Εξέπληξε τους πάντες ο Παναθηναϊκός, 1-0 την Ξάνθη

Πριν το παιχνίδι, κανείς δεν περίμενε αυτό που θα επακολουθούσε... Ίσως οι πλέον αισιόδοξοι να πίστευαν στο "διπλό" του Τριφυλλιού στα Πηγάδια, αλλά σίγουρα δεν μπορούσαν να προβλέψουν μία τόσο πειστική εμφάνιση! Διότι ο Παναθηναϊκός όχι μόνο νίκησε την Ξάνθη 1-0 εκτός έδρας με τη γκολάρα του Μπουζούκη στο 69', αλλά το τελικό σκορ τον αδικεί!

Εάν ο Μουνιέ στο πρώτο ημίχρονο και οι Χατζηγιοβάνης, Εμμανουηλίδης στο δεύτερο μέρος, ήταν πιο εύστοχοι, ο Παναθηναϊκός θα είχε επικρατήσει εύκολα. Επιπλέον, τα ανασταλτικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην προετοιμασία, εξαλείφθηκαν στα Πηγάδια. Ο Διούδης δεν απειλήθηκε καθόλου από οργανωμένη επίθεση και μόνο από στατικές φάσεις ανησύχησε!

ΤΟ "ΚΕΡΑΣΑΚΙ" ΤΟΥ ΜΠΟΥΖΟΥΚΗ

Ο Γιάννης Μπουζούκης έμεινε στο... παραένα στον Παναθηναϊκό, αφού το συμβόλαιο του έληγε τον προηγούμενο Ιούνιο και είχε συμφωνήσει να αγωνιστεί στον Αστέρα Τρίπολης. Ωστόσο, ο Νταμπίζας και ο Δώνης τον έπεισαν να ανανεώσει και ο 20χρονος μεσοεπιθετικός άρχισε να τους δικαιώνει. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ο Μπουζούκης τα έκανε όλα... Κράταγε μπάλα, πήγαινε στο "ένας με έναν", πάσαρε και μάρκαρε. Για κερασάκι στην τούρτα, έβαλε ένα υπέροχο γκολ...

ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Στο πρώτο ημίχρονο ήταν φανερό ότι ο Παναθηναϊκός ήταν πιο οργανωμένος και ήταν αυτός ο οποίος προσπαθούσε να επιτεθεί. Με φάσεις δουλεμένες από την προπόνηση, ο Μουνιέ βρέθηκε δύο φορές σε θέση βολής, μετά από ασίστ των Ινσούα και Χατζηγιοβάνη από αριστερά. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, η Ξάνθη δεν ήταν απειλητική και δημιούργησε απειλητικές προϋποθέσεις μόνο από στατικά και από λάθη των αμυντικών.

Ο Γιώργος Δώνης δούλεψε πολύ με τους παίκτες του το καλοκαίρι και η δουλειά αποδίδει. Ασφαλώς, υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης που με τον χρόνο θα επιτευχθούν, ωστόσο σε μερικές περιπτώσεις "κραυγάζει" η έλλειψη ποιότητας για το κάτι παραπάνω, ένα στοιχείο που θα λείψει σίγουρα. Αντίθετα, η χτεσινή Ξάνθη δεν θύμισε το οργανωμένο σύνολο του Μίλαν Ράσταβατς της προηγούμενης σεζόν και περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο.

ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕ ΚΟΥΡΜΠΕΛΗ

Πριν το παιχνίδι, ο Γιώργος Δώνης αμφιταλαντευόταν για τη θέση που έπρεπε να χρησιμοποιήσει τον Δημήτρη Κουρμπέλη: στο κέντρο της άμυνας ή στη μεσαία γραμμή. Τελικά, ο 49χρονος προπονητής αποφάσισε να τοποθετήσει τον αρχηγό του στον "άξονα", ως δίδυμο με τον Χρήστο Δώνη. Ο Κουρμπέλης τον δικαίωσε για την επιλογή του, αφού έκλεισε τους χώρους μπροστά από τους στόπερ, έκοψε πολλές κάθετες πάσες, κέρδισε τις μονομαχίες και μετέφερε τη μπάλα με ασφάλεια προς την επίθεση. Ο Κουρμπέλης κάνει τη διαφορά στον Παναθηναϊκό και στο κέντρο, μπορεί να κάνει περισσότερα.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΟΣ

Ο Παναθηναϊκός βίωσε ένα πρωτόγνωρο γεγονός που δεν έχει άμεση σχέση με το αγωνιστικό... Για πρώτη φορά από τη σεζόν 1959-60 που άρχισε η Α' Εθνική, στον πάγκο υπήρχε ένας προπονητής ο οποίος είχε τον γιο του ποδοσφαιριστή στην ενδεκάδα. Ο Γιώργος και ο Χρήστος Δώνης μπήκαν στην στατιστική του Τριφυλλιού ως ένα οικογενειακό δίδυμο στον πάγκο και στον αγωνιστικό χώρο.

Γήπεδο: Πηγάδια

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νίας), Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας)

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Καμαρά, Κασάδο, Φλίσκας, Κίκε, Κάστρο (46' Κάστρο), Ντουρίτσκοβιτς, Ντε Λούκας (56' Καντά), Μπαξεβανίδης (87' Ορφανίδης), Σιλά, Γέντρισεκ.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Κουλιμπαλί, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης (74' Τζανδάρης), Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (78' Στάικος), Μουνιέ (88' Εμμανουηλίδης).

Γκολ:  69' Μπουζούκης

Κίτρινες Κάρτες: 5' Ινσούα, 30' Χατζηγιοβάνης, 42' Γέντρισεκ, 63' Καμαρά, 64' Μπουζούκης, 99' Οικονόμου

Κόκκινες κάρτες: 99' Ντουρίτσκοβιτς

Δειτε Επισης

Κλήτευσαν δικό τους εμπειρογνώμονα οι μοναχοί για τα επίμαχα βίντεο-Βάζουν στην εξίσωση επιπλέον στοιχεία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Στρωμένο πλέον το χαλί για τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις-Τα δεδομένα υπέρ της Κυβέρνησης για ολικό λίφτινγκ
Άναψε φωτιές και φούντωσε πρόωρη προεδρολογία η παύση Οδυσσέα-Σεναριολογία με φόντο το 2028
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»