μαχαίρι, ναρκωτικά και ασημένιες αλυσίδες χειρός
Φωτιά σε παλιά αντικείμενα σε ακατοίκητη πολυκατοικία στην Πάφο
Εύφλεκτη ύλη εντοπίστηκε στο χωράφι που τυλίχθηκαν στις φλόγες επτά οχήματα στο Τσέρι-Επηρεάστηκε και όγδοο (pics)