Σκληρή απάντηση Ντι Μάιο σε Ότινγκερ για το μερίδιο της Ιταλίας στην ΕΕ

Στον ευρωπαίο επίτροπο, αρμόδιο για τον προϋπολογισμό, Γκίντερ Ότινγκερ, θέλησε να απαντήσει σήμερα ο ιταλός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο.

Σε συνέντευξή του στον γερμανικό τύπο, ο επίτροπος τόνισε ότι αν μια χώρα μέλος αποφασίσει να μην καταβάλει την οικονομική της εισφορά στην Ένωση, τότε θα πρέπει να της επιβληθούν κυρώσεις.

«Οι δηλώσεις του χαρακτηρίζονται ακόμη περισσότερο από υποκρισία διότι δεν ακούσαμε να πούνε κάτι για την υπόθεση του πλοίου Diciotti, και τώρα παρεμβαίνουν μόνον διότι κατάλαβαν ότι δεν θα τους δώσουμε πια χρήματα», είπε ο Ντι Μάιο.

«Η θέση μας για άσκηση βέτο στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό παραμένει ως είχε. Αν τις επόμενες ημέρες θελήσουν να ανακαλύψουν και πάλι το πνεύμα αλληλεγγύης με το οποίο ιδρύθηκε η Ένωση, τότε το ξανασυζητάμε», πρόσθεσε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων, υπουργός εργασίας και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης.

Ο Ντι Μάιο, τέλος, τόνισε ότι αν η Ιταλία δεχθεί κερδοσκοπική επίθεση, αυτό δεν θα οφείλεται σε οικονομικούς, αλλά σε πολιτικούς λόγους, και ότι τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση Κόντε θα παρουσιάσει τις κύριες μεταρρυθμίσεις της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Ο Τραμπ αναμένει ότι η Χαμάς θα απαντήσει εντός 24 ωρών για πρόταση εκεχειρίας
Ο Τραμπ θα αρχίσει να ενημερώνει τους εμπορικούς εταίρους του για τους δασμούς
Δύο νεκροί από τις πυρκαγιές στην Τουρκία-Άγνωστη οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για δεκάδες εμπρησμούς
Πέρασε και από την αμερικανική Βουλή το «Μεγάλο, Όμορφο Νομοσχέδιο» του Τραμπ
Η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την κυβέρνηση των Ταλιμπάν
«Ο Φιντάν ανακοίνωσε ότι Τουρκία και Συρία ξεκίνησαν συνομιλίες για Συμφωνία Θαλάσσιας Δικαιοδοσίας»
Πούτιν και Τραμπ συζήτησαν τηλεφωνικά για μία ώρα-«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε διαπραγματεύσεις με Κίεβο»
Η Χαμάς προειδοποιεί Παλαιστίνιους να μην έχουν επαφή με ανθρωπιστικό ίδρυμα GHF
Πιθανές συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα στο Όσλο
Αδιανόητο έγκλημα στη Νέα Υόρκη-28χρονος σκότωσε με τόξο τη μόλις τριών εβδομάδων κορούλα του