Θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα φέτος ο ΑΠΟΕΛ;

Την επιστροφή του στους τίτλους θα στοχεύσει την νέα αγωνιστική περίοδο ο καλαθοσφαιρικός ΑΠΟΕΛ, ο οποίος είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα για τελευταία φορά το 2014 και το κύπελλο το 2016.

Η ομάδα της Λευκωσίας έχασε το καλοκαίρι τον αρχηγό της και έναν από τους κορυφαίους Κύπριους καλαθοσφαιριστές, Βασίλη Κούνα, που μετακόμισε στην ΑΕΚ Λάρνακας. Ωστόσο αυτό είναι κάτι που δεν φαίνεται να επηρεάζει τον σχεδιασμό του νέου ΑΠΟΕΛ που θέλει να μπει σφήνα στο δίδυμο ΑΕΚ-Κεραυνού, στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Με τη χθεσινή (25/08) ανακοίνωση της μεταγραφής του νεαρού Γιάννη Γιανναρά, ο ΑΠΟΕΛ ένταξε στο δυναμικό του ακόμα ένα σπουδαίο… «γρανάζι»! Πρόκειται για ένα νεαρό καλαθοσφαιριστή (γεννηθείς 27 Μαρτίου 1999) που τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης και αποτελεί ένα εκ των κορυφαίων εξελίξιμων Κυπρίων καλαθοσφαιριστών της γενιάς του.

Στον ΑΠΟΕΛ ο Γιανναράς θα βρει τον Βίκτωρα Ιερωνυμίδη, ένα ακόμα σπουδαίο ταλέντο που πρόσφατα υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τους «γαλαζοκίτρινους» και θα ηγηθεί της νέας προσπάθειας ως αρχηγός. Από εκεί και πέρα, στην ομάδα ανανέωσαν και οι Πέταρ Ζντράβιτς και Ιλία Λούκοβιτς, ενώ αποκτήθηκε και ο Πάπε Φαγέ, τρία παιδιά που αγωνίζονται ως Κύπριοι.

Στους ξένους έγινε γνωστή μέχρι τώρα η απόκτηση των Ντέοντα Βον, Τζέικ Ο’Μπράιν και Τζάστιν Τζάκσον. Τρεις καλαθοσφαιριστές που είναι ποιοτικοί και αναμένεται να ανεβάσουν επίπεδο στους «γαλαζοκίτρινους», ενώ απομένουν δύο ακόμα μεταγραφικές κινήσεις ξένων καλαθοσφαιριστών.

Ερωτηματικό αποτελεί τι θα γίνει με τους τρεις διεθνείς Κύπριους καλαθοσφαιριστές που ήταν στην περσινή χρονιά στο ρόστερ της ομάδας της Λευκωσίας. Ο λόγος για τους Γαβριήλ Κοιλαρά, Τόλη Κασκίρη και Ανδρέα Πηλαβά, για τους οποίους δεν έχει υπάρξει ενημέρωση σχετικά με το μέλλον τους στην ομάδα.

Όσο αφορά την επιλογή του προπονητή Βαγγέλη Ζιάγκου, πρόκειται για ένα τεχνικό με εξαιρετική προοπτική, ο οποίος έχει πείρα από ομάδες Α1 και Α2.

Εάν θα τα καταφέρει ο ΑΠΟΕΛ να διεκδικήσει φέτος τον τίτλο του πρωταθλητή, θα το μάθουμε στο τέλος της σεζόν. Ωστόσο, φαίνεται πως οι «γαλαζοκίτρινοι» κτίζουν σε πολύ γερές βάσεις με στόχο να υπάρξει μία δυνατή ομάδα τόσο φέτος αλλά και τα επόμενα χρόνια.
-Η φωτογραφία είναι από τον αγώνα ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ στις 18-3-2014 όπου οι «γαλαζοκίτρινοι» νίκησαν και έκαναν το 3-2 στις νίκες, κατακτώντας το τελευταίο τους πρωτάθλημα μέχρι σήμερα.

Δειτε Επισης

Άναψε φωτιές και φούντωσε πρόωρη προεδρολογία η παύση Οδυσσέα-Σεναριολογία με φόντο το 2028
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)