ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Η στιγμή της αποφυλάκισης του Καυκαρή 30 χρόνια μετά

Μετά από 30 χρόνια, αποφυλακίζεται ο πρώτος και μακροβιότερος ισοβίτης Παναγιώτης Καυκαρής, καθώς τελικά το αίτημα του έγινε αποδεκτό από το Συμβούλιο Αποφυλακίσεως μετά από αρκετές δικαστικές μάχες που έδωσε στο Ανώτατο ο δικηγόρος του, Γιάννης Πολυχρόνης.
 
Γύρω στις 6 το απόγευμα ο Καυκαρής εξήλθε της πύλης των Κεντρικών φυλακών, αφού προηγουμένως μάζεψε τα πράγματα του και αποχαιρέτησε τόσο τους κρατούμενους όσο και τη Διεύθυνση των φυλακών.

Ο Παναγιώτης Καυκαρής το 2012 υπέβαλε την πρώτη του αίτηση για αποφυλάκιση του, η οποία ωστόσο απορρίφτηκε και στην συνέχεια προσέφυγε στο Διοικητικό Δικαστήριο του Ανωτάτου όπου αφού ακύρωσε την απόφαση του  Συμβουλίου για μη αποφυλάκιση του, αιτήθηκε εκ νέου το 2015. Αίτημα το οποίο επίσης απορρίφτηκε με αποτέλεσμα ο δικηγόρος του ισοβίτη, Γιάννης Πολυχρώνης, να προσφύγει ξανά στο Δικαστήριο, όπου τον δικαίωσε και ανάγκαζε το Συμβούλιο Αποφυλακίσεως όπως επανεξετάσει την αποφυλάκισή του.

30  χρόνια στις Κεντρικές - Ο μακροβιότερος ισοβίτης
 
Ο Καυκαρής καταδικάστηκε σε τρις ισόβια, για την τοποθέτηση βόμβας και τη δολοφονία του 45χρονου Πανίκου Μιχαήλ και των παιδιών του Χριστάκη και Μιχαλάκη, δεκατριών και έντεκα χρόνων, αντίστοιχα  στις 10 Ιουλίου του 1987.
 
Ωστόσο ο ηθικός αυτουργός του εγκλήματος, ο οποίος φέρεται να υποσχέθηκε στον 41χρονο τότε Παναγιώτη Καυκαρή, το ποσό των 10.000 λιρών για να διαπράξει το έγκλημα, δεν τιμωρήθηκε.
 
Η ποινή της ισόβιας φυλάκισης ανακοινώθηκε στον Καυκαρή στις 10 Μαρτίου 1989.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης το θύμα μπήκε στο αυτοκίνητο μαζί με τα δύο παιδιά του και ο Καυκαρής πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό και τους σκότωσε. Ο τρίτος γιος της οικογένειας και η μητέρα γλίτωσαν.
 
Ο Καυκαρής προσέφυγε το 2008 στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αίτημα τον καθορισμό συγκεκριμένων χρόνων για τα ισόβια. Το αίτημα του στο ΕΔΑΔ στάθηκε αφορμή να αλλάξει η νομοθεσία και από το 2009 οι κατάδικοι έχουν δικαίωμα αίτησης αποφυλάκισης στα 12 χρόνια.  

 
Διαβάστε επίσης:

Δειτε Επισης

Παραδέχθηκαν ενοχή οι δύο Ουγγαρέζες για υπόθεση σφετερισμού Ε/Κ περιουσιών-Στις 9 Μαϊου η ποινή τους
Μεγάλες ποσότητες καπνικών προϊόντων εντόπισε η Αστυνομία σε οχήματα Τ/κ-Επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους €4.100
Εν αναμονή της νεκροτομής για το θάνατο του 17χρονου-«Δεν υπέπεσε κάτι στην αντίληψη μας για προβατική συμπεριφορά»
Ώρες αγωνίας για 39χρονο που απουσιάζει από το σπίτι του στην Αραδίππου
Καταγγέλλει απειλές κατά Βουλευτών ο Χριστοφίδης με φόντο την έκθεση της Ελεγκτικής για το κέντρο δεξιώσεων
Συνεχίζεται ενώπιον της Αρχής κατά Διαφθοράς η κατάθεση Αναστασιάδη
Χειροπέδες σε έξι νεαρούς στη Λάρνακα για ληστείες-Φέρονται να έχουν εμπλοκή σε επτά υποθέσεις
Παρανάλωμα του πυρός όχημα 33χρονου στη Λευκωσία-Διερευνά εμπρησμό η Αστυνομία
Κουκουλοφόροι λήστεψαν ζεύγος στην Πάφο-Με την απειλή μαχαιριού απέσπασαν χρήματα και χρυσαφικά
Ενώνουν τα κομμάτια του παζλ για την τραγωδία στην Πάφο-Δεν φαίνεται να εξαναγκάστηκε να εισέπνευσε γκαζάκι ο 17χρονος